null Beeld

TV-tip'GR5'

Boris Van Severen: ‘Ik spreek in ‘GR5’ expres Frans met haar op’

Na acht weken van toenemende en naar het einde toe welhaast ondraaglijke spanning zullen we zondagavond eindelijk te weten komen hoe het is afgelopen met de mysterieuze Lisa uit 'GR5'. Is ze, net als haar ex Asim, in een afgrond getuimeld? Is ze tot de Moonsekte toegetreden? Of is ze doodleuk een knus B&B'tje begonnen aan de Côte d'Azur? Even polsen of Boris Van Severen, Michiel in de reeks, al een minuscuul tipje van de sluier wil lichten.

Noud Jansen

BORIS VAN SEVEREN «Ik kan alleen zeggen dat 'GR5' wat mij betreft alle beloftes heeft ingelost. Elk personage kent in de reeks zijn of haar moeilijke momenten, maar op het einde is er een soort - hoe zal ik het zeggen? - berusting. De laatste aflevering is zéér mooi, en daar ben ik blij mee, want ik heb destijds op basis van een deels afgewerkt scenario toegezegd.»

HUMO Wat heeft je over de streep getrokken?

VAN SEVEREN «Ik vond het erg on-Vlaams, het had evengoed een Duitse of Chileense reeks kunnen zijn. Dat trok me aan, net als het feit dat ik tijdens het lezen al meteen het decor voor me zag. Hoewel ik niet echt een wandelaar ben en ook nog nooit van de GR5 had gehoord.»

HUMO Je wás niet echt een wandelaar, zeg je. Ben je het dan wel geworden?

VAN SEVEREN «Ja. Tijdens de opnames hebben we best wat afgewandeld - het zweet op onze voorhoofden was écht, hoewel er altijd wel wat bij gesprayd werd - en het verraste me hoe meditatief het werkte. Sinds de lockdown probeer ik iedere dag een uur of langer te wandelen om het bloed te laten stromen en eens úít mijn kot te komen.»

HUMO Stel dat er geen lockdown was, stond jij dan op dit moment ergens op een set?

VAN SEVEREN «Yep, op die van 'F*** you very very much', een reeks van Bert Scholiers voor VIER. Hopelijk duurt het niet al te lang meer voor we daarmee van start kunnen gaan, want eind september zouden normaal gesproken de opnames van een Franse reeks beginnen waar ik een grote rol in heb.»

HUMO Speel je een Vlaming?

VAN SEVEREN «Nee, een Fransman.»

HUMO Ik heb je Frans horen spreken in 'GR5': vloeiend, maar met een accent.

VAN SEVEREN «Klopt, ik had er bewust voor gekozen om in 'GR5' Frans met haar op te spreken. Ik erger me weleens aan Vlaamse reeksen waarin perfect Frans wordt gesproken: de modale Vlaming kan dat toch niet? Daarom heb ik al mijn Franse zinnen ontdaan van plus-que-parfaits en dergelijke, en ben ik zoveel mogelijk in de passé composé en de futur simple gebleven.»

HUMO Die Fransen hebben je dus niet op basis van 'GR5' gecast?

VAN SEVEREN «Neenee, ik heb een casting in het Frans gedaan. Het is echt te hopen dat die niet voor niks is geweest, en dat we in september met de opnames kunnen beginnen.»

HUMO Anders wandel je in plaats daarvan toch gewoon de GR5 af?

VAN SEVEREN (lacht) «Idee!»

GR5 Eén, zondag 10 mei, 21.00

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234