'De Mol' Beeld VIER
'De Mol'Beeld VIER

Televisie'De Mol'

‘De Mol’ - aflevering 2: Eigenlijk lijkt niemand te vertrouwen, Laure nog het minst

Het programma is een week bezig en te oordelen naar de algehele paniek is de mol dit jaar een wel érg doortastende saboteur. Je kan alleen maar kan hopen dat-ie snel ontmaskerd wordt - al is het maar omdat zo’n maskertje nog goed van pas zal komen.

Vincent Van Peer

De mol hult zich voorlopig nog in stilzwijgen, maar een hamster outte zich vrijwillig: Jolien dacht tijdens de trappenproef niet aan vertrekken voor ze een rol wc-papier in handen had - obsessief kontvegen is kennelijk van alle tijden. In de daaropvolgende reeks opdrachten werkte ei zo na iedereen zich in de kijker. Christian ondernam verwoede pogingen om Neil Armstrong achtereenvolgens met Neil Diamond en Louis Armstrong te verwarren, daarbij gewillig in de waan gelaten door Laure - tot hij zelf zijn denkfout rechtzette. Daarna graaide het duo naar extra tips alsof het conservenblikken waren. Ofwel zijn zij gewiekste spelers die doelbewust foutjes maken om naar elkaars reacties te peilen, ofwel is er stront aan de knikker - gelukkig is er altijd nog Joliens rolletje.

Bruno zette zijn status als hoofdverdachte kracht bij door Jolien en Dorien uit te kiezen om te armworstelen tegen een boom van een vent. De echte meesterzet: hij bleek de kijker al die tijd op het verkeerde been te hebben gezet toen hij niet veel later een rood scherm kreeg en geheel conform de regels afscheid nam zonder aanraking. Zijn exit maakte de controlerende rol van Alina, die op de berg naast hem stond, verdacht. Zij wilde telkens gokken met het geld dat de rest had verdiend, en leek dan wel oprecht blij wanneer dat lukte - maar dat een mol kan acteren, weten we sinds Elisabet. Intussen verloor Dorien andermaal haar gevecht tegen de zwaartekracht - ‘je kan het, je hebt goeie schoenen!’ - en liet de minzame Els zich stomweg door een boksbal raken. De enige die zich totaal niet roerde, was Bart. Kun je nagaan: als een advocaat de betrouwbaarste van je groep is, dan maak je doorgaans toch al gauw deel uit van een Mexicaans kartel of de Limburgse drugsmaffia.

Meer kemels tijdens de tweede proef: de kandidaten lieten een trouwpartij nog sneller ontsporen dan de gemiddelde nonkel Leo. Van de champagnetoren herinner ik me vooral dat Els een glas liet vallen, maar dat het wel Christian was die, na een wegwerpopmerking van Els, was komen aanzetten met een schier onmogelijk bouwplan. Ook Laure speelde alweer in op de wankele suggesties van Alina, en dus kozen zij voor de foute taart - een vergissing die ook Tom Meeuws zich nog steeds beklaagt.

Nog even over de Doos van Pandora: Laure en Jolien hielden daar samen de wacht, zogezegd om de rést te controleren - maar het zou me niet verbazen als één van hen de mol is, en de ander haar spoor heeft geroken. Wie een ander wil controleren, kan er maar beter naast gaan zitten - al is dat geen advies dat ik van de daken zou schreeuwen. Wie was, tot slot, de enige die er openlijk voor pleitte om tóch de Doos open te maken? Salim, altijd verdacht onverdacht. De conclusie is dat er nog acht mensen in het spel zijn, en dat ik geen van hen mijn boekhouding zou toevertrouwen. De verplichte pronostiek? Laure bovenaan, Christian op twee.

Volgende week krijgen de kandidaten te maken met een minotaurus: een agressief beest, half mens, half stier. Het is nu al uitkijken naar dat gastoptreden van Pieter Loridon én naar opnieuw een uurtje meer dan ooit welgekomen verpozing.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234