null Beeld Streamz
Beeld Streamz

kijktip'Déjà Vu'

Een ‘Déjà vu’ voor Natali Broods: ‘Tijdreizen? Begin er niet aan!’

‘Vlaamse fictie zoals je die zelden ziet,’ zo schreef Onze Man over ‘Déjà vu’. De zesdelige dramareeks valt al een jaar op Streamz te bewonderen en is nu op Play4 te zien. Natali Broods speelt een moeder wier ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt: haar tienerdochter (Xenia Borremans) berooft zich van het leven. Als een bedrijf haar de kans biedt om terug in de tijd te reizen, probeert ze haar dochter te redden. Maar hoever moet ze teruggaan? En valt het drama wel te voorkomen?

Joshua Migneau

NATALI BROODS «Ik ben blij dat ‘Déjà vu’ toch nog op tv komt. Mensen bleven me er maar naar vragen.»

HUMO Humo gaf de serie bij de release op Streamz vier sterren. Heb je alle recensies gelezen?

BROODS «Ja. Ze waren allemaal positief. Fijn, maar ik had het ook wel verwacht. Toen ik het scenario las, wist ik meteen dat het iets speciaals zou worden.

»Mijn personage Flo kan terugreizen naar kantelmomenten in haar leven. Eerst gaat ze een maand terug, dan een jaar, en uiteindelijk een decennium. Maar dingen proberen recht te trekken is niet zo eenvoudig als ze dacht.»

HUMO Wat vind jij van dat tijdreizen?

BROODS «Twintig jaar geleden had een serie als ‘Déjà vu’ nooit het licht gezien. Maar de laatste tijd zijn er wel meer verrassende reeksen op de Vlaamse televisie gekomen.

»‘Déjà vu’ is geen sciencefiction met een rokende tijdmachine en een gekke professor. Dat tijdreizen liet ons vooral toe vragen te beantwoorden die iedereen weleens heeft. Het is in de eerste plaats een psychologisch familiedrama.»

HUMO Je bent zelf moeder. Heb jij iets uit ‘Déjà vu’ geleerd?

BROODS «Ik vond de reeks vooral herkenbaar. Elke ouder wil het beste voor zijn of haar kinderen, ze begrijpen en voor gevaar behoeden. Maar het is niet gezond om elk aspect van hun leven te willen controleren. Flo moet gaandeweg aanvaarden dat ze haar dochter nooit helemaal zal kunnen doorgronden. Er bestaat ook geen succesformule om een kind goed op te voeden. Het leven is morsig, we maken allemaal fouten.

»Ik heb veel berichten ontvangen van kijkers die zich in het verhaal herkenden. Sommigen vonden het zelfs louterend, omdat ze iets soortgelijks hadden meegemaakt.»

HUMO Een tweede seizoen van ‘Déjà vu’ is in de maak, maar zonder jou.

BROODS «Dat wordt een ander verhaal met een nieuwe cast. Ik ben er niet rouwig om, want de opnames waren heel intens. Ik was wel erg dankbaar voor de rol: ik had werk tussen twee lockdowns door, en niet zomaar werk. De rol van Flo staat in mijn persoonlijke top vijf. Het is een gelaagd personage in een complex en heftig verhaal, veel fijner wordt het niet voor een acteur. Het voelt alsof ik door al dat tijdreizen minstens drie personages heb neergezet (lacht).»

HUMO Zou jij zelf terug in de tijd willen reizen, als je de kans zou krijgen?

BROODS «Néé! Mensen, doe het niet!»

Déjà vu
Play4, donderdag 17 november, 21.00

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234