null Beeld

televisie★☆☆☆☆

‘Blind Getrouwd - Naspel’: ‘VTM is erin geslaagd om uitlachtelevisie naar een hoger niveau te tillen’

Sam De Wilde

VTM wist nog niet te melden wanneer het nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’ precies begint, maar de zelfverklaarde familiezender presenteert ‘Naspel’, het napraatprogramma dat erbij hoort, wél alvast als voorspel. Als zelfs de grootste commerciële televisiezender van België het verschil niet meer kent, dan hoeft u zich er thuis ook niet langer voor te verontschuldigen.

In een met diverse bruintinten, enkele kamerplanten, Sean Dhondt en Bab Buelens ingerichte studioset maakte televisiekijkend Vlaanderen kennis met de deelnemers van het vijfde seizoen van de show waarin onbekenden aan elkaar worden uitgehuwelijkt door een panel ‘experten’. De moedige gladiatoren van de hedendaagse reality-tv zullen niet alleen blind in het huwelijksbootje stappen voor het oog van de camera, hun echtverbintenis zal voortaan ook van commentaar worden voorzien door de voormalige frontman van Nailpin en een voormalige actrice uit ‘Familie’.

Als de volgende afleveringen van de online talkshow een beetje lijken op de eerste, dan is VTM erin geslaagd om uitlachtelevisie naar een hoger niveau te tillen door zelfs het uitlachen alvast aan eigen schermgezichten uit te besteden. De kijker zal het komende seizoen sowieso niet heel veel te doen hebben, want giswerk over welk huwelijk stand zal houden is niet aan de orde als alle deelnemende vrouwen (en minstens twee vijfde van de deelnemende mannen) nu al aangeven dat ze eigenlijk het liefst van al met Sean Dhondt zelf in de echt waren getreden. De reeds tweemaal getrouwde presentator ging er welhaast van blozen, hoewel zijn deelname aan dit programma toch van weinig schaamtegevoel getuigt.

Of het nu ‘Blind Gekocht’, ’Blind Getrouwd’ of ‘Boer zoekt Blinde’ is, er schuilt een zeker genoegen in het kijken naar mensen die zich met hun ogen toe in de door anderen georkestreerde dingen des levens storten, maar dat genoegen zit grotendeels in het overdreven uitgebreid en onvakkundig becommentariëren van de kandidaten en hun meest in het oog springende gebreken. Als Bab en Sean dat vanaf nu in onze plaats gaan doen, dan valt er straks aan het koffieapparaat echt alleen nog maar koffie te tappen.

De mythische koning Oedipus stak zich de ogen pas uit toen hij besefte dat hij het met zijn moeder had gedaan. Voor ons zal nóg een napraatprogramma als ‘Naspel’ wellicht volstaan.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234