They Shall Not Grow Old - Documentary (GBR/NZL-2018) - Peter Jackson - Caption: Beeld BBC
They Shall Not Grow Old - Documentary (GBR/NZL-2018) - Peter Jackson - Caption:Beeld BBC

Tv-tips

Dit zijn de documentaires die u deze week graag informeren (van 5 tot 11 november)

Redactie

VRANCKX: MIJN LAND IN VERVAL

CANVAS, ZAT. 6 NOV., 20.10

ACTUA De grote explosie in de haven van Beiroet in 2020 was maar een symptoom van de diepe economische en politieke crisis in Libanon. Céline Jalil reist naar het land om naar de ernst van de situatie te peilen.

VRANCKX: MIJN LAND IN
VERVAL Beeld vrt
VRANCKX: MIJN LAND INVERVALBeeld vrt

MISHA AND THE WOLVES

CANVAS, ZON. 7 NOV., 21.45

PORTRET Documentaire over de in België geboren Monique De Wael, later Misha Defonseca, die in 1997 haar memoires over haar kindertijd tijdens WO II uitbracht. Het boek werd een bestseller in achttien landen, tot bleek dat ze alles uit haar duim had gezogen.

Misha and the Wolves - Documentaire van Sam Hobkinson
 (Las Belgas, 2021) - Deze documentaire vertelt het dramatische verhaal van een vrouw en haar memoires over de Holocaust waarvan de hele wereld in de ban was. Maar dan kwam er ruzie tussen Misha Defonseca en haar uitgever Jane Daniel, het draaide uit op een rechtszaak, maar zorgde er ook voor dat de waarheid over Misha aan het licht kwam. Beeld VRT
Misha and the Wolves - Documentaire van Sam Hobkinson (Las Belgas, 2021) - Deze documentaire vertelt het dramatische verhaal van een vrouw en haar memoires over de Holocaust waarvan de hele wereld in de ban was. Maar dan kwam er ruzie tussen Misha Defonseca en haar uitgever Jane Daniel, het draaide uit op een rechtszaak, maar zorgde er ook voor dat de waarheid over Misha aan het licht kwam.Beeld VRT

ARCTIC DRIFT: A YEAR IN THE ICE

CANVAS, ZON. 7 NOV., 20.10

KLIMAAT In 2019 klommen 300 wetenschappers aan boord van de ijsbreker Polarstern. Hun doel: een jaar lang rondvaren tussen het ijs van de Noordpool, om nieuwe data te verzamelen over de klimaatverandering.

Arctic Drift - aka Expedition Arktis. Ein Jarh. Ein Schiff. Im Eis. - Documentary (DEU-2020) - Philipp Griess, Ashley Morris - Caption: Het Duitse onderzoeksschip en tevens ijsbreker de Polarstern Beeld TMDb
Arctic Drift - aka Expedition Arktis. Ein Jarh. Ein Schiff. Im Eis. - Documentary (DEU-2020) - Philipp Griess, Ashley Morris - Caption: Het Duitse onderzoeksschip en tevens ijsbreker de PolarsternBeeld TMDb

HET LEVEN IN KLEUR

CANVAS, DIN. 9 NOV., 21.20

MAATSCHAPPIJ Slot van de uitstekende, vaak schokkende documentairereeks van Karine Claassen over racisme in België. In de laatste aflevering stelt ze de hamvraag: zijn de problemen met racisme van alle tijden en kunnen we er ooit van afraken?

HET LEVEN IN KLEUR Beeld vrt
HET LEVEN IN KLEURBeeld vrt

THEY SHALL NOT GROW OLD

CANVAS, DONDERDAG 11 NOVEMBER, 20.10

GESCHIEDENIS Nog op zoek naar een manier om de Wapenstilstand te herdenken zonder dat u ervoor naar buiten moet? Dan biedt – wie anders dan – Canvas de ideale oplossing met de tv-première van ‘They Shall Not Grow Old’, een bijna twee uur durende documentaire die u op een erg levendige manier terugkatapulteert naar de loopgraven van ’14-’18. Peter Jackson, regisseur van ‘The Lord of the Rings’ en WO I-fanaat, ging voor ‘They Shall Not Grow Old’ in allerlei archieven op zoek naar beeld- en geluidsopnames van toen, van gewone soldaten die maandenlang in de modder ploeterden en tussen de ratten zaten en voor wie de loopgraven meestal het eindstation van hun leven was. Het archiefmateriaal werd zorgvuldig gerestaureerd en ingekleurd en biedt zo, samen met de getuigenissen van de soldaten, een zeer realistisch beeld van hoe het er echt aan toe ging aan het front. De wreedheden, de zinloze slachtpartijen, de ontberingen, maar ook de camaraderie en de dagelijkse beslommeringen: het passeert allemaal de revue in honderd meeslepende minuten.

SUEDE: COMING UP

CANVAS, DON. 11 NOV., 22.35

MUZIEK Aflevering in de reeks ‘Classic Albums’, die dit keer is opgehangen aan ‘Coming Up’, de plaat uit 1996 waarmee Suede, de britpopgroep rond Brett Anderson, genomineerd werd voor de Mercury Prize en wereldwijd doorbrak.

null Beeld rv
Beeld rv

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234