De Mol finalisten Beeld VIER
De Mol finalistenBeeld VIER

'De Mol'

‘Annelotte controleert alle opdrachten heel subtiel.’ Humolezers over hun mol

Vanavond wordt eindelijk duidelijk wie de saboteur is in ‘De mol’: Annelotte, Sven of Lennart. Wie verdenkt de Humo-lezer en waarom?

Redactie

Annelotte weet meer

Annelotte is mijn mol. Ze controleert alle activiteiten op een subtiele manier, ze oefent invloed uit op alle andere deelnemers. Al vanaf de allereerste opdracht. Daarnaast lijkt ze ook meer info te hebben gekregen dan anderen. Ze wist dat de bril gewisseld was bij de graffiti-opdracht, ze wist van de pasvragen bij de domino-opdracht, en er is iets met haar en Isidoor.

Els, Berchem

Sven en de bomstoel

Ik verdenk Sven. Tijdens de opdracht met de wijnglazen hield hij een hoog tempo aan. Omdat hij zelf in de horeca werkt, kon hij de proef gemakkelijk(er) uitvoeren en kon hij anderen saboteren door voor hen te snel te gaan. Zelf eindigde hij wel met de volle twee glazen om zich niet verdacht te maken.
Nog een voorbeeld: bij de proef dat de kandidaten moesten jodelen is er een ‘random’ moment waarop Sven een pintje besteld: ‘für mich ein kleines bier’, later zingt ‘die maulwurf’ (de mol!) letterlijk ‘für mich is das kleines bier’. Tijdens diezelfde proef heeft hij de leiding en kan zo alles beïnvloeden. De alpenhoorn lukte steeds, tot het moment waarop velen in hun opdracht leken te slagen, waardoor hij besliste om de alpenhoorn te doen mislukken.
En het meest verdacht: toen ze rond de tafel met bomstoelen moesten gaan zitten ging Sven, nog voor Gilles echt zei om te gaan zitten, direct rechtstreeks voor de middelste stoel ging, dit bleek dan achteraf ook een bomstoel te zijn. De mol had deze informatie op voorhand en het was voor hem zeer gunstig om op de bomstoel te zitten.
Toen Annelotte de pasvragen verdeelde ging hij akkoord zonder maar één keer voor te stellen om voor geld te gaan, wat een eerlijkere oplossing zou zijn.

Nina, Diksmuide

Onder de kerktoren

Lennart, omdat Gilles bij de presentatie uitdrukkelijk vertelde dat hij ONDER de kerktoren van Schoonbroek leeft. En daarna verscheen het eerste beeld uit Duitsland met in beeld een kerktoren. En velen beelden met kerken volgden daarna.

Anita, Retie

De pasvragen

Annelotte is mijn mol. Toen ze 5 pasvragen kreeg zei ze: “het was niet eens moeilijk de 5 pasvragen te ontfutselen”. Dat klinkt als iemand die wist wat er kwam en daardoor makkelijker dan voorzien kon slagen. Een doorsnee kandidaat zou door het dolle heen zijn met 5 pasvragen.
En ik voel dat er nog iets komt met die hond. Een hond leren op een knop te duwen met koekjes duurt een halve dag.

Tom, ‘s-Gravenvoeren

Lennart speelt het subtiel

Lennart is mijn mol. Hij werd niet zo vaak verdacht gemaakt door de regie. Deed vaak zijn handen voor zijn mond bij evaluaties. Zat op dezelfde plaats als de nar in het sprookje,...

Kwinten, Wetteren

Het maisveld

Annelotte is de Mol. Enkel bij het eerste spel in het maïsveld kon de Mol zijn/haar plaats nog verliezen (en de Mol wist dat ook bleek achteraf). In die aflevering is Annelotte degene die het meeste angst/paniek in haar ogen heeft en heel zenuwachtig speelt. Sven is daar een losbol en Lennart speelt heel onopvallend. Dus... Annelotte is de Mol.

Dirk, Pelt

Duidelijk Sven

Sven = de mol. De gewone kandidaten die doorgingen naar de finale en op Philip gestemd hadden, hadden het geluk dat Sven die aflevering bij Philippe zat. Om de spanning er echt in te houden voor de laatste aflevering, begonnen de makers de voorlaatste aflevering met het sprookjesverhaal met Lennart ‘de nar’ in. De nar die iedereen een laatste keer voor de gek houdt en de aandacht naar zich toe trekt, want anders was het gewoon te duidelijk dat Sven de mol is.

Pieter, Dilbeek

Koekoeksklokken

Lennart. Ik ben dit gaan denken vanaf de opdracht met de koekoeksklokken die hij samen met Sven deed. Ik had het gevoel dat Sven zich opzettelijk verdacht wou maken, wat een strategische zet is, maar de echte mol is subtieler, zeker in het begin. Het kwam dan ook goed uit voor Lennart als echte mol om minder opvallend te mollen. Want eigenlijk was dit één van de simpelste opdrachten van het hele seizoen.

Broos, Vorselaar

Niemand

Geen van de 3, de mol werkt dit seizoen van thuis!

Maxim, Hamme

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234