null Beeld VRT/Sarah Daems
Beeld VRT/Sarah Daems

tv-tip'First Dates'

Een nieuwe kelner in ‘First Dates’: ‘Ik kan omgaan met daters die gay of non-binair zijn’

Noud Jansen

Vers bloed in het ‘First Dates’-restaurant: Ferdy Motallebi (21), een Limburgse jongeman van Marokkaans-Iraanse makelij die vorig seizoen nog van de partij was als etende dater, mag in de nieuwe reeks het tot voor kort strikt vrouwelijke kelnerbestand vervoegen. Dat heeft zeker niet alles, maar ook weer niet niets te maken met het feit dat hij de Griekse beginselen is toegedaan.

FERDY MOTALLEBI «De makers wilden wat meer diversiteit in de cast brengen, denk ik. En wat ook in mijn voordeel speelde, is dat ik, als jonge gay, termen als non-binair of panseksueel misschien wat beter kan plaatsen dan de gemiddelde mens. Ik snap hoe ik moet omgaan met daters die dat zijn.

»Maar ik had to-taal niet verwacht dat ik deze kans zou krijgen. Toen ik gevraagd werd, had ik eerst zoiets van: dat ga ik echt niet doen, ik kan niet eens opdienen! Maar dat ging allemaal geen probleem zijn, vertelden ze me, en sowieso zou ik enkel aan bod komen in ‘First Dates Teens’ (een tienerversie van het programma, die vanaf 20 december wordt uitgezonden, red.): omdat Leena daar de taak van gastheer Patrick overneemt, was er een plaats vacant bij de obers. Uiteindelijk besliste de VRT dat ik ook aan de ‘gewone’ versie mocht meedoen.»

HUMO Je moet een verpletterende indruk hebben nagelaten.

MOTALLEBI «Ik ben gewoon mezelf geweest, net als toen ik vorig seizoen meedeed als kandidaat. Maar veel mensen vinden me grappig, geloof ik. Van mijn deelname vorig jaar zijn stukjes op TikTok gezet die wel een half miljoen views haalden – misschien hebben de makers dat ook gezien.»

HUMO Jij en je date, Giuseppe, besloten om als ‘heel goeie vrienden’ verder te gaan. Is dat gelukt?

MOTALLEBI «Euh… nee (lacht). Op stap in Hasselt treffen we elkaar weleens, maar dan blijft het bij een kort ‘Hoi’. ’t Was een gezellige date hoor, maar algauw voelde ik: dit wordt ’m niet. Toffe jongen, maar niet mijn type.»

HUMO Ben je inmiddels van ’t straat?

MOTALLEBI «Nee. Eerlijk gezegd ben ik op dit moment ook niet op zoek. Ik wil eerst carrière maken en daarna iemand vinden die ermee kan omgaan dat ik misschien wel veel in de picture zal staan.»

HUMO Je beschouwt ‘First Dates’ als een eerste stap naar globale roem?

MOTALLEBI (lacht) «Zo’n beetje, ja. Ik ben onlangs afgestudeerd als schoonheidsspecialist, maar mijn allergrootste droom is om internationaal door te breken met mijn muziek – ik schrijf en zing mijn eigen pop-R&B-nummers. Ooit zou ik ook mijn eigen realityshow willen hebben, waarin ik gevolgd word op het pad naar alles dat ik wil bereiken. Ik wil jonge mensen er een boodschap in meegeven: volg je dromen en geef niet op. Dat klinkt clichématig, maar ik méén het wel.»

HUMO Dan is het goed.

First Dates
Eén, dinsdag 23 november, 21.40

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234