Beeld vrt

tv-tips'First Dates'

Het geheim van een geslaagde date: ‘Stap niet op voor het voorgerecht’

Prille liefde in tijden van corona, het kan! ‘First Dates’, waarin twee wildvreemden tussen de aperitief en het dessert uitmaken of ze een vervolg aan hun kennismaking willen breien, keert vanaf maandag terug voor een tweede jaargang. De kijkcijfers van het eerste seizoen waren uitstekend, de succescijfers iets minder. De reeks leverde slechts één koppel op: Glen en Stefanie, vandaag evenwel nog steeds samen.

HUMO Welke gouden raad hebben jullie voor singles die hun hoop op ‘First Dates’ hebben gezet?

GLEN «Het is niet omdat ‘First Dates’ voor ons heeft gewerkt, dat wij nu ineens relatie-experts zijn. Integendeel (lacht). Mijn enige tip is: geniet van de avond. Bekijk de ander niet meteen als een huwelijkskandidaat, maar probeer elkaar zonder veel verwachtingen te leren kennen.»

STEFANIE «Ik denk dat het makkelijker klikt met een vreemde als je daarvoor openstaat. Schrijf de ander niet af nog vóór het voorgerecht.»

HUMO Waarom hebben jullie je ingeschreven voor ‘First Date’?

STEFANIE «Ik dacht na enkele mislukte relaties dat er geen fatsoenlijke mannen voor mij rondliepen. Ik wilde het een kans geven.»

HUMO Wat was jullie eerste indruk?

STEFANIE «Ik merkte meteen: dit gaat vlot. Er waren geen ongemakkelijke stiltes, terwijl ik daar wel voor had ge­­vreesd.»

GLEN «Die eerste minuten wa­­ren een ontlading. Mijn grootste nachtmerrie was dat zij naar mij zou kijken en zou denken: wie hebben ze nu voor mij gezet?

»Het was stresserend dat Stefanie eerst niet leek op te dagen. Ik zat tevergeefs in mijn eentje aan de bar te wachten. De producers kwamen me uiteindelijk melden dat Stefanie wegens een hevige wolkbreuk moest schuilen ergens vlak bij het restaurant (lacht).»

HUMO Wat gebeurde er na jullie etentje?

STEFANIE «We zijn die avond nog iets gaan drinken, waarna Glen mij naar huis heeft gebracht. De week erna ­hadden we al ons tweede afspraakje.»

GLEN «Na een paar maanden zijn we gaan samenwonen. Ik denk niet dat we elkaar zonder ‘First Dates’ hadden ontmoet.»

HUMO De ijsbreker tijdens jullie date was jullie gezamen­lijke liefde voor pretparken. Zijn jullie intussen al in ­Disneyland Parijs geraakt?

STEFANIE «Ja, nét voor de lockdown. Ik ben daar altijd zo gelukkig. Ik mis pretparken.»

GLEN «En kermissen!»

HUMO Zullen jullie het nieuwe seizoen volgen?

STEFANIE «Misschien niet zo trouw als het eerste, maar we zullen het sowieso wel opzetten.»

HUMO Hoe was het om naar de aflevering te kijken waarin jullie zaten?

GLEN «Hilarisch, we hebben voortdurend met elkaar zitten lachen. Je weet op voorhand niet wat men precies zal tonen, want voor dat kwartiertje televisie kunnen de makers kiezen uit uren beeldmateriaal.»

STEFANIE «Toen Glen me vertelde dat hij trombone heeft gespeeld, noemde ik hem lachend een blazer. Ik ben blij dat de makers dat erin hebben gelaten.»

GLEN «Ach, die uitspraak blijft mij achtervolgen (lacht).» 

First Dates
Eén, maandag 23 november, 21.20

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234