Karolien GorisBeeld rv

‘Het beste uit Belgium's Got Talent’Karolien Goris

Hoe is het nu met Karolien, winnares van de eerste ‘Belgium's Got Talent?’. 'Zingen doe ik alleen nog op mijn kamer'

Hoed af voor de makers van 'Het beste uit Belgium's Got Talent', de driedelige compilatie waarmee VTM ons vanaf vandaag verwent: je kunt op onze achting rekenen als je orde weet te scheppen in de amper te bevatten stoet levende standbeelden, halfnaakte paaldansers, rappende grootmoeders, zingende honden, moppen tappende travestieten en door brandende hoepels flikflakkende acrogymnasten die de voorbije zes seizoenen voor het voetlicht is getreden. Wie zonder enige twijfel de revue zal passeren, is de winnares van de eerste editie uit 2012: Karolien Goris, destijds een klein meisje met een grote stem, inmiddels een 19-jarige jonge vrouw die psychologie studeert.

KAROLIEN GORIS «Ik had me destijds ingeschreven omdat ik geobsedeerd was door muziek, en altijd graag heb gezongen. Dat ik zou winnen, was wel het allerlaatste wat ik had verwacht. Het was best schrikken toen ik ineens aan Jan en alleman interviews moest geven, en van de ene televisiestudio naar het andere radioprogramma werd gesleurd. Ik hou goeie herinneringen over aan 'Belgium's Got Talent', maar achteraf bekeken was ik er met mijn 11 jaar toch wat jong voor.»

HUMO Je won op die jonge leeftijd ook een behoorlijk volwassen bedrag. Wat heb je met die 50.000 euro gedaan?

GORIS «Het heeft tot mijn 18de vastgestaan op een bankrekening. Daar staat het nu nog altijd, maar met de rente ben ik samen met mijn zus en mijn broer een weekje op vakantie geweest in de Dominicaanse Republiek. Wanneer ik die 50.000 euro ooit zal gebruiken, weet ik niet - mijn mama ziet er gelukkig genoeg op toe dat ik dat geld niet opsmos, of er een dure wagen mee koop.»

HUMO Na je overwinning heb je een platencontract gekregen bij Sony BMG, en heb je een drietal singles uitgebracht. Maar daarna werd het stil.

GORIS «Ik heb niks tegen Sony BMG, maar we hadden een andere visie over welke richting het uit moest. Ik wilde volwassen nummers zingen, maar zij waren van mening dat dat commercieel gezien geen goeie zet zou zijn: 'De mensen zitten niet te wachten op een meisje van 12 dat liedjes maakt alsof ze al 20 is'. Ik begreep dat wel, maar ik wilde nu eenmaal geen kinderliedjes zingen. Sindsdien zing ik enkel nog thuis, op mijn kamer (lacht). Wie weet doe ik er ooit nog wel iets mee.»

HUMO Twee jaar geleden kwam je als special guest optreden in 'Belgium's Got Talent'. Behalve dat je nog altijd fantastisch zong...

GORIS «O, bedankt.»

HUMO ... viel het ook op dat je tot een knappe jongedame bent uitgegroeid. Op je Instagramaccount poseer je zelfs als een volleerd model.

GORIS (lacht) «Om model te worden, ben ik niet mooi genoeg. Maar zeker tijdens de lockdown vond ik het leuk om me 's avonds helemaal op te maken, en dan foto's van mezelf te maken en te posten. Misschien zit er wel een toekomst in als influencer?»

‘Het beste uit Belgium's Got Talent’,  VTM, , 20.35

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234