null Beeld ZDF und Matt Kennedy
Beeld ZDF und Matt Kennedy

film- en tv-nieuws van zapman

Gordels om! Dwayne ‘The Rock’ Johnson keert terug naar de Fast & Furious

Zapman brengt je de laatste film- en tv-nieuwtjes uit het medialandschap.

Redactie

Woman, I am the calvary’. Oneliners als deze kan u binnenkort weer op het grote scherm verwachten. Uw gebeden zijn verhoord, want special agent Luke Hobbs keert terug naar de Fast & Furious franchise. Dwayne ‘The Rock’ Johnson verklaarde in 2019 nog niet meer in de huid te kruipen van de Diplomatic Security Service-agent en bounty hunter, maar nu kondigde de voormalig worstelaar toch aan dat hij in het tweede deel van Fast X te zien zal zijn. Op Hawaï, getooid in een Hawaï-shirt én met bloemenkrans, bevestigde hij de terugkeer van zijn personage Hobbs.

Door een dispuut met zijn tegenspeler Vin Diesel, Don in de franchise, was Johnson niet te zien in Fast 9 en de meest recente film Fast X.

***

Koen Crucke en Walter Baele geschrapt uit kerstshow ‘Samson en Marie’: ‘Wij zijn er doodeenvoudig uitgebonjourd’

Gert Verhulst, Koen Crucke, Walter Baele, Marie Verhulst en Walter De Donder tijdens de 'Afscheidsshow' van 'Samson & Gert' Beeld BELGA
Gert Verhulst, Koen Crucke, Walter Baele, Marie Verhulst en Walter De Donder tijdens de 'Afscheidsshow' van 'Samson & Gert'Beeld BELGA

Lees niet verder als je jeugdherinneringen je lief zijn, want ons nostalgisch hart breekt bij het nieuws dat Koen Crucke, voor ons allemaal toch vooral Meneer Spaghetti, niet langer mag meedoen in de kerstshows van ‘Samson en Marie’. En dat niet alleen, ook en Van Leemhuyzen, gespeeld door Walter Baele, werd geschrapt uit de cast. Ook voor hen komt de beslissing hard aan.

Dat Samson van baasje veranderde ging nochtans niets veranderen aan tourplanning van de oudgedienden, tot Koen Crucke enkele maanden geleden opeens te horen kreeg dat de personages Alberto, Van Leemhuyzen en de Burgemeester niet meer zouden meedoen in de nieuwe kerstshows. ‘Er werd ons gezegd dat ze nieuwe personages wilden lanceren, wat een beetje normaal is. Maar nu moet ik plots vernemen dat Walter De Donder (de burgemeester) toch nog mag meedoen. Walter Baele en ik zijn er dus doodeenvoudig uitgebonjourd,’ reageert Koen Crucke aan HLN.

‘Na 33 jaar vind ik de manier waarop we moesten stoppen spijtig. Marie had mij er graag nog heel lang bij, maar ik denk dat ze weinig kan doen aan beslissingen van de Studio 100-top. Alberto was onlosmakelijk verbonden met Samson, maar blijkbaar vinden de bazen dat niet,’ zegt crucke nog aan HLN. Maar wrok tegenover zijn collega’s koestert hij niet. ‘Walter en Walter zijn vrienden voor het leven. maar ook met Gert Verhulst heb ik nog een hartelijk contact. Ik zie ze allemaal nog graag, hoor.’

Studio 100 ruilt Alberto en Van Leemhuyzen in voor nieuwe personages: brandweerman Bill en bakkerin Florentine.

Kim Cattrall past nog 1 keer de stiletto’s van Samantha voor ‘And Just Like That...’

1 juni 2023

null Beeld Photo News
Beeld Photo News

Het was een van ‘s werelds grote mysteries waarom de immer op seks belustte Samantha geen deel uitmaakte van de spinoff-reeks van het generatiebepalende ‘Sex and the City’. Maar voor één vluchtig moment zal het ‘Sex and the City’-universum weer compleet zijn: ondanks geruchten over een catfight tussen Kim Cattrall (66) en Sarah Jessica Parker (58) zal Cattrall haar opwachting maken in het tweede seizoen van ‘And Just Like That...’. Dat het maar voor een luttele cameo is moet de pret niet bederven.

In de scène zal Samantha, die in de show naar Londen is verhuisd, een telefoongesprek voeren met Parker’s Carrie Bradshaw. In het eerste seizoen legt Carrie contact met de vervreemde Samantha via sms, en in de finale maakten de twee een plan om elkaar te zien om zich te verzoenen. Of het een voorbode is voor nog meer Samantha – misschien wel het meest kleurrijke personage – is onduidelijk.

Het tweede seizoen van ‘And Just Like That’ staat op 22 juni op HBO Max.

***

‘That ‘70s Show’-acteur Danny Masterson riskeert levenslang cel voor verkrachting

1 juni 2023

Danny Masterson (47), ook wel bekend als Steven Hyde uit ‘That ‘70s Show’, is schuldig bevonden aan de verkrachting van twee vrouwen in zijn huis in Hollywood tussen 2001 en 2003. De jury veroordeelde hem voor twee van de drie vergrijpen waarvan hij werd beschuldigd, waarvoor hij 30 jaar tot levenslang in de gevangenis kan krijgen. In afwachting van een uitspraak in augustus is de acteur in hechtenis genomen.

null Beeld Photo News
Beeld Photo News

De drie slachtoffers maken ook deel uit van een zaak tegen Masterson en The Church of Scientology wegens intimidatie en stalking. Masterson is al jaar en dag lid van de sekte, die alleen in Verenigde Staten erkend is als religie. De kerk zou de vrouwen ervan weerhouden hebben om Masterson, dankzij zijn acteersucces een prominent lid, aan te geven bij de politie.

***

Mason Thames en Nico Parker in ‘How To Train Your Dragon’ live-action remake

1 juni 2023

Mason Thames (15), uit horrorfilm ‘The Black Phone’, en Nico Parker (18), de dochter van Joel in ‘The Last Of Us’, vertolken de rollen van Hiccup en Astrid in the live-action remake van de animatiefilm ‘How To Train Your Dragon’. Dreamworks bracht al drie drakenfilms uit die allemaal een Oscar-nominatie in de wacht sleepten. ‘How To Train Your Dragon’ vertelt het verhaal van een puisterige Viking en zijn ongewone vriendschap met een draak. De release is gepland voor 14 maart 2025.

***

Controversiële reeks ‘The Idol’ krijgt nu ook eerste officiële trailer

31 mei 2023

'The Idol' Beeld HBO
'The Idol'Beeld HBO

Na enkele teasers en vooral véél ophef online, krijgt HBO-reeks ‘The Idol’ nu ook een eerste trailer. ‘The Idol’ gaat over de jonge Jocelyn (Lily-Rose Depp) die het wil maken als popster en een relatie begint met nachtclubeigenaar én sekteleider Tedros (Abel ‘voormalig The WeekndTesfaye). ‘Euphoria’-fans herkennen Sam Levinson, want hij zat ook voor deze reeks in de regisseursstoel. Of ‘The Idol’ zijn beruchte titel van ‘martelporno’ waarmaakt is nog niet helemaal af te leiden uit de trailer, maar we mogen wel veel bloot, seks en drugs - ‘Euphoria’ is nooit ver weg - verwachten. Maar nog eventjes geduld: op 5 juni krijgen we de reeks op Streamz te zien.

***

Martin Scorsese gaat film over Jezus maken na zijn ontmoeting met de paus

30 mei 2023

Paus Franciscus ontmoet Martin Scorsese en zijn vrouw Helen Morris. Beeld Photo News
Paus Franciscus ontmoet Martin Scorsese en zijn vrouw Helen Morris.Beeld Photo News

Nee, het is geen zinnetje uitgespuugd door ChatGPT, maar de harde realiteit: Martin Scorsese’s volgende film zal er hoogstwaarschijnlijk eentje zijn over het leven van Jezus, liet hij zelf weten tijdens een conferentie in het Vaticaan. Afgelopen zaterdag mochten Scorsese en zijn vrouw de paus ontmoeten, en zijn woorden om ‘ons Jezus te laten zien’ hebben de filmmaker beroerd.

‘Ik beantwoord de vraag van de paus aan artiesten op de enige manier die ik ken: door een screenplay voor een film over Jezus te verzinnen en te schrijven,’ kondigde Scorsese aan op de conferentie, gepast getiteld ‘The Global Aesthetics of the Catholic Imagination’. ‘En ik zal [de film] maken.’

Heel verrassend is zo’n film niet, want de regisseur is Rooms-katholiek en laat zijn religie zijn werk en leven al eens beïnvloeden. Wanneer we Scorsese’s interpretatie van Jesus’ leven mogen verwachten is nog niet bekend. Zijn nieuwste film, ‘Killers of the Flower Moon’ debuteerde vorige week in Cannes. Deze verschijnt op 18 oktober in België.

***

‘Game of Thrones’-spin-off ‘A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight’ krijgt drie seizoenen

30 mei 2023

Goed nieuws voor iedereen die niet genoeg kan krijgen van de ‘Game of Thrones’-wereld: de nieuwste spin-off, ‘A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight’, krijgt nu al het groene licht voor minstens drie seizoenen. De reeks werd al in april aangekondigd, maar dat het nu niet bij een enkel seizoen blijft, is nu bevestigd. Het is de tweede spin-off uit het ‘GoT’-universum en brein van schrijver George R.R. Martin na ‘House of the Dragon’, die ook een vervolg krijgt.

‘A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight’ is gebaseerd op de ‘Dunk and Egg’-boeken. Ze vertellen het verhaal van Ser Duncan the Tall en zijn schildknaap Egg, ofwel Aegon V Targaryen. Het neemt plaats zo’n 90 jaar voor de gebeurtenissen uit ‘A Song of Ice and Fire’, waarop de ‘Game of Thrones’-reeks gebaseerd is.

Maar helaas krijgen niet alle geplande spin-offs een goed einde, want de spin-off over Jon Snow komt er mogelijk niet. De reeks is in ontwikkeling en ‘is nog niet van de baan’, aldus HBO-topvrouw Francesca Orsi in een interview aan online nieuwssite Deadline, maar niets is zeker. The fans know nothing, Jon Snow.

***

Strakke trailer voor nieuwe ‘Mocro Maffia’ en het tweede seizoen van ‘F*** you very, very much’ vanaf 15 juli op Streamz

25 mei 2023

null Beeld streamz
Beeld streamz

Bekijk de eerste trailer van ‘Mocro Maffia’ seizoen 5

Perfecte afleiding tijdens de blok: de beste Nederlandse misdaadserie van het moment heeft binnen dit en een week een nieuw seizoen klaar. Nu godfather Paus het land verlaten heeft moet zijn zus Samira het criminele boeltje in Amsterdam draaiende houden. Aangezien haar echtgenoot als kroongetuige naar de politie is gestapt en Tatta 2000 kilo coke van hen gepikt heeft, is dat geen bepaald simpele opgave. De hele organisatie is in levensgevaar.

Vanaf 2 juni wekelijks te zien op Streamz

Lees ook

Op de set van ‘Mocro Maffia’ seizoen 4: ‘Levens gaan kapot, families worden verscheurd: deze serie toont een nachtmerrie’

Saïd Boumazoughe uit ‘Mocro Maffia’: ‘Wij werken zoals de echte mocromaffia: of je eindigt in de bak, of in de kist’

***

Tweede seizoen van ‘F*** you very, very much’ vanaf 15 juli op Streamz

Het tweede seizoen van de populaire Streamz-reeks ‘F*** you very, very much’ belooft een even hoge dosis absurdisme te bevatten als de eerste jaargang. Als we de trailer mogen geloven, alleszins: die begint met een speelse ‘Friends’-referentie en Peter Van Den Begin, en eindigt in dronkenschap, seks en geweld. An (Frances Lefebure) wordt onverhoopt verliefd, Flo (Evelien Bosmans) is op zoek naar de perfecte zaaddonor en Violet (Daphne Wellens) is een kerkmuziek zingende gezondheidsfreak geworden. Jonas Geirnaert, voor de gelegenheid tot seksbom verworden, en Violet Braeckman zijn ook weer van de partij.

Vanaf 5 juli wekelijks te zien op Streamz

Lees ook

‘F*** you very very much’ is enorm grappig (en niet alleen omdat Jonas Geirnaert een vrouwenmagneet speelt) ★★★★☆

De 7 Hoofdzonden van Daphne Wellens, Frances Lefebure en Evelien Bosmans: ‘Zonder alcohol had ik veel minder seks gehad in mijn leven’

De deuger in Jonas Geirnaert: ‘Ik betaal super-, super-, supergraag belastingen’

***

Eerste aflevering van Streamz-docu ‘Rainbow Remco’ met Average Rob morgen al te bekijken

23 mei 2023

Remco Evenepoel en Average Rob Beeld Streamz
Remco Evenepoel en Average RobBeeld Streamz

Op 14 mei sloeg het noodlot toe en kondigde Soudal Quick-Step aan dat topfavoriet Remco Evenepoel de Giro d’Italia zou verlaten wegens corona. Hoe Remco en zijn team dat zelf beleefden zie je vanaf woensdag 24 mei 2023 in de eerste aflevering van ‘Rainbow Remco’ op Streamz. De 20 minuten durende proloog van de eerder aangekondigde documentaire vertelt het relaas van de laatste 24 uur van Remco in de Giro d’Italia.

Rob Van Impe, alias Average Rob, zit dit jaar in het wiel van wereldkampioen Remco Evenepoel en zijn team. Het hoogtepunt van 2023 moest voor Remco het hoogste schavot op het podium van de Ronde van Italië worden. Maar een donderslag bij roze hemel zorgt voor een abrupt einde van deze droom. Hoe dat eraan toeging zie je alvast in de proloog ‘Rainbow Remco’.

Maar dit is pas het begin. Om het in de woorden van Rob te zeggen: ‘Als er één iemand is die kan bouncebacken als geen ander, dan is het wel Remco ‘Aero Boulet Special’ Evenepoel’. Daarom laat Rob Remco nog niet los en volgt hij hoe Remco en zijn team terug proberen slaan tijdens de volgende belangrijke wedstrijden dit jaar. We zullen de fantastische wielrenner in al zijn facetten zien, met Rob als nieuwsgierige leerling aan zijn zijde.

De proloog van ‘Rainbow Remco’ is vanaf 24 mei 2023, om 12u ‘s middags, exclusief te zien bij Streamz. Dit is de voorloper op de driedelige documentaire die later dit jaar zal verschijnen.

***

Acteur Ray Stevenson is overleden

23 mei 2023

Ray Stevenson is op 58-jarige leeftijd overleden, bevestigt een woordvoerder van de Ierse acteur aan Fox News. Stevenson zou op 25 mei zijn 59ste verjaardag hebben gevierd. Hij zou afgelopen zondag op het Italiaanse eiland Ischia zijn gestorven, aldus Italiaanse krant ‘La Repubblica’, waar hij bezig was aan de opnames voor de film ‘Cassino on Ischia’.

De acteur kennen we uit onder andere de films ‘Thor’, ‘King Arthur’ en ‘Punisher: War Zone’. Stevenson had ook een hoofdrol in televisieserie ‘Rome’ als Titus Pullo en was te zien in het zesde seizoen van ‘Vikings’. Hij speelt ook mee in ‘Star Wars’-spin-off ‘Ahsoka’. De reeks komt uit in augustus.

Opnames ‘Rust’ eindelijk afgerond

Het was een hobbelig parcours, maar de opnames van ‘Rust’ zijn dan eindelijk afgerond. ‘Het was een lange en moeilijke weg, maar we hebben vandaag het einde van het pad bereikt. Proficiat aan Joel, Bianca en de hele cast en crew. Het was niets minder dan een mirakel’, schreef acteur Alec Baldwin op Instagram.

Een lange en moeilijke weg was het zeker: de opnames voor de western begonnen in oktober 2021, maar amper twee weken later werden die stilgelegd na een fataal schietincident. Alec Baldwin vuurde een wapen af die ongeladen moest zijn, maar toch een echte kogel bevatte. Cinematografe Halyna Hutchins werd fataal geraakt en overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen, regisseur Joel Souza raakte gewond. Wat volgde waren een resem rechtszaken, maar in april dit jaar werd bekend dat Baldwin niet langer wordt vervolgd. De opnames voor ‘Rust’ werden diezelfde maand voortgezet.

Lees ook:

Acteur Baldwin breekt in zijn eerste interview na het fatale schietincident: ‘En toen ik losliet - boem, ging hij af’

VRT en Streamz slaan de handen in mekaar en brengen samen onder meer tweede seizoen van ‘Chantal’

22 mei 2023

null Beeld © VRT - NyklyN
Beeld © VRT - NyklyN

De VRT en Streamz gaan de komende drie jaar intenser samenwerken. Concreet bundelen ze de krachten om minstens twee fictiereeksen per jaar te maken en die in preview op het streamingsplatform aan te bieden én om het aanbod VRT-klassiekers uit te breiden. Zo staan al in de steigers: het tweede seizoen van het succesvolle ‘Chantal’ met onder anderen Maaike Cafmeyer (rond de jaarwisseling) en het derde seizoen van ‘Onder Vuur’ met Louis Talpe (volgend voorjaar).

Jane Fonda beschuldigt Franse regisseur van grensoverschrijdend gedrag: ‘Hij wilde zien hoe ik klaarkwam, ‘voor een rol’’

19 mei 2023

Jane Fonda heeft gezegd dat de voormalige Franse regisseur René Clément vroeg om met hem naar bed te gaan tijdens het maken van hun thriller ‘Joy House’ uit 1964. Fonda deed de beschuldiging in een aflevering van het praatprogramma ‘Watch What Happens Live’, toen presentator Andy Cohen haar vroeg ‘één man in Hollywood te noemen die je ooit probeerde te versieren en die je afwees.’

‘Hij wilde met me naar bed omdat hij zei dat het personage een orgasme moest hebben in de film en hij moest zien hoe ik klaarkwam. Hij zei het in het Frans en ik deed alsof ik het niet begreep,’ zei Fonda.

Fonda was 27 jaar oud toen ze in de film speelde tegenover Alain Delon en Lola Albright. Clément, een van Frankrijks meest productieve filmmakers in de jaren vijftig en zestig, was 51 toen de film werd uitgebracht. Hij stierf in 1996 op 82-jarige leeftijd.

***

Nu ook reclame op Streamz met goedkoper abonnement

17 mei 2023

null Beeld streamz
Beeld streamz

Streamz biedt vanaf 22 mei een goedkoper abonnement met advertenties aan. Het nieuwe pakket heet Streamz Basic en kost €5.95 per maand. Daarmee wil de streamingdienst een minder koopkrachtig publiek aanspreken, zoals jongeren.

Per uur krijg je maximaal 5 minuten reclame te zien, aan het begin en halverwege een serie. Op tv is dat gemiddeld 12 minuten reclame per uur. Programma’s voor kinderen blijven tot nader order reclamevrij. Met Streamz Basic kan er maar één persoon tegelijk kijken, dus wie hun wachtwoord wil delen maakt maar beter duidelijke afspraken. Ten slotte kan je ook geen afleveringen downloaden om ze zonder internetverbinding te kunnen bekijken.

Met deze beslissing treedt de Belgische streamingdienst in de voetsporen van Netflix, dat eerder dit jaar een gelijkaardige formule lanceerde in Spanje en de Verenigde Staten.

***

Eindelijk bejaarde in badpak: 81-jarige Martha Stewart op de cover van sportmagazine

De Amerikaanse zakenvrouw en tv-persoonlijkheid Martha Stewart (81) schittert op de cover van het tijdschrift Sports Illustrated voor hun jaarlijkse badpakkeneditie. Daarmee is ze het oudste bikinimodel tot dusver voor het magazine. De commentaren op sociale media zijn grotendeels positief, hoewel er hier en daar wordt gespeculeerd over plastische chirurgie of vlijtige Photoshop. Volgens Stewart, die er oprecht twintig jaar jonger uitziet, is daar allemaal niets van aan: ‘De foto’s zijn accuraat en ik slik gewoon elke dag mijn vitamines.’

Martha Stewart verdiende het merendeel van haar poen met huishoudprogramma’s als ‘Martha Cooks’ en een trits kookboeken. Ze heeft een geschatte marktwaarde van 400 miljoen dollar – vergelijkbaar met Ellen DeGeneres – maar nog steeds ver onder mediamagnaat Oprah Winfrey (volgens roddels meer dan 2.5 miljard waard). Het is nu ook niet zo moeilijk om je jeugdige gloed te bewaren met een dergelijke bankrekening.

En toch is deze Sports Illustrated cover een belangrijke zet tegen leeftijdsdiscriminatie. Veel vrouwen lijden onder de druk om eeuwig jong te zijn of anders afgeschreven te worden. Zeker in show business, dat nog veel meer de nadruk legt op het uiterlijk. Het beste voorbeeld is Madonna, die met haar zichtbaar chirurgisch aangetaste gezicht in februari geschokte reacties uitlokte. Dat een officiëel oude vrouw zoals Stewart in badpak op de cover van een belangrijk tijdschrift mag prijken, stemt ons hoopvol.

***

‘Bad Sisters’ doen het goed: Engelstalige remake van ‘Clan’ wint 3 BAFTA’s

15 mei 2023

Eva Birthistle, Sarah Greene, Sharon Horgan en Anne-Marie Duff. Beeld Getty Images
Eva Birthistle, Sarah Greene, Sharon Horgan en Anne-Marie Duff.Beeld Getty Images

Met ‘Clan’, waarin vier zusjes hun volstrekt onuitstaanbare schoonbroer het hoekje om proberen te helpen, brak Malin-Sarah Gozin ongeveer tien jaar geleden door op de Vlaamse televisie. Barbara Sarafian als oudste, Kristine Van Pellicom, Maaike Neuville en Ruth Becquart gaven de zussen Goethals gestalte. Dirk Roofthooft werd alom geprezen voor zijn vertolking van ademende etterbuil ‘De Kloot’.

Nu heeft de Britse remake 3 BAFTA’s binnengehaald, de belangrijkste Britse tv-prijzen. ‘Bad Sisters werd de beste dramareeks, Anne-Marie Duff won beste vrouwelijke bijrol en ook de grafische identiteit van het programma won een prijs.

Gozin was nauw betrokken bij de getrouwe remake van de hand van Sharon Horgan (‘Catastrophe’ en ‘Pulling’). ‘Bad Sisters’ is een net zo mooie mix van absurditeiten, zwarte humor en uitvergrote personages als het origineel, wat een uitzonderlijke Rotten Tomatoes score van 100% oplevert.

Nu op Apple TV+

***

Johnny Depp krijgt peperduur contract van Dior en is zo terug van nooit weggeweest

15 mei 2023

Het gaat goed met het spaarboekje van Johnny Depp want Dior heeft zopas zijn contract vernieuwd voor 20 miljoen dollar, meteen de duurste parfumdeal ooit voor een man. Het vorige record staat op naam van ‘Twilight’-acteur Robert Pattinson, ook voor Dior, goed voor 12 miljoen dollar. Verwacht u de komende drie jaar aan meer promofilmpjes met een sexy Depp in een sexy woestijn. De controversiële acteur is sinds 2015 het gezicht van het mannenparfum Dior Sauvage.

Tijdens het proces tegen zijn ex-vrouw Amber Heard vorig jaar liet Dior hem ook al niet vallen, terwijl Disney de ‘Pirates of the Caribbean’-acteur wel aan de deur zette. Depp had een smaadzaak aangespannen tegen Heard omdat zij hem in 2018 in een opiniestuk van huiselijk geweld beticht had, zonder hem bij naam te noemen. Depp kreeg, naast een onbeschaamd mediacircus, gelijk en een schadevergoeding van 10 miljoen dollar. De publieke opinie keerde zich met het meest misogyne beentje voor tegen Heard, die Hollywood in alle stilte verlaten heeft.

Johnny Depp (59) is intussen bezig met een comeback. Hij speelt de hoofdrol in ‘Jeanne du Barry’, de Franse openingsfilm van het festival van Cannes en hij zal Al Pacino regisseren in een film over kunstschilder Amedeo Modigliani.

***

Nieuwe teaser voor seizoen 6 ‘Black Mirror’

12 mei 2023

Netflix heeft de afleveringstitels en plotoverzichten voor seizoen 6 van de dystopische scifi-serie ‘Black Mirror’. bekendgemaakt De eerste aflevering heet ‘Joan Is Awful’ en gaat over een gewone vrouw die ontdekt dat een wereldwijd streamingplatform een prestigieuze tv-dramabewerking van haar leven heeft gelanceerd - waarin ze wordt gespeeld door Hollywood A-lister Salma Hayek.

Zult u misschien ook herkennen: ‘Breaking Bad’-coryfee Aaron Paul in aflevering 3, ‘Beyond the Sea’. En of u de rillingen alweer over uw ruggengraat zal voelen daveren, want alle vijf de episodes zijn zoals steeds geschreven door ‘Black Mirror’-bedenker Charlie Brooker.

In juni op Netflix

***

Bart Cannaerts mag Belgische punten Eurovisiesongfinale bekendmaken

12 mei 2023

De tv-carrière van Bart Cannaerts, recent jurylid van ‘The Masked Singer’ en presentator van quizprogramma ‘De dag van vandaag’, blijft hoge toppen scheren. De comedian mag zaterdag namelijk de punten van de Belgische vakjury bekend maken tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Daarmee volgt hij Danira Boukhriss op, die vorig jaar die eer te beurt viel.

Het is nog niet bekend wie in de vijfkoppige vakjury zal zetelen.

Lees ook

Dit was ‘The Masked Singer’ 2023: ‘Ik heb geleerd dat ik een getalenteerde leugenaar ben

Bart Cannaerts: ‘Ik ben een pleaser. Vertel me een mop en ik zal uit pure beleefdheid lachen’

***

Dimitri Verhulst kruipt voor het eerst in de regisseursstoel en strikt Peter Van den Begin

10 mei 2023

Dat Dimitri Verhulst kan schrijven wisten we al lang, dat hij af en toe de pen inruilde voor een stukje spoken word en zang ook, maar nu waagt de auteur zich voor het eerst aan een langspeelfilm. Geen onbekend terrein voor Verhulst: in 2009 werd zijn roman ‘De helaasheid der dingen’ verfilmd, en ook ‘Problemski Hotel’ en ‘Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten’ (met de iets makkelijker te verteren filmtitel ‘Engel’) verschenen al op het witte doek. Zijn hoogsteigen debuutfilm heet ‘Waarom Wettelen’ en gaat over de bonte familie van een pas overleden vrouw. In haar testament staat dat ze een traditionele begrafenisstoet wil in het dorpje Wettelen, maar daar was haar familie niet van op de hoogte.

Peter Van den Begin kruipt in de rol van kersverse weduwnaar en laat zich na ‘Fair Trade’ en ‘1985’ van een andere acterende kant zien. Marijke Pinoy (‘Nonkels’), Tom Vermeir (‘1985’), Dominique Van Malder en Zouzou Ben Chikha (‘Roomies’) spelen ook mee. Een releasedatum is er nog niet, maar we mogen ‘Waarom Wettelen’ ten vroegste in 2024 verwachten.

Lees ook:

Naar het hiernamaals met Dimitri Verhulst: ‘In het ziekenhuis had ik absoluut niet door dat mijn leven aan een zijden draadje hing’

***

Nieuwe trailer voor het vierde seizoen van ‘Never Have I Ever’

Het zit er bijna op voor Devi, want in het vierde seizoen van ‘Never Have I Ever’ begint ze aan haar laatste jaar aan de middelbare school. Voor de fans - en Onze Man, die het weerzien met ‘Never Have I Ever’ altijd het fijnst vond - betekent dat helaas ook dat dit seizoen van de Netflixreeks het laatste wordt. Op 8 juni komen we te weten hoe Devi en haar vrienden hun senior year overleven. Bekijk hier alvast de trailer:

***

Bekijk: Jason Statham bijt haai in ‘Meg 2'

Zon, zee, Jason Statham en prehistorische moordmachines: ‘Meg 2: The Trench’ belooft een perfecte zomerfilm te worden. Vijf jaar na het onderhoudende ‘The Meg’ krijgt diepzeereddingsduiker Jonas Taylor het wederom aan de stok met een meute megalodons, die al miljoenen jaren in een afgelegen stukje van de Marianentrog overleeft. In de regel kan een monster movie-sequel alleen slagen in de overtreffende trap, en naar de trailer te schatten heeft ‘Meg 2’ dat ter harte genomen. We krijgen meer monsters, grotere monsters en nog meer bloed. Als niet de meest geanticipeerde film van 2023, dan hopelijk wel de onnozelste.

Vanaf 24 augusus in de zalen.

Lees ook

‘The Meg’: Op visvangst met The Stath ★★★☆☆

HUMO peilde naar de ware aard van Jason Statham ‘Ooit komt de dag dat je je afvraagt waarom je zoveel opportuniteiten hebt laten liggen’

***

4000 kandidaten wilden Sander Gillis opvolgen als Ketnetwrapper, het werd Nona ‘t Jolle

Sander Gillis, Nona ‘t Jolle Beeld Ketnet
Sander Gillis, Nona ‘t JolleBeeld Ketnet

Na tien jaar stopte Sander Gillis dit jaar als Ketnetwrapper en 4000 jonge talenten voelden zich geroepen om hem op te volgen. Heel gek is het niet dat die vacature zo gegeerd is, want veel carrières werden hier gelanceerd. Van Steven Van Herreweghe tot Sven Ornelis, van Peter Van de Veire tot Jelle Cleymans, van Erika Van Tielen tot Britt Van Marsenille en van Niels Destadsbader tot Gloria Monserez.

Het werd uiteindelijk Nona ’t Jolle, 18 jaar, afkomstig uit Antwerpen, nu al te zien in de jongerenreeks ‘wtFOCK’ en deze herfst ook nog te bekijken in de nieuwe fictiereeks ‘Hilly Skate’. Ook opmerkelijk: Nona is de kleindochter van Ivo Pauwels, alias ‘Nonkel Jef’ uit het gelijknamige VTM-programma. “Ik ben enorm vereerd dat ze mij gevraagd hebben als nieuwe wrapper. Van kleins af aan heb ik altijd een groot Ketnet-hart gehad. Het was mijn grootste droom om ooit wrapper worden, en die komt nu uit. Ongelofelijk zot!”

De eerste uitzending van Nona is op 15 mei.

***

Wie zit er allemaal in het pak van ‘Cashkoe’? Deelnemers ‘The masked singer’ krijgen 3.000 euro startpremie

Altijd al eens willen weten wat een kandidaat in ‘De slimste mens’ vangt? ’t Is gebeurd, want ’t ligt op straat: volgens ‘Gazet van Antwerpen’ krijgt elke BV - nu ja - 375 euro om een avondje te quizzen en tussendoor wat geforceerd te glimlachen bij de zoveelste voorbereide jurymop.

Niet mis, maar het kan uiteraard altijd beter: wie zich geroepen voelt om zich in een carnavalspak van ‘The masked singer’ te wringen, mag bij wijze van startpremie 3.000 euro bij schrijven op zijn bankrekening. Een bedrag dat nog aardig kan aandikken, afhankelijk van hoelang het duurt vooraleer de kandidaat in kwestie de nooduitgang heeft gevonden.

Top of the bill is een deelname aan ‘Expeditie Robinson’, wat goed is voor een startbedrag tussen de 10.000 en de 25.000 euro. Wij kennen alvast een paar BV’s voor wie wij maar wat graag op de redactie met de hoed rondgaan om ze een maandje naar een onbewoond eiland te sturen.

***

Omstreden ‘wraakporno’ van ‘The Idol’ komt volgende maand naar Streamz

5 mei 2023

Een ongure nachtclubeigenaar die bijklust als cultleider (The Weeknd) raakt geobsedeerd door een popster wiens imago moet herstellen van een zenuwinzinking (Lily-Rose Depp). Oorspronkelijk was dit bedoeld als een satirische reeks over roem en de seksuele zelfverkenning van popster Jocelyn, maar dat was buiten meneer The Weeknd gerekend, die het ‘te vrouwelijk perspectief’ hekelde. Hij en ‘Euphoria’-regisseur Sam Levinson gooiden de reeks dan maar over een compleet andere boeg, regisseur Amy Seimetz mocht plots beschikken. Het resultaat? Seksueel expliciete wraakporno, aldus misnoegde medewerkers eerder dit jaar.

En kijk: zowel de trailer als de vandaag geloste videoclip van ‘The Idol’ bevestigen dat beeld. De ster van de show is het nooit helemaal aangeklede lichaam van Lily-Rose Depp, waardoor ze veel weg heeft van een veredelde video vixen, een achtergronddanseres die sexy moet staan doen naast een niet-sexy rapper. In dit geval naast een kleurloze The Weeknd.

Vanaf 5 juni is ‘The Idol’ te zien op Streamz.

Lees ook

Prestigieuze nieuwe HBO-serie zwaar onder vuur: ‘Regisseur maakt er misselijkmakende martelporno van’

***

Internet-lieveling Pedro Pascal in Romeinse sandalen

Bella Ramsey en Pedro Pascal in 'The Last of Us'. Beeld HBO
Bella Ramsey en Pedro Pascal in 'The Last of Us'.Beeld HBO

Pedro Pascal, ster van ‘The Mandalorian’ en ‘The Last of Us’, krijgt een rol in de ‘Gladiator’-sequel van Ridley Scott. In de originele film, goed voor 12 Oscarnominaties, speelt Russell Crowe de op wraak beluste tot slavernij gedwongen Romeinse soldaat Maximus Decimus Meridius. Aangezien Maximus sterft aan het einde van ‘Gladiator’, richt het nog te betitelen vervolg zich op Lucius (Paul Mescal), de zoon van Lucilla (Connie Nielsen, die haar rol zal hernemen). Oudgediende Denzel Washington mag zich ook aan een toga wagen.

Vanaf november 2024 in de zalen.

Lees ook

‘Geef ons koffie, Internet Daddy!’ Zelfs Pedro Pascals Starbucksbestelling gaat viraal

Pedro Pascal en het einde van de wereld: ‘Als ik me slecht voel, bezoek ik mijn fanpagina’

***

Zand tussen de van anticipatie samengeknepen billen in ‘Dune: Part Two’

4 mei 2023

null Beeld Photo News
Beeld Photo News

Geduld is een schone zaak, maar de trailer van ‘Dune: Part Two’ – zandwormrijden! de love interest krijgt een persoonlijkheid! – stelt die volkswijsheid serieus op de proef. Kroonprins Paul Atreides (Timothée Chalamet) en woestijnkind Chani (Zendaya) zijn elkaar ten lange leste tegen het lijf gelopen en navigeren hun ontluikende liefde terwijl ze zich opmaken voor oorlog. Mogen ook in het zand komen spelen: een koninklijke Florence Pugh en witgekalkte Austin Butler (beter bekend als Elvis Presley in ‘Elvis).

De Dune-verfilmingen van regisseur Denis Villeneuve lijken zich tot het pantheon van onmogelijk geachte filmadaptaties te kunnen rekenen, in het kielzog van ‘Lord of the Rings’. Niemand durfde hopen op een eervolle, laat staan goede, adaptatie, niet na het rommelige en grotendeels geflopte ‘Dune’ (1984) van David Lynch, die niet met de cultfilm geassocieerd wil worden. De angst van veel fans was evenredig aan de passie voor het sciencefiction-epos van Frank Herbert, maar ongegrond. ‘Dune’ in 2021 had ontzag voor het bronmateriaal, bracht woestijnwereld Arrakis op adembenemend tastbare wijze in beeld en kwam tot leven door de score van filmmuziek-grootmeester Hans Zimmer. De film eindigt dan wel op een flauwe cliffhanger; we zijn bereid dat over het hoofd te zien als de sequel de beloftes van de trailer kan waarmaken.

‘Dune: Part Two’ verschijnt in november in de zalen.

Lees ook

Met ‘Dune’ heeft Villeneuve ons de machtige verfilming geschonken waar we op hoopten. Merci, Denis. ★★★★½

Van woeste krijgers tot gigantische zandwormen: alles wat u moet weten over Dune, dé sf-ervaring van het jaar!

***

Onverwacht drama in ‘Thuis’: niet enkel Stan Van Samang, maar ook slechterik Danny Timmermans moet verdwijnen

3 mei 2023

Chris en Harry Beeld VRT
Chris en HarryBeeld VRT

Drama in ‘Thuis’, nog veel meer dan anders! Gisteren heeft niet enkel Harry (het personage van Stan Van Samang) het loodje gelegd, ook zijn aartsvijand Chris (gespeeld door Danny Timmermans) moest eraan geloven. En dat enkele weken vóór de seizoensfinale, die na dit onheil maar beter drie verkrachtingen, tien auto-ongelukken en een nucleaire ramp voor de kijkers in petto heeft.

Danny Timmermans over de traumatische dood van zijn vader: ‘Ik gooide de reddingsboeien in zee, maar de laatste kreet van mijn vader had me alles al verteld: het was voorbij’

Dat Harry naar de eeuwige jachtvelden zou worden gestuurd is geen verrassing. De aangekondigde exit van Stan Van Samang uit ‘Thuis’ stond, tot diens grote spijt, enkele weken geleden in alle kranten, en daarbij leek het bijzonder toevallig dat slechterik Chris even daarvoor plotsklaps weer was opgedoken in de soap. Chris heette ineens wel ‘Stieg’ en was tuinman geworden, maar zo makkelijk bedot je de ‘Thuis’-kijker niet. Chris leek teruggekomen om af te rekenen met Harry, en zo leek het of Danny Timmermans de plek van Stan Van Samang zou innemen op de ‘Thuis’-payroll. Niet dus, want de inmiddels aan een terminale hersentumor lijdende Chris wilde samen met zijn voormalige-boezemvriend-maar-nu-vijand Harry zijn laatste adem uitblazen.

Daarvoor nam hij mee: twee gifspuiten, en een pistool. Dat laatste bleek nodig, want snode Harry wilde ontkomen nadat hij Chris het dodelijke spuitje had toegediend. Met een welgemikt schot kwam de laatste wens van Chris alsnog uit: samen sterven met zijn bloedbroeder. En en passant moest ook hoofdinspecteur Patje Berghmans het bekopen: hij stierf bij een door Chris beraamde maar mislukte bomaanslag op agenten Tim en Dieter. RIP, Patje Boem Boem.

Hoe meer dode zielen, hoe meer vreugd, luidt de memo van de ‘Thuis’-scenaristen. Maar hoeveel doden telt thuis na 28 seizoenen en ruim 5.400 aflevering al? ‘Slechts’ 79, zo blijkt na de dood van Harry en Chris. Personages die vertrekken met de noorderzon of verhuizen naar het buitenland, tellen niet mee.

‘De kijkers weten dat er in ‘Thuis’ hard geleefd wordt. En naast geboortes horen daar ook overlijdens bij, zoals in het gewone leven’, geeft ‘Thuis’-woordvoerder Hans Roggen tekst en uitleg aan VRT NWS. Om de haverklap een verkrachting, dan weer een ontvoering en plots een Duitse dubbelganger die je komt vermoorden: hard leven, indeed. En net echt.

***

VTM kondigt eindelijk een vastgoedprogramma aan

Vergeet ‘Huizenjagers’, ‘Huis Gemaakt’, ‘Ons Huis/Nieuw Huis’ - ja zelfs ‘Blind Gekocht’ - want VTM komt dit voorjaar met een nagelnieuw huizenprogramma. In ‘Miljoenenhuizen’ (ach, what’s in a name) kan de kijker zich wentelen in de warme gloed van andermans rijkdom. Drie Vlaamse vastgoedkantoren te Brugge, Knokke en Brasschaat, gespecialiseerd in luxepanden, gunnen ons een blik achter de vergulde schermen.

We spreken van het type villa’s waarvan u denkt: wat voor iemand woont daar in godsnaam, wanneer u de kinderen zondagochtend naar de voetbal chauffeurt. De vastgoedmakelaars zijn ook niet vies van een welgemikt kasteel en beschamend ruimtelijk penthouse hier en daar. Verwacht u aan prachtige huizen, veeleisende rijkaards, afgelikte verkopers en misselijkmakend betoverende weelde. ‘Geen idee is te gek of te groot’, zo belooft VTM. Wij houden onze adem alvast in.

Vanaf 18 mei op VTM.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234