null Beeld Marvel/Disney+
Beeld Marvel/Disney+

kijktip'Loki'

De onsterfelijke kwelduivel in Loki: ‘Toen ik mijn botten hoorde kraken, dacht ik dat het gedaan was’

In onze galerij van favoriete booswichten is er naast Hannibal Lecter, Darth Vader en Biff Tannen ook plaats voor Loki, de schavuit met de fonkelende scepter en de glimmende hoorns.

Redactie

Dat Thors boosaardige stiefbroer de voorbije jaren wist uit te groeien tot één van de meest geliefde personages van het Marvel Cinematic Universe, lijkt ons vooral de verdienste van acteur Tom Hiddleston. Ook in de nagelnieuwe serie ‘Loki’ op Disney+ is het weer volop genieten geblazen van de heerlijke manier waarop de Brit in alle omstandigheden tongue in cheek blijft.

– Wat dacht u toen u te horen kreeg dat Loki zijn eigen show zou krijgen?

TOM HIDDLESTON «Ik was natuurlijk verrukt, maar ik diende ook wel een keertje in mijn haren te krabben. Herinner je je mijn sterfscène nog in ‘Avengers: Infinity War’, waarbij Thanos Loki zo hard bij de nek grijpt dat je zijn botten hoort kraken? Nou, dat leek me voor Loki toch een behoorlijk definitief einde (lacht). Ik dacht echt dat Loki’s verhaallijn daarmee voorgoed was afgerond, maar enkele maanden later werd ik teruggeroepen naar de set van ‘Avengers: Endgame’ voor die scène waarin Loki de Tesseract (magisch artefact, red.) oppikt en verdwijnt in een rookpluim. Ik wist meteen dat ik nog niet af was van hem (lacht). En toen belde Kevin Feige (de showrunner, red.) me op om te zeggen dat die scène in ‘Endgame’ het startpunt zou worden van een spiksplinternieuwe serie op Disney+. Ik blij natuurlijk: ik speel Loki nu al tien jaar, maar doe het nog steeds ontzettend graag.»

– Is Loki in de serie nog steeds een kwelduivel, of is hij veranderd?

HIDDLESTON «Wel, wat ik geweldig vind aan de serie, is dat Loki uit zijn vertrouwde omgeving wordt weggehaald. Thor is niet in de buurt, Asgard is ver weg, de Avengers zijn nergens te bekennen, en hij wordt volledig gestript van zijn kennis, zijn vaardigheden en zijn macht. Dan rijst natuurlijk de vraag: wat blijft er nog over? Wat drijft Loki eigenlijk? Schuilt er, onder die dikke laag van boosaardigheid, een kern van menselijkheid in hem? Zullen we eindelijk te weten komen wie die onverbeterlijke shapeshifter, die nooit tweemaal dezelfde gedaante aanneemt, diep vanbinnen is? In ‘Loki’ exploreren we het personage wat dieper, en ik kan alleen maar hopen dat het publiek er net als ikzelf een kick van zal krijgen.»

– Loki vormt in de serie een duo met Moebius, een analist van de Time Variance Authority, gespeeld door Owen Wilson. Klopt het dat u het hele Marvel Cinematic Universe aan Wilson hebt moeten uitleggen?

HIDDLESTON «Ja, Owen wist praktisch niets af van de mythologie van het MCU. En dat terwijl zijn personage een Loki-expert is die méér over Loki weet dan Loki zélf. Ik heb Owens kennis geduldig bijgespijkerd tijdens een reeks ultra-intense gesprekken die we de Loki-lessen doopten. En ik moet zeggen dat Owen een geweldige leerling was, die erg intelligente vragen stelde. Eén van de onderwerpen die tijdens de Loki-lessen aan bod kwamen, waren de hoorns. Waarom zet Loki op sommige dagen die hoorns op, en op andere dagen niet? Zeggen die hoorns iets over zijn gemoedsgesteldheid?»

– Goeie vraag. Hoe zit dat nu met die hoorns?

HIDDLESTON «Ik zou zeggen: kijk gewoon naar ‘Loki’. Alles zal worden onthuld (lacht).»

Loki
Elke woensdag een nieuwe aflevering op Disney+

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234