De container cup - Spel (BEL) - Season 2 (2021) - s02e12 - Caption: Kim Gevaert Beeld SBS
De container cup - Spel (BEL) - Season 2 (2021) - s02e12 - Caption: Kim GevaertBeeld SBS

tv-tips'De container cup'

100 meter monkey bars en 60 meter golf: Kim Gevaert in ‘De container cup’

Hoog bezoek in het tweede seizoen van ‘De Container Cup’: ex-sprintster Kim Gevaert (42) en ex-hoogspringster Tia Hellebaut (43) trotseren de zeven slopende sportdisciplines én de onverbiddelijke commentaren van Pedro Elias en Wesley Sonck.

Joshua Migneau

HUMO Kim, je zult in je hoedanigheid van BV deelnemen aan ‘De Container Cup’. Dat wil zeggen dat je het niet opneemt tegen actieve sporters, maar tegen Viktor Verhulst, Helmut Lotti en Natalia. Is dat wel eerlijk? Zij hebben thuis geen olympisch goud liggen.

KIM GEVAERT (lacht) «Ik ben gestopt in 2008. Dat is lang geleden, hè. Ik probeer nu vooral goed in mijn vel te zitten en gezond te blijven. Al vind ik de zetel soms aanlokkelijker dan een looptocht in de kou, dus zag ik mijn deelname als een manier om tijdens de wintermaanden gemotiveerd te blijven sporten.»

HUMO Hoe fanatiek heb je je voorbereid?

GEVAERT «Ik had slechts zeven weken en de fitnesscentra waren gesloten. Nog een tegenvaller: geen monkey bars te vinden op de nabije speelpleinen. Nu, ik verwachtte niet dat ik een topprestatie kon neerzetten, daar moet je jarenlang voor trainen. Ik wilde vooral niet afgaan.»

HUMO Hoe competitief ben jij nog?

GEVAERT «Niet erg, behalve dan als ik tafeltennis met mijn man. Ik ben eigenlijk ook, vergeleken met andere topsporters, nooit erg competitief geweest. Ik wilde altijd mijn eigen limieten opzoeken, in plaats van mijn concurrenten te kloppen.»

HUMO Hoe heb je jouw tijd in die martelcontainer ervaren?

GEVAERT «Ik vond het verrassend leuk om nog eens op mijn tanden te moeten bijten. ‘Och ja, zó voelt dat,’ dacht ik toen mijn spieren verzuurden. Ik vergat ook dat ik gefilmd werd zodra ik gestart was. Ik zou dat parcours eigenlijk nog eens willen doorlopen: nu ik weet waar ik precies op moet trainen en hoe ik me moet doseren, want ik blijf een sprinter in hart en nieren.»

HUMO Op dit moment staat basketballer Jean-Marc Mwema aan de leiding en bengelt Natalia helemaal achteraan. Waar hoop jij uiteindelijk te belanden?

GEVAERT «Zolang ik niet als laatste eindig, ben ik tevreden (lacht).»

De container cup
Play 4, donderdag 22 april, 19.55

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234