null Beeld

tv-tips'Leven en Latem leven'

De lefgozer in Valerie De Booser: ‘Dat is hier ‘The Sky Is the Limit’ niet’

Noud Jansen

Komt ons heden verblijden met een heuse realityreeks: William Vaesen, de voormalige charmezanger die ooit fortuin maakte als oprichter van K3. ‘Leven en Latem leven’ - de woordspelingspolitie moet even afgeleid zijn geweest - is een weinig tot niets om het lijf hebbend programmaatje waarin enkele in het oog springende inwoners van Sint-Martens-Latem worden gevolgd. Eén van hen is het beroemde multitalent Valerie De Booser.

VALERIE DE BOOSER «Normaal gezien werk ik niet zo snel mee aan tv-programma's, maar dit was anders: ik bén van Latem, geboren en getogen, en ik vind het fijn om te laten zien hoe mooi het hier is. De natuur hier heeft iets magisch; in de zomer is het net alsof je in de Provence zit. Ik ken William ook vrij goed - hij woont hier - dus ik had alle vertrouwen in een fijne samenwerking.»

HUMO Hoe was het om in de rijkste gemeente van het land op te groeien?

DE BOOSER «Goh, net zoals ergens anders, zeker? Goed, het is een rustige omgeving, dus als kind heb ik altijd alles met de fiets kunnen doen. In een grootstad is dat natuurlijk anders. 't Is trouwens niet zo dat je automatisch veel geld hebt wanneer je in Latem woont, hè. Dat is echt wel een misverstand. Ikzelf ben helemaal niet rijk: ik huur hier een huisje, ik bezit er geen. Ik zal niet ontkennen dat er hier kasten van villa's staan, maar je hebt hier evengoed rijhuisjes.»

HUMO De bewoners van die rijhuisjes komen wel niet aan bod in 'Leven en Latem leven'.

DE BOOSER «William heeft gezegd dat hij mensen volgt wier verhaal hij interessant vindt. Wat ze al dan niet op hun bankrekening hebben staan, doet er niet toe. Het is géén ‘The Sky Is the Limit’.»

HUMO Waar heeft hij zich in jouw geval zoal op gefocust?

DE BOOSER «Het dagelijkse leven. Ik ga eens sporten, ik breng mijn kinderen naar school, ik spreek af met iemand van mijn familie, ik doe een fotoshoot. Natuurlijk, we hadden graag laten zien welke jobmatige projecten ik op dit moment zoal onderneem, maar door de coronacrisis is er veel afgelast. Zo waren de makers normaal gezien mee naar het buitenland gegaan wanneer ik er inkopen ging doen voor mijn eigen kledingcollectie, Selected by Valerie voor Close-Up. Ze zouden me ook komen filmen tijdens enkele van de styling days die ik doe voor kledingwinkels.»

HUMO Styling days?

DE BOOSER «Kledingwinkels kunnen me boeken als personal stylist, waarbij ik de klanten advies geef over de juiste outfit. Jammer dat dat nu niet aan bod komt. Maar ja, het is wat het is.»

HUMO Je recente scheiding, toch een hot item in de gespecialiseerde pers, komt evenmin aan bod in ‘Leven en Latem leven’. Op jouw vraag?

DE BOOSER «Nee, William heeft zelf gezegd dat dat onderwerp voor hem niet ter zake doet. Wat ik enorm apprecieer: ik heb wel iets meer te vertellen dan dat alleen.»

Leven en latem leven
VTM 2, dinsdag 3 november, 21.20

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234