Erice, Marc en Lidewij Nuitten in 'Waar is Mark?' Beeld VRT
Erice, Marc en Lidewij Nuitten in 'Waar is Mark?'Beeld VRT

tv-tips

Humo’s kijktips voor dinsdag 16 februari

Omdat ook uw zittend gat onderhouden moet worden, gidst Humo u elke dag door het aanbod op het kleine en middelgrote scherm.

Redactie

‘Waar is Mark?’

Toen Lidewij Nuitten 8 of 9 was, leerde ze op kamp een zwarte jongen kennen: Mark. Ze herinnert zich dat ze elkaar voor het slapengaan kusjes toewierpen en dat Mark op het einde van het kamp werd opgehaald door twee blanke ouders. ‘Hoe zou het nog zijn met Mark?’, vroeg Lidewij zich vorige zomer af, en prompt begaf ze zich – de camera kloek op de schouder – door Vlaanderen, op zoek naar haar mysterieuze jeugdliefde. Ontdek hier hoe het haar verging.

Om 21.30 op Eén

‘Revolutie in Indonesië’

In de derde en laatste aflevering vraagt David Van Reybrouck zich af waarom het conflict tussen de zelfuitgeroe­pen Republiek Indonesië en de oude kolonisator Nederland zo lang niet diplomatiek opgelost kon wor­den. Waarom moest dat maandenlang oorlog voeren en honderdduizenden doden kosten?

Om 21.20 op Canvas

‘The Reagans’

Ook de uitstekende docureeks ‘The Reagans’ is aan zijn ontknoping toe. In dit laatste deel zoomt documentairemaker Matt Tyrnauer in op Nancy Reagans invloedrijke rol achter de schermen. Daarnaast analyseert Dr. Anthony Fauci het tragische en veel te passieve optreden van de Reagans tijdens de hiv-pandemie in de jaren 80.

Om 23.10 op Canvas

‘Music’s Dirty Secrets: Women Fight’ Back’

Net op het moment dat er allerlei erg onfrisse verhalen over Marilyn Manson opduiken en de vraag rijst hoe de muzikant, van wie toch al veel langer duidelijk was dat er één en ander aan schortte, zo lang met alles kon wegkomen, brengt BBC een documentaire over de erg kwetsbare positie van vrouwen in de muziekindustrie en hoe men daar omgaat met klachten over misbruik.

Om 23.45 op BBC 1

Julie Van den Steen in ‘Later als ik groot ben’ Beeld VTM
Julie Van den Steen in ‘Later als ik groot ben’Beeld VTM

‘Later als ik groot ben’

Eric Goens laat in dit nieuwe programma bekende gezichten als Bart Peeters, Nora Gharib, Alexander De Croo, Alex Agnew en Andy Peelman opnieuw plaatsnemen op de schoolbanken van hun oude schooltjes. Julie Van den Steen is de eerste die wordt teruggeflitst naar haar schooltijd. Waarom die periode niet bepaald jolig te noemen was, leest u hier.

Om 20.40 op VTM

‘#BOOS - Euthanasie de movie’

Tim Hofman volgde drie jaar lang twee jonge mensen met een euthanasiewens. Athaliah is 21 en lijdt aan een ziekte waardoor ze uiteindelijk zal stikken. Ze wil graag zelf over haar levenseinde beslissen. Voor de 25-jarige Robin ligt het anders: hij is lichamelijk gezond, maar heeft PTSS. Het psychische lijden vindt hij ondraaglijk. Hij wil zijn naasten niet belasten met zelfdoding.

Om 21.55 op NPO 3

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234