null Beeld Joris Casaer
Beeld Joris Casaer

kijktip'Mijn slechtste beste vriendin'

De eis van Alice Reijs: ‘Een personage met een hoek af’

Omdat stilstaan achteruitgaan is, hebben de makers van ‘Mijn slechtste beste vriendin’ (Wiki: komische soap over zes vriendinnen die net zo graag wijntjes als elkaars bloed drinken) een handvol nieuwe personages in de blender gemikt voor het vanaf maandag op Streamz te bekijken derde seizoen. Zo is daar Birgit, een weervrouw met de trekken van Jennifer Heylen, Hans Bourlon in de hem op het lijf geschreven rol van Hans Bourlon, en Thea Buizerd (welgemeende felicitaties voor wie die topnaam bedacht heeft), een Nederlandse businesswoman gespeeld door Alice Reijs.

Noud Jansen

ALICE REIJS «Toen ze me vertelden dat ik Thea zou heten, moest ik meteen denken aan de enige Thea die ik ken: mijn tante Thea. Bij mensen van die generatie – zeventig- of tachtigplussers – kwam die naam nog weleens voor, nu heet niemand meer zo. Tenzij dan mijn personage.»

HUMO Wie is Thea Buizerd eigenlijk?

REIJS «Goeie vraag! Ik zal maar eerlijk toegeven dat ik dat daarnet even heb moeten opzoeken, want de opnames dateren alweer van een hele tijd geleden en het was maar een klein rolletje.

»Thea Buizerd is een netmanager die zich wat komt moeien met het reclamebureau waarvoor de hoofdpersonages werken. Heel fijn om te doen, zeker omdat de sfeer op de set geweldig was. Al verbaast het me weleens dat er zo vaak aan mij wordt gedacht als ze een zelfverzekerde, nogal ernstige zakenvrouw willen. Zou het door mijn zwarte haar komen, of mijn donkere wenkbrauwen? Vroeger, op de toneelschool, kreeg ik altijd personages met een hoek af op mijn bord: dat zou ik nog weleens willen doen.»

HUMO Een tweede Nolleke uit ‘Het eiland’?

REIJS (lacht) «Zoiets, ja. Nolleke was mijn allereerste Vlaamse opdracht, en meteen een héérlijk personage om te spelen: zo’n coach in een trainingspak die plat Brabants praat. Ik word er trouwens nog altijd op aangesproken, net als op mijn rol in ‘Van vlees en bloed’ (de ‘boshoer’, red.). Op de één of andere manier zijn die programma’s door de jonge generatie opgepikt.»

HUMO ‘Mijn slechtste beste vriendin’ wordt de eerste keer sinds ‘Den elfde van den elfde’, zes jaar geleden, dat we je nog eens op tv zien.

REIJS «Zo ongeveer, ja – ik heb in de coronaperiode nog iets kleins voor tv gedaan, maar dat was het dan wel.»

HUMO Ben je kieskeurig, of krijg je weinig tv-aanbiedingen?

REIJS «Het laatste. Niet dat ik dat zo’n ramp vind, hoor, want ik ben een theaterdier. Op 8 oktober gaat ‘Ex’ in première, een toneelstuk over gebroken relaties dat ik samen met mijn eigen vent breng (Tom Van Dyck, red.), en ook met Lucas Van den Eynde en Marthe-Geke Bracht, een Nederlandse vriendin die tijdelijk bij ons inwoont. Máárrrr: er komt een televisierol aan, een grote zelfs. Alleen mag ik daar helaas nog niks over zeggen.»

HUMO Ga je kijken naar ‘Mijn slechtste beste vriendin’?

REIJS «Tuurlijk! Razend benieuwd hoe het ook weer met die Thea Buizerd is afgelopen.»

Mijn slechtste beste vriendin – seizoen 3
Vanaf 26 september op Streamz

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234