null Beeld VRT
Beeld VRT

tv-tips'Twee tot de zesde macht'

Cath Luyten smikkelt bij Jeroen Meus: ‘Rond en gezond’

Noud Jansen

Bekende Vlamingen in quizjes: onze portie mag u zo stilaan wel aan Fikkie geven. Maar kom, de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Twee tot de zesde macht’ – een BV-special – heeft het perfecte excuus: ’t is voor het goede doel. Aan Cath Luyten, die samen met Tom Waes de gelegenheidsduo’s Dieter Coppens & Wim Lybaert en Pascal Braeckman & Olga Leyers partij geeft, de pertinente vraag:

HUMO Welk goed doel?

CATH LUYTEN «Goh… Ik heb het geweten, maar ik ben het even kwijt. Wacht nee, ik weet het weer: Kom Op Tegen Kanker! (lacht) Ja, sorry hoor, maar de opnames dateren alweer van even geleden. Oktober of november, als ik me niet vergis, want ik weet nog dat ik net zwanger was. Man, toen Jeroen (Meus, die de quiz presenteert, red.) me aan het begin van de uitzending vroeg hoe het met me ging, flapte ik er per ongeluk uit: ‘Rond en gezond.’ ‘O nee!’ dacht ik toen ik hem verbaasd zag opkijken – ik heb dan maar snel wat uit mijn botten geslagen over dat ik ondanks de coronacrisis nog alive and kicking was, of iets van die strekking. Ik heb die avond zelfs voor het oog van de hele crew een glaasje Geil gedronken, om niemand iets te laten vermoeden.»

HUMO Een glaasje Geil?

LUYTEN «De naam van de wijn die Jeroen serveerde bij de heerlijke maaltijd die we tussen de repetitie en de opname kregen aangeboden. Goeie wijn, hoor! Da’s wel het voordeel van een quizmaster die ook een bekende kok is: de catering is optimaal.»

HUMO Heeft Meus die maaltijd dan in hoogsteigen persoon voor jullie staan bereiden?

LUYTEN «Neenee, dat gebeurde door een team dat hem bijstond. Al had ik wel de indruk dat hij het laatste woord had – ’t waren per slot zijn recepten. Toen we zaten te smikkelen, kwam hij ook als een echte chef even langs de tafels om te vragen of het smaakte: charmant.

»Het hielp overigens wel, zo’n glaasje Geil vooraf, want de opnames vonden plaats zonder publiek. Als je geen respons krijgt wanneer je iets grappigs vertelt, is het lastiger om echt loos te gaan, hè? Door die intieme situatie leek het op sommige momenten meer op een gezellig onderonsje dan op een quiz. Ik vermoed dat de makers er achteraf veel hebben moeten uitknippen, want er werd ontzettend veel gekletst.»

HUMO Niet lang na de opnames werd je, rond en gezond of niet, geveld door corona. Hoe erg had je ’t te pakken?

LUYTEN «Vrij erg. Mijn lief, mijn zoon en ikzelf hebben drie weken platgelegen. We hebben er serieus van afgezien: ’t ging van de zetel naar het bed en omgekeerd – naar de keuken of het toilet strompelen lukte amper, en zelfs series bekijken was vaak te vermoeiend. Maar ondertussen gaat alles weer vrij goed, hoor. Nu nog mijn geur en mijn smaak terugkrijgen, en ik trek een fles Geil open.»

Twee tot de zesde macht
Eén, zondag 21 februari, 20.00

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234