null Beeld

tv-tip'Vandaag'

Danira: 'Waarom hebben venten het zo moeilijk met mijn dansje?'

Liefhebbers van late night-talkshows met een aanminnige host van Grieks-Marokkaanse makelij, een dagelijks alternerende sidekick en een dj die Hakim heet, zitten vanaf maandag weer gebeiteld: 'Vandaag' gaat zijn derde seizoen in.

Noud Jansen

DANIRA BOUKHRISS «Ik heb er ontzettend veel zin in, al moet ik toegeven dat ik na het tweede seizoen wel een maand lang mentaal heb moeten recupereren. Sowieso is het al monumentaal heftig om een dagelijkse talkshow te presenteren: het zijn lange, zware dagen, je bent van 's morgens vroeg tot 's avonds laat enkel met je vak bezig. Ze zeggen weleens dat het de topsport van de televisie is, en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Vorig seizoen was zwaarder dan het eerste, wegens de coronacrisis. Het werd plots een ander programma, en we zijn ook nog eens drie weken langer doorgegaan dan voorzien. Op het einde heerste er een algemene oververmoeidheid op de redactie, niet in de laatste plaats bij mezelf.

»Bon, ik wil eigenlijk niet klagen, want er zijn heel wat mensen die het écht moeilijk hebben gehad. 't Zal dit seizoen sowieso ook wat meer ontspannen zijn, omdat we het minder over corona zullen hebben. Het leven gaat verder.»

HUMO Mag ik eens een puntje van kritiek geven?

BOUKHRISS «Tuurlijk!»

HUMO Wat ik altijd gek heb gevonden aan 'Vandaag', is dat dansje in de begintitels.

BOUKHRISS «O nee, jij ook al? What the fuck? Ik begrijp dat echt niet, dat sommige venten het daar zo moeilijk mee hebben. Een recensent vergeleek het zelfs met 'De PinUp Club'! Dan denk ik: man, waar heb je het over? Ik sta daar toch niet naakt te dansen, of zo? Serieus, leg mij nu eens uit wat je er zo aan stoort?»

HUMO Moeilijk uit te leggen. Maar ik vraag me altijd af: waarom?

BOUKHRISS «Weet je wat het is? Wat je niet gewoon bent, is in het begin altijd een beetje gek. Daarbij: een vrouw die iets opvallends doet, zal er altijd meer kritiek voor krijgen. En trouwens, het is toch niet omdat ik in de intro wat beweeg op muziek, dat ik nadien geen serieus gesprek kan voeren?»

HUMO Laten we positief eindigen: wat vond je het beste moment uit de eerste twee seizoenen?

BOUKHRISS «Het meest aparte moment was alvast de passage van Kamagurka en Herr Seele. Ik had me evengoed níét kunnen voorbereiden: het was pure chaos, waardoor ik alleen nog maar hoefde te luisteren en te lachen. En na tien minuten zeggen: nu moet het ophouden, want we hebben helaas geen tijd meer.»

HUMO Precies wat ik wilde zeggen. Bedankt!

BOUKHRISS «Graag gedaan. En dat dansje in de generiek blijft. Nèh!»

‘Vandaag’, Eén, maandag 21 september, 21.30

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234