Els, Naomi, Daniëlle, Liese, Thomas en Theo Beeld Play4
Els, Naomi, Daniëlle, Liese, Thomas en TheoBeeld Play4

Stand van zaken

Deze kandidaten houden het wél nog vol in het ‘Big Brother’-huis

Dertien onbekende Belgen en Nederlanders die 100 dagen nietsdoen in een ongezellig huis, constant in de gaten gehouden door 115 camera’s en 24/7 live te volgen op het internet: het opzet van de afgestofte realityreeks ‘Big Brother’ doet ieder voyeurshart sneller slaan. Ondertussen resten er nog 65 dagen en negen kandidaten. Tijd voor een stand van zaken.

Frederik Jacobs

Eerder deze week kon u op deze site lezen dat onze noorderburen het nieuwe seizoen van ‘Big Brother’ ‘te Belgisch’ vinden. Dat kunnen we moeilijk tegenspreken. Na de vrijwillige exit van luidruchtige kletskop Theo werden ook cultfiguur Els en de oersaaie René naar huis gestemd. Vorige week besloten Daniëlle, Nathalie en de geliefde Jowi dan plots weer om vrijwillig het huis te verlaten. Daardoor blijven er vandaag nog maar twee Nederlanders over, tegenover zeven Belgen.

‘Er heerst te veel negativiteit in het huis’, was het excuus van de opgevers, maar de aandachtige kijker weet dat hun Nederlandse kliek door de numerieke minderheid ondertussen kansloos was geworden. ‘De komende weken worden we er één voor één uitgestemd’, voorspelde Daniëlle fluisterend aan haar lotgenoten na de exit van Els. Uiteindelijk hebben ze de eer aan zichzelf gehouden.

Daniëlle, Jowi en Nathalie verlieten het 'Big Brother'-huis Beeld Play4
Daniëlle, Jowi en Nathalie verlieten het 'Big Brother'-huisBeeld Play4

Vanavond worden er een boel nieuwe Nederlandse bewoners verwacht, die mogelijk een kantelpunt in de show kunnen veroorzaken. Aan hen die opnieuw of alsnog willen inpikken, biedt Humo een overzicht van de resterende kandidaten, de een al interessanter dan de ander.

Nick

Tijdens de eerste weken waren de Amsterdamse brulboei Theo en Hèrtalse hardstyle-dj Nick (30) even onafscheidelijk als Filip Dewinter en Sam van Rooy. Onze landgenoot schikte zich maar al te graag in de rol van bescheiden schildknaap, schaterend bij elke politiek incorrecte scheet die de leider liet. Toen een verveelde Theo vrijwillig het huis verliet, leek het spelletje over voor Nick. Maar niets was minder waar: de Kempenaar ontpopte zich intussen tot zachtaardige verzoener, sfeermaker en – ondanks zijn afgrijselijke accent – publiekslieveling.

Nick met zijn maatje Theo, die vrijwillig het huis verliet Beeld Play4
Nick met zijn maatje Theo, die vrijwillig het huis verlietBeeld Play4

Thomas

Naast de eindwinst heeft de Brusselse commercieel adviseur Thomas (23) nog twee andere doelen in het spel: leren koken en kilo’s kwijtraken. Dat hij vatbaar is voor enige naïveteit werd reeds in de eerste week duidelijk, toen hij na twee sportsessies meende dat zijn broek intussen te groot geworden was. Big Brother leek Thomas’ gelijk te willen bewijzen met enkele onappetijtelijke shots van zijn – excuseert u onze volksmond – bouwvakkersspleet. Thomas’ status als schattige publiekslieveling kreeg een flinke deuk toen hij opportunistisch begon aan te schurken tegen zowel de Belgische als de Nederlandse kliek. Heeft volgens velen een oogje op Jill.

Thomas Beeld Play4
ThomasBeeld Play4

Julie

Julie lijkt zo iemand die het hele Tomorrowland-weekend lang aan de mainstage staat met een fluopet op haar hoofd en de Belgische driekleur om haar schouders’, zo omschreef een onzer kennissen onlangs treffend de 34-jarige crèchehoudster. Haar vriend zou spits zijn bij de plaatselijke vierdeklasser, speculeerden we verder, en na de wedstrijd wordt ze samen met de andere voetbalvrouwen tipsy van een half glaasje witte wijn. Hopelijk weet die vermeende vriend het doel nog staan, na gezien te hebben hoe dicht zijn Julieke telkens weer tegen Michel aankruipt in de zetel.

Julie Beeld Play4
JulieBeeld Play4

Naomi

Iets zegt ons dat de makers van ‘Big Brother’ Naomi (31) hebben gescout als irritante veganist die het niet kan laten haar mening op te dringen. Daar hebben ze de bal misgeslagen: de Mechelse blogster slash lunchbarmedewerkster toont zich de sympathiekste en meest empathische verschijning in het Big Brother-huis. Maar helaas: zonder scherpe kantjes word je op het internet al snel weggezet als grijze muis.

Naomi Beeld Play4
NaomiBeeld Play4

Michel

Hier sloeg Big Brother wél in zijn opzet. Nederlander Michel (36) werd in het huis losgelaten als gespierde adonis om de tot dan toe onbestaande seksuele spanning op te drijven. Zelfs Naomi, die we abusievelijk een goede smaak toedichtten, gaf toe dat ze het na enkele weken isolatie wel voelde kriebelen wanneer de ex-marinier in de badkamer zijn bovenlijf ontblootte. Jill verwoordde het mooier: ‘niet mijn type, maar ik kan er wel een kunstje op maken’. Op een intelligent gesprek zal je Michel niet snel betrappen. Op push-ups in de regen, daarentegen.

Michel Beeld RV
MichelBeeld RV

Patrick

Door zijn late entree had de 59-jarige fietsenboer Patrick moeite met integreren in de overwegend jonge groep. Met leeftijdsgenote Els leek het wél te klikken, maar zij werd al snel naar huis gestemd ten gunste van... Patrick. Zo vermeed de Antwerpenaar een vroegtijdige exit, maar eerder dan euforie maakte schuldgevoel zich meester van Patje. De man vertoeft nu meestal eenzaam in de zetel en mijdt het liefst alles wat meer moeite vergt dan een een-op-eengesprek. Nu en dan slagen zijn huisgenoten erin hem uit de zetel te sleuren; om deel te nemen aan een geforceerd dansje of omdat een mens nu eenmaal eten moet. Het internet houdt van Patje.

Patrick op zijn favoriete plekje in de zetel, in een-op-eengesprek met Thomas. Beeld Play4
Patrick op zijn favoriete plekje in de zetel, in een-op-eengesprek met Thomas.Beeld Play4

Liese

Liese (28) houdt van camera’s. Ettelijke jaren geleden mocht ze vier dagen lang het Snapchat-account van Studio Brussel overnemen, vandaag probeert de Limburgse zorgkundige faam te vergaren door het honderd dagen vol te houden in het Big Brother-huis. In de eerste week schoot ze zichzelf bijna in de voet door exclusief op te trekken met de zelfingenomen, licht ontvlambare Ziko. Nadat die als eerste naar huis was gestemd, begon Liese open te bloeien. Vandaag vormt ze een hechte kliek met de andere Vlaamse dames.

Liese Beeld Play4
LieseBeeld Play4

Jill

Jongste van de groep, duidelijk nog van levenservaring verstoken. De verlegen toekomstige stewardess zocht bij haar entree meteen heil bij teddybeer Thomas. De ene kijker zag een romance ontluiken, de andere vermoedde een onethische tactiek om de finale te bereiken. Jill (22) stelde orde op zaken door meermaals het woord ‘vriendschappelijk’ te laten vallen, en kan ondertussen op veel sympathie rekenen. Haar overenthousiaste kattengejank tijdens de dansopdracht eerder deze week heeft haar alleen nog populairder gemaakt.

Thomas en Jill Beeld RV
Thomas en JillBeeld RV

Zoey

Ravissante Brusselse hiphop-dj die al plaatjes draaide in L.A., Dubai en Congo (waar haar roots liggen). Zoey (29) is de meest extravagante verschijning in een nogal grijze groep – de roze pyjama van Jill buiten beschouwing gelaten – en krijgt het op het internet vaak te verduren van de zedenpolitie. ‘Ge ziet bijna haar foef’, lazen we. In het Big Brother-huis hoorden we nog niemand klagen.

Zoey Beeld Play4
ZoeyBeeld Play4

De ‘Big Brother’-liveshow is vanavond om 21.30u te zien op Play4. De 24/7 livestream bekijkt u hier.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234