Celine Van Ouytsel: ‘Mocht er ooit een BV-editie van ‘De mol’ komen, ik schrijf mij dí-rect in.’ Beeld Humo
Celine Van Ouytsel: ‘Mocht er ooit een BV-editie van ‘De mol’ komen, ik schrijf mij dí-rect in.’Beeld Humo

'De Mol'

Celine Van Ouytsel: ‘Ik vertrouw Lennart in ‘De mol’ voor geen haar’

Wie hulp kan gebruiken bij het ontmaskeren van de mol: Telenet stelde een Overlegcomité samen met zes bekende Molloten, en Humo vroeg van dat verlichte panel alvast Celine Van Ouytsel, Astrid Stockman, Joris Hessels en Pedro Elias om diepe inzichten. Lees hieronder de inzichten van Celine Van Ouytsel en hier die van de rest.

Vincent Van Peer

De mol is blind, net als de liefde, maar als dat ­beestje zou weten wie hem dit seizoen najaagt, dan zou hij toch eens stoppen met graven en om­kijken: onder de speurders bevindt zich Celine Van Ouytsel, sinds kort Miss België af.

CELINE VAN OUYTSEL «Maar dat is niet erg: het was tijd. En de mol vinden is geen eenvoudige taak: ik moet er natuurlijk ál mijn aandacht aan kunnen besteden.»

HUMO Je bent geboren in 1997...

VAN OUYTSEL «1996!»

HUMO Dan is Wikipedia fout.

VAN OUYTSEL «Zwijg stil: er staat ook dat mijn verjaardag valt op 11 januari, terwijl dat bij mijn weten toch nog altijd 11 oktober is. Ik heb het al een paar keer proberen aan te ­passen, maar dat bleek ik niet te mogen: mijn informatie klopte niet (lacht).»

HUMO Alleszins kwam je pas piepen twee jaar vóór ‘De mol’ voor het eerst op de buis kwam. Ik neem aan dat jij je daar relatief weinig van her­­­innert?

VAN OUYTSEL «Zeg gerust: niets. Ik ken ‘De mol’ maar van de reboot, die op de buis kwam toen ik nog rechten ­studeerde. Mijn vriendin en ik waren er heilig van overtuigd dat de mol iedereen kon zijn, behálve ­Gilles Van ­Bouwel. Zijn ontmaskering vond ik al meteen een machtig moment.

»Het programma sleepte mij mee omdat het méér was dan een spelletje: je werd als kijker meegetrokken in een bijna interactieve zoektocht, met gekke proeven en een leuke mix van interessante én mooie mensen. Mocht er ooit een BV-editie van ‘De mol’ komen, ik schrijf mij dí-rect in.»

HUMO Ik verdenk jou ervan dat je weleens een aflevering twee keer durft te bekijken.

VAN OUYTSEL «O ja, ik ben fanatiek, hoor. Ik hoop dat ik het mysterie dit jaar effectief eens kan oplossen, want dat is me tot nu toe nooit gelukt (lacht). Maar ik blijf een ­grote optimist: dit jaar moet en zal mijn jaar worden.»

HUMO In welk gezelschap kijk jij naar ‘De mol’?

VAN OUYTSEL «Met mijn mama en pluspapa: ook geen ­Sherlock Holmesen, want net als ik zaten zij er al elke keer naast. Hoewel mama wel één keer juist heeft gegokt: toen ze vorig seizoen ­Alina voorstelden, net als ik een meisje uit de Kempen, wist ze zeker dat zij het was. Om nadien nog een keer of twaalf van gedacht te veranderen. Maar toch: het ­initiële buikgevoel telt, zal ik maar denken.»

HUMO Je hebt een master­diploma in de rechten: zou jij het spel tijdens de psycho­logische proeven hard spelen?

VAN OUYTSEL «O ja. Tijdens de proef in de Koude Oorlog-­bunker de telefoon bemannen, zoals Jasmien, om de mensen keihard te misleiden? Graag! Dat hoort toch bij het spel?»

De Mol: Annelotte en Katrien Beeld SBS
De Mol: Annelotte en KatrienBeeld SBS

HUMO Ik moet nog een ­pronostiekje van je hebben.

VAN OUYTSEL «Naast ­Philip en Annelotte, toch twee ­usual suspects, staat ook ­Lennart op mijn lijstje. Ik vertrouw hem voor geen haar, en weet je waarom niet? Hij heeft al verteld dat hij een vis­achtige salamander heeft: wat ze een axolotl noemen. Ik ben zo’n seut die daar meteen alles over gaat opzoeken. En wat blijkt nu? De axolotl is een blind dier uit de stamboom van... de molsalamander. Aha! Dat is toch verdacht?»

HUMO Als je het juist hebt, zal ik je Wikipedia-pagina hoogstpersoonlijk aanpassen.

VAN OUYTSEL «‘Celine Van Ouytsel, ex-Miss België en ­mollenvanger eersteklas’: mooi cv, toch? (lacht)»

Lees hier ook de voorspellingen van Celine Van Ouytsel, Astrid Stockman en Pedro Elias.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234