null Beeld

TV-tip'De zomer van'

‘Dankzij corona geen epileptische aanvallen meer’

De zomer van 2020 wordt niet die van de festivals of het EK voetbal, maar die van Eric Goens: in het dagelijkse VTM-programma 'De zomer van' kuiert hij rond met een gevarieerde reeks bekende Vlamingen om te kijken wat zij na de lockdown met hun leven aanvangen. In de eerste week zijn dat SP.A-voorzitter Conner Rousseau, Samson-baasje Marie Verhulst, judoka Dirk Van Tichelt en comedian en presentator Jens Dendoncker.

Redactie

JENS DENDONCKER «Eric heeft mij een aantal dagen gevolgd bij mij thuis, maar ook in de Arenbergschouwburg, waar ik voor het eerst sinds de lockdown weer heb opgetreden. Dat was toch een beetje raar. De mensen werden in groepjes binnengebracht en zaten op een veilige afstand van elkaar. Ik had gehoopt dat ze hun mondmaskers zouden afdoen als ze op hun stoel zaten, maar dat mocht niet. Die mensen zaten anderhalf uur te puffen onder hun stoffen lapjes, en ik durf te vermoeden dat de avond daar wat onder heeft geleden. Ik was bovendien ontzéttend zenuwachtig. De vorige voorstelling was al vier maanden geleden: sinds ik met comedy bezig ben, heb ik nooit zo'n lange break gehad.

»Ik ben zeer benieuwd naar het programma. Eric Goens heeft een eigenzinnige manier van werken: ik heb geen idee hoe het er zal uitzien. Hij komt langs met een cameraman en een geluidsman, maar hij zegt nooit: 'Actie!' Je begint gewoon te vertellen tegen een vriend, en ondertussen floept die camera aan. Ja, hij heeft zo zijn trukendoos. Nog een geluk dat ik, behalve dat hoopje ontbindende lijken in de kelder, niet veel te verbergen heb.»

HUMO Tijdens de lockdown heb je geen enkele epileptische aanval gekregen. En nu?

DENDONCKER «Gelukkig nog niet! Ik zie ook wel waarom: ik heb een veel vaster ritme, ik slaap beter en heb minder stress... Hout vasthouden, maar dit is de langste periode zonder aanval in tíjden: anders heb ik om de twee à drie weken prijs, en nu dateert de laatste keer van vijf maanden geleden. Corona blijft een donkere wolk, maar dit is toch een zilveren randje - wat zeg ik, een 24-karaats gouden randje.»

HUMO In de talkshow 'Vandaag' op Eén had je het uitgebreid over jouw pornografische dromen starring Marc Van Ranst: voelde Steven Van Gucht zich niet in zijn gat gebeten?

DENDONCKER «Enkele uren nadat ik in 'Vandaag' over die dromen had verteld, kreeg ik toch wel een telefoontje van Steven Van Gucht, zeker! Hij probeerde er luchtig over te doen - het kon hem zogezegd niet deren - maar ik hoorde toch dat hij zich enigszins buitengesloten voelde. Ik heb hem duidelijk moeten maken dat ik hem óók een aantrekkelijke man vind. En dat het niet is omdat ik in mijn slaap af en toe zo'n wollen trui over Marc zijn hoofd trek, dat ik Stevens plastron niet wil losmaken, begrijp je? Ik zal dat maar stilhouden: voor je het weet, hangt ook Erika Vlieghe aan de lijn, en dat slapen is al vermoeiend genoeg geworden.»

De zomer van, VTM, maandag 20 juli, 20.10

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234