Gossip Girl  - Vanaf 09/07/2021 - Streamz Beeld © HBO Max
Gossip Girl - Vanaf 09/07/2021 - StreamzBeeld © HBO Max

Tv-tip'Gossip Girl'

De comeback van ‘Gossip Girl’: ‘Intriges, driehoeksrelaties, verslavingen – je waant je Big Brother’

De meest besproken comeback in televisieland – nee, die halfslachtige ‘Friends’-reünie telt niet mee – is die van een roddelblog die de vuile was van geile en machtsbeluste rijkeluiskinderen in New York naar buiten brengt: ‘Gossip Girl’ is na negen jaar terug! Blake ‘Serena’ Lively en Leighton ‘Blair’ Meester hebben de Upper East Side achter zich gelaten, in hun plaats komt een nieuwe, inclusievere en meer diverse cast, met onder meer Thomas Doherty als de panseksuele Max.

Joshua Migneau

HUMO ‘Zat er íémand op meer ‘Gossip Girl’ te wachten?’ schreef een Amerikaanse criticus. Had jij twijfels?

THOMAS DOHERTY «Ik was vooral bang om zo’n monument te moeten opvolgen. ‘Gossip Girl’ was revolutionair toen het in 2007 in première ging. De reeks had een aanzienlijke impact op de popcultuur en op haar talloze kijkers, die nostalgisch terugkijken op de avonturen van Blair en Serena.

»Tijdens de opnames heb ik de twijfels losgelaten. Ik kan niet veranderen hoe mensen naar deze reboot kijken, ik kan me alleen maar smijten in mijn rol. Ik zie ons werk als een voortzetting van het origineel, en ik geloof dat we geslaagd zijn in ons opzet.»

HUMO Was jij destijds een trouwe kijker?

DOHERTY «Nee, in tegenstelling tot veel van mijn vrienden. Toen één van hen de reeks voor de negende keer begon te bingewatchen, ergens in 2019, heb ik per abuis een aflevering meegepikt. Voor ik het wist, was ik verslaafd. ‘Gossip Girl’ bracht glamoureus escapisme: je dook als kijker in een onbereikbare, maar verleidelijke wereld. Je waant jezelf Big Brother, glurend naar de intriges, de driehoeksrelaties en de verslavingen van de New Yorkse elite.»

HUMO Op welk personage uit het origineel lijkt Max het meest?

DOHERTY «Chuck, de slechterik. Audrey lijkt dan weer op Blair. Dat zijn archetypes die wérken, waarom zou je ze dan veranderen? We vullen die contouren natuurlijk op onze eigen manier in. Max is zelfzekerder en volwassener dan Chuck. En hij is een panseksueel, hij valt op allerlei mensen en gelooft in polygamie.»

HUMO Hoe verschilt deze reboot van het origineel?

DOHERTY «‘Gossip Girl’ kwam uit in 2007, het jaar waarin Steve Jobs voor het eerst een iPhone op de markt bracht. Tieners van nu zijn omringd door sociale media, datingapps en smartphones. De maatschappij heeft ook qua representatie grote stappen vooruit gezet: de serie probeert daar een weerspiegeling van te zijn.»

HUMO In het origineel werd de persoon achter de Gossip Girl-blog zes seizoenen lang geheim gehouden. Jullie geven dat mysterie in de eerste aflevering al prijs.

DOHERTY «Ja, en ik was daar niet rouwig om. Ik had weinig zin om in de jaren die komen van mijn vrienden en familie telkens weer dezelfde vraag te krijgen en te moeten zwijgen (lacht).»

HUMO Dit is je eerste prestigieuze rol. Is je leven hard veranderd?

DOHERTY «Ik werd onlangs toch voor het eerst herkend, ja. Maar het valt verder best mee: ik zoek de paparazzi niet op en zowat al mijn vrienden werken ook in de industrie. Ik merk de impact van ‘Gossip Girl’ vooral aan de grote hoeveelheid rommel – gratis kledij en zo – die ik krijg toegestuurd. Je hoort het: ik heb niet te klagen.» (jmi)

Gossip Girl
Nu te zien op Streamz

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234