kijktip
Humo selecteert de beste streamingtips (van 6 tot 12 mei)
‘The Pentaverate’
Vanaf 5 mei op Netflix
COMEDY Mike Myers aka Austin Powers steekt de draak met complotdenkers in zijn minireeks ‘The Pentaverate’. Hij speelt een Canadese journalist die een geheime oppermachtige organisatie probeert te ontmaskeren, een vijfkoppig monster dat al sinds de middeleeuwen de touwtjes in handen houdt achter de schermen. Tegelijk kruipt Myers in de huid van een extreemrechtse radiopresentator, een Russische oligarch, een televisietycoon en een voormalige rockbandmanager. ‘Het is geleden van die keer dat ik per abuis op een naaktstrand ben beland, dat ik me zo heb geamuseerd,’ zegt Myers over zijn eerste hoofdrol sinds de geflopte film ‘The Love Guru’ uit 2008. Regisseur Tim Kirkby hielp destijds ‘Fleabag’ mee ter wereld brengen, en ook ouwe rotten Jeremy Irons, Keegan-Michael Key en Ken Jeong (Ben Chang uit ‘Community’) hopen uw lachspieren te kietelen.
‘Meltdown: Three Mile Island’
Vanaf 4 mei op Netflix
DOCU Net nu de Belgische regering heeft beslist om enkele kerncentrales alsnog langer open te houden, komt Netflix met een documentaireserie die de mogelijke veiligheidsproblemen van de technologie in de verf zet, over één van de bekendste nucleaire ongevallen uit de vorige eeuw. Eind jaren 70 kwam het in de centrale van Three Mile Island, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, tot een gedeeltelijke meltdown van één van de reactoren. Op de International Nuclear Event Scale, dat de ernst van dergelijke ongevallen meet, kreeg het incident een 5 – Tsjernobyl en Fukushima halen het maximum van 7. Maar aanvankelijk probeerden de eigenaars en de lokale autoriteiten de gevolgen te minimaliseren. Pas toen ingenieurs van de centrale de alarmbel luidden, drong door aan welke ramp de regio ternauwernood was ontsnapt. Het vierdelige ‘Meltdown’ reconstrueert het incident en de reacties van de overheid en de bevolking, maar probeert ook een antwoord te bieden op de vraag welke langetermijngevolgen de vrijgekomen straling heeft gehad.
‘The Big Conn’
Vanaf 5 mei op AppleTV+
TRUE CRIME Een true crime-reeks over een oplichter met de naam Eric C. Conn, het klinkt als een parodie op het genre, maar ‘The Big Conn’ is een waargebeurd verhaal. De hoofdrolspeler was een erg succesvolle advocaat in de Amerikaanse staat Kentucky, die zijn veelal arme cliënten hielp hun weg te vinden in de administratieve doolhof van de overheid. Een erg flamboyante man, die wilde feestjes hield, een bordeel opende en de eerste advocaat in de ruimte wilde worden. Maar toen twee klokkenluiders opdoken, bleek dat Conn zijn kennis van de sociale zekerheid vooral had gebruikt om te frauderen en dat hij de staat ruim 550 miljoen dollar lichter had gemaakt, waarna een internationale klopjacht op hem werd ingezet. Gemaakt door de mensen achter de erg onderhoudende true crime-docu ‘McMillions’.
‘The Takedown’
Vanaf 6 mei op Netflix
FILM Na de succesreeks ‘Lupin’, één van de meest bekeken Netflix-titels aller tijden, is Omar Sy nu te zien in de actiekomedie ‘The Takedown’, waarin hij samen met Laurent Lafitte een bizarre moord in een Alpendorpje probeert op te lossen. Het duo speelt tien jaar na de Franse blockbuster ‘On the Other Side of the Tracks’ opnieuw Ousmane en François, twee agenten die elkaar liever kwijt dan rijk zijn. Krek het spiegelbeeld van films als ‘Lethal Weapon’ en ‘48 Hours’, dus.
‘Welcome to Eden’
Vanaf 6 mei op Netflix
THRILLER Het vijfde seizoen van ‘Elite’ is nog maar net verschenen, of daar paradeert alwéér een Spaanse thrillerreeks met sexy tieners in de Netflix-catalogus: ‘Welcome to Eden’, dat het midden lijkt te zoeken tussen ‘Squid Game’ en ‘Temptation Island’. Vijf knappe jongelingen gaan in op de uitnodiging van een blits drankmerk om op een verlaten eiland uit de bol te gaan, maar ze beseffen al gauw dat het feestje in het paradijs hen meer zal kosten dan een stevige kater. Communicatie met de buitenwereld is onmogelijk, de boten richting het vasteland zijn verdwenen, een drone volgt hen 24 uur per dag, en een mysterieuze dame belooft hen eeuwig geluk.
‘The Way Down’
Vanaf 11 mei op Streamz
TRUE CRIME Mager zijn is leven zoals God het wil, luidde het devies van Gwen Shamblin Lara, een Amerikaanse strenggelovige diëtiste die begin jaren 90 een dieetprogramma lanceerde, Weigh Down Workshop, dat op christelijke leest was geschoeid. Het kwam erop neer dat je veel zelfbeheersing aan de dag moest leggen en je porties zo klein mogelijk moest houden, maar haar aanhangers vereerden haar als een wonderdokter. Ondanks haar controversiële uitspraken – zo noemde ze het regime in de nazikampen ooit ideaal voor wie gewicht wilde verliezen – groeide Weigh Down Workshop uit tot een bloeiend bedrijf en een media-imperium. In 1999 richtte Shamblin Lara zelfs een religieuze beweging op, Remnant Fellowship, waarmee ze alle problemen in de wereld wilde oplossen. Maar gaandeweg doken verhalen van ex-aanhangers op: ze zette haar volgelingen aan om hun kinderen lijfstraffen te geven, wat in 2003 een 8-jarig jongetje het leven kostte. De makers van ‘The Way Down’ laten ex-leden aan het woord, en moesten in mei 2021 de reeks zelfs omgooien toen Shamblin Lara en zes andere kopstukken omkwamen bij een helikoptercrash.