null Beeld SBS
Beeld SBS

kijktip'over de oceaan'

Elodie Ouédraogo: ‘Ella Leyers heeft me met bikinifoto’s toch kunnen overtuigen’

Zes bekende Vlamingen die acht afleveringen lang per zeiljacht de grote plas oversteken: ons klonk het niet meteen als muziek in de oren, maar in de praktijk bleek ‘Over de oceaan’ vorig jaar een meer dan bekijkenswaardig, soms zelfs domweg ontroerend programmaatje. Drie hoezeetjes dus voor het nieuwe seizoen, dat op tweede kerstdag het ruime sop kiest op Streamz, en in januari ook op Play4 zal aanmeren.

Noud Jansen

Dóódmoe moet deelnemer Élodie Ouédraogo deze vraag inmiddels zijn:

HUMO Hoe is het geweest?

ELODIE OUÉDRAOGO «Goed! Tot mijn verbazing eigenlijk, want 5.000 kilometer zeilen stond niet meteen op mijn bucketlist. Ik had het eerste seizoen gezien: heel mooi, maar ik wist meteen: hier moeten ze me nooit voor vragen.»

HUMO Pourquoi pas?

OUÉDRAOGO «Drie weken lang op een bootje op de Atlantische Oceaan zitten: stel dat er iets met Remus (haar zoontje, red.) gebeurt, dan kan ik er niet snel even af, hè? Bovendien was ik bang om zeeziek te worden: ik heb eens op een plezierboot in Tenerife gezeten, en toen was het al meteen prijs. Maar Ella (Leyers, ook van de partij, red.) heeft me overtuigd om het toch te doen, door me constant foto’s van vrouwen in bikini’s met grote zonnehoeden te sturen (lacht). En zodra ik beslist had om mee te doen, heb ik de knop omgedraaid en alle doemscenario’s uit mijn hoofd gebannen. Wat een goeie strategie is gebleken, want mentaal heb ik het nauwelijks lastig gehad.»

HUMO Ben je zeeziek geworden?

OUÉDRAOGO «Neen! Een klein wonder: van Gert Verheyen tot Annelien Coorevits, ze hebben het allemaal zitten gehad, behalve ik. Al had ik wel onderschat hoe fysiek zwaar het was. Alles wat je doet, vraagt een inspanning: die boot is constant in beweging. En je zit in een slopend ritme van vier uur wakker zijn en vier uur slapen. Niet evident, want soms hoorde je ’s middags muziek en gelach op het dek, en kon je niet slapen omdat je er eigenlijk bij wilde zijn. Zo bouwt de vermoeidheid op, natuurlijk – voor je het beseft, ben je helemaal kapot.»

HUMO Jij kreeg de rol van ‘medic’ toebedeeld. Heb je je vaardigheden echt moeten gebruiken?

OUÉDRAOGO «Nee, behalve enkele blauwe plekken en schaafwonden viel er niet veel te verzorgen. Nog een geluk, want tijdens mijn medische opleiding zat ik de hele tijd te denken: goh, ik hoop dat er niet te veel misloopt op die boot (lacht). Er zijn wel momenten geweest dat ik even bang werd: oow, nu hangen we precies wel héél erg scheef! Maar we leven nog.»

HUMO Wat ik me om één of andere reden afvraag: zou je liefhebbende partner ‘ja’ zeggen als ze hem voor ‘Over de oceaan’ vragen?

OUÉDRAOGO «100 procent. Een woonboot, dat is Jerooms grote droom. Hij had echt gehoopt dat ik van dat zeiljacht zou stappen, hem in de armen zou vliegen en zou zeggen: ‘Schat, we verkopen alles. Dit is het leven dat we voortaan gaan leiden.’»

HUMO Quod non?

OUÉDRAOGO «Inderdaad. Maar misschien vragen ze hem wel voor het volgende seizoen van ‘Over de oceaan’?»

Over de oceaan – seizoen 2
Vanaf 26 december op Streamz

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234