Twee tot de zesde macht viert in het nieuwe decennium zijn zevende seizoen. Quizpresentator Jeroen Meus wordt vergezeld van een BV- supermacht waaronder Tom Waes, Jeroom, Frances Lefebure, Philippe Geubels, en enkele verrassende nieuwkomers als Frank Lammers (drugsbaron Ferry Bouman uit Undercover), Kim Van Oncen en Charlotte Timmers. Zij wagen zich voor het eerst aan een quiz op de Vlaamse televisie. Deze supermacht neemt het op tegen duo's van onbekende Vlamingen. Elke aflevering van Twee tot de zesde macht heeft een eigen thema, zoals crimi, België-Nederland, fake news en 60+. Deze gloednieuwe afleveringen boordevol fijne gasten, quizvragen, wist-je-datjes en humor zijn later dit voorjaar te zien op Eén.Beeld VRT

tv-tip'Twee tot de zesde macht'

De quizhonger van Jeroom: 'Ik speel mee als Jeroen Meus voor mij kookt'

Om even uit te blazen van zijn veelbesproken jury duty in het assisenproces over de vermoorde kapster in Leuven - waarover hij verder niet wenst uit te weiden in de media - schuift Humo's huissnor Jeroom zondag samen met 'De slimste mens'-collega Erik Van Looy de voetjes onder de desk in 'Twee tot de zesde macht'. En of hij er zin in heeft.

Twee tot de zesde macht Eén, zondag 23 februari, 20.00

JEROOM «Ik heb al eens aan 'Twee tot de zesde macht' meegedaan, en ik vond het ver-schrik-ke-lijk. In het begin is het best een leuke quiz, maar de finale is mij veel te stresserend. Het ergste is nog als de twee kandidaten met wie jij een team vormt, door jouw toedoen de mist ingaan.»

HUMO Euh, heb je 't nu niet over 'De pappenheimers'?

JEROOM (onverstoorbaar) «Ik stel mensen niet graag teleur, zie je. Erik heeft daar volgens mij veel minder moeite mee, als je zo naar zijn loopbaan kijkt.»

HUMO Ben je überhaupt een quizzer?

JEROOM «Totaal niet. Met mijn schoonfamilie doe ik ieder jaar mee aan een lokale schoolquiz: we eindigen steevast bij de laatste vijf ploegjes, waardoor we ons pas helemaal op het laatst naar de prijzentafel mogen begeven. De staafmixer, de interessante boeken en de mand met streekbieren zijn dan al lang weg, en er blijft enkel nog waardeloze troep over. Zo heb ik ooit een ingekaderd vel Egyptisch perkament bemachtigd waar niet eens iets op stond - het was het allerlaatste item dat nog op de prijzentafel lag. Met Kerstmis heb ik het bij wijze van geschenk doorgegeven aan mijn schoonbroer, die het op zijn beurt aan mijn andere schoonbroer heeft doorgegeven bij de volgende kerst. Zo worden we elk jaar weer met de neus op de feiten geduwd: wij zijn shitquizzers. Ikzelf nog het meest.»

HUMO Waarom neem je dan voor de tweede keer deel aan 'Twee tot de zesde macht'?

JEROOM «Omdat Jeroen Meus mijn privételefoonnummer heeft, en ik altijd weer bezwijk als hij me belt. Jeroen heeft een simpele maar doeltreffende manier om me te lokken: hij nodigt mij en Elodie uit op een etentje bij hem thuis. En ik moet zeggen: de vorige keer was dat zeer geslaagd. Hij loopt er misschien niet zo mee te koop, maar die Meus kan best aardig koken.»

HUMO In 'Dagelijkse kost' spuit hij aan de lopende band grapjes van het kaliber: 'Ik heb een Italiaanse kameraad met wie ik brieven schrijf. Hij is mijn penne-vriend.' Doet hij dat aan tafel ook?

JEROOM (grinnikt) «Helaas wel, ja. En iedere keer weer hoor je mijn tenen breken. Maar Jeroen schudt er zo wel vijftig op een avond uit zijn mouw, wat het gek genoeg minder erg maakt. Stel dat hij alleen die mop over zijn pennenvriend vertelt en het daar verder bij laat: dan is de avond verknald, natuurlijk.

»Je doet me er trouwens aan denken dat ik nog altijd wacht op een uitnodiging voor het volgende etentje. Bij dezen een warme oproep aan de heer Meus: wij kunnen volgende week vrijdag en zaterdag nog.» 

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234