Fair Trade

Humo's Honderd

De 100 beste series aller tijden (nummer 91 tot 100)

Fair TradeBeeld Streamz

Nieuwe seizoenen, nieuwe series, met Streamz en Disney+ zelfs twee nieuwe streamingdiensten: onze top 100 uit het voorjaar met de beste series op Netflix en co. was aan een update toe. Hieronder vindt u de nieuwe lijst: bij de titels die erbij zijn gekomen staat een sterretje.

91 ‘Ted Lasso’ (2020-...)  *

Apple Tv+

'Ted Lasso'Beeld Apple TV

Een erg amusante komische reeks op – checkt notities – Apple Tv+. Ted Lasso (Jason Sudeikis), coach van een footballteam uit Kansas, verkast naar AFC Richmond, een fictieve voetbalploeg uit Londen die sinds jaren een grijs bestaan leidt in de Premier League. De eigenares, Rebecca Welton, heeft de club in handen gekregen na een bittere vechtscheiding en zij wil de geliefde ploeg van haar ex-man zo snel mogelijk kapot maken, met de hulp van een argeloze wanker uit de States. Lasso, die niets van voetbal afweet en een opmerkelijk talent bezit om de stemming in een kamer verkeerd te lezen, wordt natuurlijk door iedereen onthaald met een mengeling van spot en vijandigheid, maar het vervolg laat zich makkelijk raden. Dankzij zijn onwrikbare optimisme en zijn mensenkennis slaagt hij erin de spelers van Richmond weer op één lijn te krijgen, laat hij de ploeg beter voetballen, steelt hij de harten van fans en journalisten en laat hij ook Rebecca overstag gaan. Voorspelbaarheid troef dus, maar toch is het moeilijk om gaandeweg niet van ‘Ted Lasso’ en vooral van het hoofdpersonage te gaan houden. Lasso is even terminaal oncool als Ned Flanders en Joachim Coens samen, maar hij heeft altijd het beste voor met zijn medemensen, probeert iedereen om hem heen een goed gevoel te geven en is nooit van zijn melk te brengen. Op de vraag wat hij denkt van zijn volgende tegenstander Crystal Palace, antwoordt hij doodleuk dat ‘een paleis van kristal toch kwetsbaar is’, en een uitdaging zoals zonder enige ervaring een topclub leiden vergelijkt hij met paardrijden: ‘Als het comfortabel aanvoelt, doe je het fout.’ Dat is er eentje voor boven je bed, Vincent Kompany.

92 ‘Albatros’ (2020)

Streamz

'Albatros'Beeld © De Wereldvrede : Eva Vlonk

Een  tragikomische reeks, gemaakt voor Canvas maar nu al op Streamz te zien, al slaat de slinger toch eerder door richting tragedie in dit verhaal over enkele goed in het vlees zittende mannen en vrouwen die op een ‘boot camp’ in de Ardennen iets aan hun overgewicht willen doen, onder leiding van een schimmige gezondheidsgoeroe. Terwijl het groepje flink aan het diëten en het sporten slaat, leer je hoe het leven van elk van hen verliep voor ze naar het kamp kwamen, met naast vet en snelle suikers ook eenzaamheid en verdriet als rode draad. 

93 ‘Flight of the Conchords’ (2007-2009)

Streamz

Flight of the ConchordsBeeld HBO

Bret McKenzie en Jemaine Clement, twee sympathieke maar enigszins naïeve Nieuw-Zeelanders, jagen in New York hun natste droom na: wereldberoemd worden als indiefolkduo. Twee hilarische seizoenen lang strompelt het onfortuinlijke tweetal van de ene muzikale flop naar het andere amoureuze fiasco, zonder hun goed humeur er al te zeer door te laten verpesten. Opmerkelijk overigens dat de échte Bret McKenzie en Jemaine Clement wel degelijk succesvol zijn met hun muziek: tien jaar na dato toeren de heren nog altijd de halve aardbol af met oorwurmen uit de serie als ‘Business Time’ en ‘The Most Beautiful Woman (In The Room)’ . Ze zijn dan ook, in hun eigen woorden, ‘het bijna award winnende, vierde meest populaire folkduo van Nieuw-Zeeland.’ Euh...proficiat? (jmi)

94 ‘Undercover’ (2019-...) 

Netflix

UndercoverBeeld VRT

Trashy maar uitstekende misdaadserie waarin Tom Waes de stoere undercoveragent Bob speelt die samen met zijn Nederlandse collega Kim (Anna Drijver) op een Limburgse camping undercover gaat, teneinde de activiteiten van de drugsbaron Ferry in de aanpalende bungalow in de gaten te houden.  In het tweede seizoen, dat niet voor het eerste hoeft onder te doen, gaat hij achter enkele wapenhandelaars aan die een country & western-manege openhouden. Een van de betere Vlaamse reeksen van de afgelopen jaren. (sw)

95 ‘Big Little Lies’ (2017-…) 

Streamz

Big Little LiesBeeld VRT

Je zou een replica van de Sint-Romboutstoren kunnen bouwen met de talloze prijsbeeldjes waarmee het eerste seizoen van deze instant hit is bekroond. Dat seizoen bevatte dan ook alles: een prachtig decor in de vorm van een rijkeluisstad aan de goudkust van Californië, een verhaal vol mysterieuze geheimen en langzaam opborrelende frustraties, en A-listers als Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Alexander Skarsgård die boven zichzelf uitstijgen. Seizoen twee speelt een serieus niveau lager, maar kan wel bogen op Meryl Streep. Meryl Streep! (elv)

96 Tabula Rasa (2017)

Netflix

Tabula RasaBeeld web

Een intrigerend concept (een jonge vrouw verliest eerst haar kind, daarna haar geheugen en uiteindelijk ook haar grip op de realiteit), een schitterende Veerle Baetens in de hoofdrol en surrealistische, griezelige droomsequenties die er veel duurder uitzien dan ze in werkelijkheid hebben gekost: deze psychologische horrorserie van bij ons valt naast het vele buitenlandse geweld op Netflix zeker niet uit de toon. Alleen jammer – we moeten streng zijn – van de nogal gemakkelijke ontknoping. (sw)

97 Lovesick (2014-…)

Netflix

LovesickBeeld Netflix

Schrik niet van de – ongetwijfeld grappig bedoelde – oorspronkelijke titel (‘Scrotal Recall’!) van deze reeks die door Channel 4 werd afgevoerd maar op Netflix een tweede kans kreeg : ‘Lovesick’ is een uitstekende comedy over een jongeman die vaststelt dat hij chlamydia heeft opgelopen en – in alfabetische volgorde! – zijn vele ex-bedpartners opspoort om hen het heuglijke nieuws te brengen. Klinkt flauw? Dat is het niet. ‘Lovesick’ springt voor- én achteruit, links én rechts in de tijd en vindt zo verschillende manieren om een schijnbaar eenvoudige verhaallijn te vertakken tot een grappige, ontroerende en – vooral – ontzettend Britse sitcom. (elv)

98 De dag (2018) 

Streamz & Lumiereseries

De DagBeeld Streamz

Voor wie ze nu nog steeds niet gezien heeft: de veelbesproken thrillerreeks van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, die in twaalf afleveringen het verhaal doet van een overval op een klein bankkantoor, is een spannende rollercoaster met uitstekende acteurs en verrassende plotwendingen. De perspectiefwisselingen – de ene aflevering proberen de politieagenten de explosieve situatie onder controle te krijgen, de volgende aflevering toont hoe de gijzelnemers en hun slachtoffers in de bank dezelfde gebeurtenissen beleven – halen er af en toe de vaart wat uit, maar dit is en blijft perfect bingewatchmateriaal.

99 Fair trade (2020) *

Streamz 

Fair TradeBeeld Streamz

‘Matroesjka’s, maar dan voor de streaminggeneratie, over twee corrupte flikken van de Antwerpse drugssectie die, in ruil voor af en toe een bruine envelop, nuttige info doorspelen aan een gangster genaamd Paternoster, ook bekend als De Pater. Flitsende, zichzelf gelukkig niet al te serieus nemende politieserie van Marc Punt, waarin Peter Van den Begin de show steelt als de Tony Soprano van de Scheldestad. (sw)

100 ‘The Third Day’ (2020) *

Streamz

The Third DayBeeld Streamz

HBO-drama over Sam (Jude Law) die terechtkomt op Osea, een vreemd schiereiland dat enkel bij laag tij te bereiken is, bevolkt wordt door rare snuiters en vol staat met mysterieuze symbolen.  Na drie afleveringen switcht de reeks naar een nieuw verhaal over Helen (Naomi Harris) die met haar twee dochters op vakantie komt en ook in de ban raakt van het eiland. Haar ervaringen lijken op één of andere wijze verbonden met die van Sam, en met het grotere geheim van Osea. Ingenieuze horror of uit de hand gelopen experiment: aangezien ‘The Third Day’ nog loopt, zal de tijd het moeten uitwijzen, maar intrigerend is de reeks alvast wel. (sw)

Overzicht: Humo’s 100 beste series aller tijden

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234