null Beeld

Humo selecteert het beste van Netflix & co

Redactie

1BELGRAVIA VANAF 27 JANUARI OP STREAMZ

SERIE Goed nieuws voor fans van kostuumdrama's die 'Bridgerton' op Netflix toch iets te lichtvoetig en onhistorisch vonden. Streamz komt namelijk met een reeks van één van de onbetwiste Britse meesters van het genre: Julian Fellowes, die met 'Downton Abbey' het populairste en meest bejubelde kostuumdrama van het afgelopen decennium heeft gemaakt. Voor 'Belgravia' baseerde Fellowes zich op zijn eigen roman uit 2016, die zich afspeelt in de gelijknamige wijk in Londen. Tot begin 19de eeuw stond Belgravia, vandaag één van de rijkste wijken van de stad, vooral bekend als een oord van misdaad en gevaar, maar toen markies Richard Grosvenor er enkele landhuizen liet bouwen, begon de wijk aan haar opmars. 'Belgravia' draait rond twee rijke families die in het nieuwe stadsdeel zijn komen wonen, maar die ook op een andere manier met elkaar verbonden zijn: via een geheim dat terug te voeren is op een bal in Brussel in de zomer van 1815, aan de vooravond van de slag bij Waterloo. (sw)

2MIJN SLECHTSTE BESTE VRIENDIN VANAF 1 FEBRUARI OP STREAMZ

SERIE Enkele vriendinnen delen lief, leed en een verslaving aan de goedkope tv-soap 'Alles komt terug', maar wanneer het huwelijk van één van hen barsten begint te vertonen, komt ook hun vriendschap onder druk te staan. Dat is de premisse van 'Mijn slechtste beste vriendin', een Vlaamse dramedy naar het gelijknamige boek van Ilse Beyers, ex-hoofdredacteur van Dag Allemaal - haar vroegere werkgever duikt trouwens af en toe op onder de naam 'Hallo iedereen'. Het uitgangspunt van 'Mijn slechtste beste vriendin', dat later dit jaar ook op VIER te zien zal zijn, mag dan niet bijster origineel zijn, wat we van de reeks al te zien kregen, was een hoogst amusante mix van camp en soap, die dankzij de hoofdrolspeelsters - onder wie Maaike Cafmeyer, Ella-June Henrard en Clara Cleymans - overeind blijft. (sw)

3FIREFLY LANE VANAF 3 FEBRUARI OP NETFLIX

SERIE Nog meer verhalen over hartsvriendinnen in 'Firefly Lane', een Amerikaanse dramaserie over twee meisjes die elkaar op jonge leeftijd hebben leren kennen en dertig jaar later nog steeds elkaars steun en toeverlaat zijn. Tully en Kate zijn elkaars tegenpolen - de ene is een extraverte flapuit die de aandacht opeist, de andere een muurbloempje - maar wanneer ze na een tragische gebeurtenis op elkaar zijn aangewezen, worden ze onafscheidelijk. In flashbacks toont 'Firefly Lane' hoe Tully (Katherine Heigl, bekend uit 'Grey's Anatomy') en Kate drie decennia lang alle stormen hebben doorstaan en hoe ze, ook al zijn hun levens een verschillende richting uitgegaan, toch altijd elkaar hebben opgezocht. Noem het de Amerikaanse versie van 'My Brilliant Friend', al verwachten we niet dat deze reeks het hoge niveau van dat Italiaanse drama zal halen. (sw)

4PALMER VANAF 29 JANUARI OP APPLE TV+

FILM De nieuwe Marlon Brando kunnen we hem misschien nog niet noemen, maar in het tiental films waarin hij tot nu toe heeft meegespeeld, liet singer-songwriter Justin Timberlake wel zien dat hij een aardig stukje kan acteren (vooral in 'The Social Network', 'Alpha Dog', 'Inside Llewyn Davis' en Woody Allens 'Wonder Wheel'). Met 'Palmer', een Apple Original van Fisher Stevens ('The Cove'), maakt Timberlake promotie: als Eddie Palmer, een ex-bajesklant die vriendschap sluit met een jongen uit een verscheurd gezin, heeft hij voor het eerst de hoofdrol te pakken in een serieus drama dat door het vakblad Variety als een kandidaat in de Oscarrace wordt beschouwd. Als Justin 'Palmer' even mooi draagt als zijn zes maanden oude baby Phineas, staat ons een ontroerende film te wachten. (es)

5PENGUIN BLOOM VANAF 27 JANUARI OP NETFLIX

FILM 'Penguin Bloom' is de verfilming van de bestseller van Cameron Bloom, waarin de schrijver (op het scherm vertolkt door Andrew Lincoln, alias Rick Grimes uit 'The Walking Dead') vertelt hoe zijn verlamde vrouw (Naomi Watts) haar levenslust terugvond dankzij - het hoeft niet altijd een drukpuntmassage te zijn - een ekster. Regisseur Glendyn Ivin debuteerde twaalf jaar geleden met een magnifieke roadmovie ('Last Ride'), maar het is de vraag of hij erin zal slagen het vol zilte traantjes en melige pianoklanken zittende 'Penguin Bloom' boven het platte sentiment te verheffen. En zal Lincoln het na al die zombieslachtingen kunnen laten om onder het grommen van 'I'm not the good guy anymore!' zijn hakmes in het kopje van de ekster te planten? (es)

6SNOWPIERCER - SEIZOEN 2 VANAF 26 JANUARI OP NETFLIX

SERIE Een bloedige revolutie in een eindeloos de wereld doorkruisende megatrein! Een onleefbare ijsplaneet! Drugshandel en kannibalisme! De Netflixreeks 'Snowpiercer', gebaseerd op de straffe gelijknamige film uit 2013 van Bong Joon-ho ('Parasite'), had potentieel in overvloed maar draaide, met z'n vlakke personages en flauwe plotlijnen, toch op een sof uit. In de hoop alsnog een crash te vermijden, riepen de makers nu de vakkundige hulp van Sean Bean ('Game of Thrones') in: hij speelt de dood gewaande miljardair die de in sociale klassen verdeelde trein heeft bedacht. (jmi)

7WE ARE: THE BROOKLYN SAINTS VANAF 29 JANUARI OP NETFLIX

SERIE Een carrière als profatleet is voor veel jonge Amerikanen, zeker als ze zwart zijn, de grootste kans op een beter leven. Maar ook voor wie niet het talent van Michael Jordan heeft, kan het lidmaatschap van een sportclub vaak van cruciaal belang zijn, zeker als de situatie thuis precair is. De vierdelige docu 'We are: The Brooklyn Saints' volgt een footballploeg uit Brooklyn, waar kinderen van 7 tot 13 jaar uit vaak kansarme gezinnen niet alleen een opleiding krijgen, maar ook de gelegenheid om elke week een aantal uren te ontsnappen aan de harde werkelijkheid. Of om het met de bekende slogan van de Dillon Panthers uit 'Friday Night Lights' te zeggen: 'Clear eyes, full hearts, can't lose.' (sw)

null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234