Tv-tips
Humo’s kijktips voor vrijdag 26 maart
Omdat ook uw zittend gat onderhouden moet worden, gidst Humo u elke dag door het aanbod op het kleine en middelgrote scherm.
‘The Irregulars’
Na de film ‘Enola Holmes’ komt Netflix met een tweede titel die zich afspeelt in het universum van Sherlock Holmes. De reeks ‘The Irregulars’ draait rond enkele straatjongeren die in opdracht van dokter Watson op zoek gaan naar antwoorden in de zaken waar Holmes aan bezig is. Het groepje moet de strijd aanbinden met duistere, demonische krachten in Londen en de trailer van ‘The Irregulars’ legt zo hard de nadruk op horror en bovennatuurlijk mysterie dat we ons afvragen wat nog zal overblijven van de oorspronkelijke Irregulars uit de boeken van Arthur Conan Doyle.
Nu op Netflix
‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’
Frances McDormand won een Oscar voor haar hoofdrol als verbitterde vrouw wier dochter werd vermoord. Met reclameborden aan de kant van de weg wil ze de lokale sheriff (Woody Harrelson) aansporen tot actie. De film lijdt wat aan moodswings tussen tragiek en humor, maar de acteurs brengen het allemaal indrukwekkend tot leven.
Om 22.40 op VTM 4
‘Bad Trip’
Verborgencamerafilm waarin komieken Eric Andre, Lil Rel Howery en Tiffany Haddish doldwaze pranks uithalen voor de ogen van onwetende omstanders. Andre neemt een selfie met een gorilla en krijgt klappen, Haddish vernietigt een politiewagen en Howery komt in een smerig mobiel toilet vast te zitten en schreeuwt ‘Breng boter!’ naar een toevallige passant.
Nu op Netflix
‘Detroit’
Tijdens rassenrellen in het Detroit van 1967 waren racistische politieagenten verantwoordelijk voor de dood van drie zwarte mannen in een luizig motel. Kathryn Bigelow maakte van dat incident een oprechte, gepassioneerde en nagelbijtend spannende thriller.
Om 00.20 op BBC 2
‘The Square’
Scherpe satire op het kunstwereldje door Ruben Östlund (‘Turist’), over de curator van een pretentieus museum die zijn hele keurig geordende leventje in elkaar ziet storten nadat hij wordt bestolen. De absurde finale is gedurfd en onvergetelijk.
Om 21.15 op Canvas.
‘Seaspiracy’
De belangrijkste oorzaak van de klimaatverandering is niet de verbranding van fossiele brandstoffen maar de productie en consumptie van vlees en andere dierlijke producten: dat was de boodschap van de documentaire ‘Cowspiracy’. Met de vierdelige reeks ‘Seaspiracy’ richten de makers nu hun harpoenen op de visvangst en de rampzalige gevolgen van de consumptie van vis op het leven in de oceanen en daarbuiten.
Nu op Netflix