Barman Bram

tv-tips'First Dates'

De dodelijke cocktail van barman Bram: ‘Zo veel keuze, zo weinig tijd!’

Barman BramBeeld First Dates

Bij gebrek aan een echte barman wenden wij ons dezer dagen noodgedwongen tot barman Bram uit ‘First Dates’, die er op een zucht van de seizoensfinale nog altijd uitziet alsof hij al jaren in ‘The Bold and the Beautiful’ meespeelt. Waarmee wij niet gezegd willen hebben dat hij een bordkartonnen personage zonder inhoud is, zelfs integendeel: als we serveersters Leena en Katelen mogen geloven, is barman Bram van het type dat al eens onverhoeds een diepzinnige vraag op het vuur durft te gooien.

BRAM VAN GEERT «De eerste keer dat ik Leena en Katelen ontmoette, stelde ik hun een vraag die me tot nu toe achtervolgt: ‘Zouden jullie eeuwig willen blijven leven?’ Ik tast mensen graag een beetje af met dat soort filosofische vragen, ook omdat ikzelf in filosofie geïnteresseerd ben.»

HUMO Zou jij eeuwig willen blijven leven?

VAN GEERT «Zonder twijfel. Er zijn te veel mogelijkheden in het leven, en te weinig tijd. Ik moet nu al te veel keuzes maken.»

HUMO Je bent geen echte barman, wel?

VAN GEERT «Momenteel niet, nee. Ik werk als garçon en ik doe wat modellenwerk, en tijdens de lockdown heb ik een site op poten gezet over persoonlijke groei. Maar ik ben mijn horeca-ervaring wel begonnen achter de bar: van mijn 16de tot mijn 19de heb ik een studentenjob als barman gedaan in een brasserie.

»In feite ben ik bij ‘First Dates’ binnengeraakt via mijn job als garçon. 't Is te zeggen: toen ik vorig jaar terugkwam van een wereldreis van negen maanden met mijn vriendin Lien - later deze maand trouwen we - ben ik spontaan gaan solliciteren in het Antwerpse restaurant van Hans Otten. Hans was toevallig aanwezig toen ik mijn gesprek met de manager had, en hij is erbij komen zitten. Na afloop vroeg hij me of ik niet eens aan een casting wilde meedoen voor een nieuw programma waar hij mee bezig was. ‘Jawel!’ zei ik. ‘Heel zeker.’ Ik heb dan een hele rist afleveringen van het Britse origineel bekeken, omdat ik het programma niet kende.»

HUMO A propos: enig idee wat volgens barman Merlin Griffiths met afstand het meest bestelde drankje is in de Britse versie?

VAN GEERT «Hmm... Nee.»

HUMO Een Pornstar Martini.

VAN GEERT «Ah ja, ik had het kunnen weten. Bij ons is dat nog altijd een gin-tonic. Die maak ik graag, hoor.»

HUMO Je zult er spoedig meer mogen maken: er komt een tweede seizoen van ‘First Dates’.

VAN GEERT «Ik kijk ernaar uit!»

HUMO Serieus: jullie denken echt dat jullie daar binnen afzienbare tijd aan kunnen beginnen?

VAN GEERT «Ja. En de kijkers blijkbaar ook, want er zijn al duizenden inschrijvingen binnen. Ik ga ervan uit dat heel deze toestand snel zal overwaaien. 't Zou toch zonde zijn om nog jaren te wachten om te doen waar we gelukkig van worden?»

First Dates
Eén, donderdag 21 mei, 21.05

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234