Sven De Ridder

tv-tips'Ge hadt erbij moeten zijn'

‘Ge hadt erbij moeten zijn’, of toch maar liever niet: ‘Het was huiveringwekkend!’

Sven De RidderBeeld Photo News

In de laatste aflevering van ‘Ge hadt erbij moeten zijn’, opgenomen in de zomer van 2018, passeert de betreurde Johny Voners nog eens de revue: voorzien van poncho, sombrero en zwarte plaksnor - duidelijkheid vóór alles - speelt hij een Mexicaanse restaurantuitbater die Sven De Ridder zo dronken als een tor voert. ‘Nog een dagschotel, señor Sven?’

Noud Jansen

SVEN DE RIDDER «Normaal gezien spelen mijn collega's en ik in ‘Ge hadt erbij moeten zijn’ sterke verhalen van andere BV's na, maar in dit geval ging het over een huiveringwekkende anekdote uit mijn eigen leven. Het is een verhaal dat ik al meermaals heb mogen opdissen in familieverband.»

HUMO Voor de draad ermee.

DE RIDDER «Het enige wat ik er hier en nu over kan zeggen, is dat ik 18 was en dat het zich afspeelde in een Mexicaans stadje net over de grens met Amerika, waar ze nogal eens de neiging hebben om nietsvermoedende toeristen in de luren te leggen. Zeker wanneer die toeristen voor het eerst in hun leven stiepelzat zijn.

»'t Was alleszins een unieke ervaring om uitgerekend dat verhaal te mogen naspelen met Johny Voners. Tot dan toe had ik nog nooit met hem op een set gestaan, hoewel ik hem al heel lang kende: ik ben van de generatie die is opgegroeid met ‘De collega’s’ en ‘Het pleintje’. Bovendien is Johny twee jaar lang vast in dienst geweest bij het Echt Antwaarps Teater, net vóór zijn rol als Xavier in ‘F.C. De Kampioenen’. In die tijd heb ik hem leren kennen als een zeer veelzijdig theateracteur. Enfin, 't was de eerste en tegelijk ook de laatste keer dat ik met hem heb mogen spelen. Het geeft toch een andere dimensie aan die scène.»

HUMO Zijn er nog anekdotes uit je leven in de running geweest, of was het van meet af aan duidelijk dat het het Mexicaanse verhaal moest worden?

DE RIDDER «Dat was direct duidelijk. Ik heb nochtans nog een tweede straf verhaal in de aanbieding, maar dat heb ik al vaak verteld in panelshows.»

HUMO Geeft niks.

DE RIDDER «Toen ik 11 of 12 was, gingen we met het gezin naar Disneyland Californië, in Anaheim. Het was toevallig een jubileumjaar, en bij wijze van stunt kreeg elke 20.000ste bezoeker van de dag een Pontiac Firebird cadeau. Onderweg in de bus had ik ruziegemaakt met mijn zus, en om het goed te maken liet ik haar voorgaan in de rij aan de inkom. Dus ja, je raadt het al: mijn zus wint niks, ik win een Pontiac Firebird (lacht). Mijn moeder is vervolgens op het zeer verstandige idee gekomen om hem terug te verkopen aan Disneyland. Het geld heeft vastgestaan tot mijn 18de: toen heb ik er een Citroën mee gekocht.»

HUMO Sterk verhaal.

DE RIDDER «Ja, maar niks in vergelijking met het verhaal dat je in 'Ge hadt erbij moeten zijn' te zien zult krijgen. Ik meen het!»

Ge hadt erbij moeten zijn
VTM, donderdag 28 mei, 20.35

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234