BROOKLYN NINE
NINE – SEIZOEN 7 Beeld Netflix
BROOKLYN NINENINE – SEIZOEN 7Beeld Netflix

STREAMINGTIPS

Humo selecteert het beste van Netflix en co.: Brooklyn Nine Nine, Marie Kondo en meer

Omdat ook uw zittend gat onderhouden moet worden, gidst Humo u door het aanbod op het kleine en middelgrote scherm van Netflix en co.

Redactie

KEVIN CAN F**K HIMSELF

SEIZOEN 1 VANAF 27 AUGUSTUS OP AMAZON PRIME VIDEO

SERIE Van de ene bejubelde komische serie naar de andere: Annie Murphy, die voor haar rol als Alexis Rose in ‘Schitt’s Creek’ een Emmy kreeg, draait er haar hand niet voor om. Deze keer speelt de Canadese actrice ene Allison McRoberts, een vrouw die vastzit in een ongelukkig huwelijk met Kevin, een lompe, luie man die zich het grootste deel van de tijd als een kind gedraagt. Wanneer het haar allemaal te veel wordt, begint ze plannen te maken om zich eens en voor altijd van haar echtgenoot te bevrijden.

‘Kevin Can F**k Himself’ begint als een parodie op de banaalste sitcoms, en alle scènes tussen Annie en haar man spelen zich af in zo’n typische huiskamer voor een publiek dat met elke flauwe grap lacht. Maar telkens als Annie de deur achter zich dichttrekt, komt ze in een veel donkerder wereld terecht, waarin ze langzaamaan beseft dat ze haar lot in eigen handen moet nemen. Een erg gewaagde mix van genres dus, die in de VS – waar de serie twee maanden geleden is begonnen – op gejubel werd onthaald. (sw)

null Beeld RV
Beeld RV

2. ONLY MURDERS IN THE BUILDING

VANAF 31 AUGUSTUS OP DISNEY+

SERIE Charles (Steve Martin), Mabel (Selena Gomez) en Oliver (Martin Short) kennen elkaar niet, maar ze delen wel een voorliefde voor true crime en reeksen als ‘Making a Murderer’ en ‘Tiger King’. Als in hun luxueuze appartementsgebouw in New York een moord plaatsvindt, beslist het trio samen op zoek te gaan naar de dader en alles vast te leggen in een true crime-podcast. Ze ondervragen de buren, zoeken Cluedo-gewijs naar bewijsmateriaal en nemen één hoofdverdachte in het vizier: muzikant Sting, die zichzelf speelt. Maar ze moeten ook rekening houden met de mogelijkheid dat de dader, welja, één van hen is, in deze tiendelige comedyserie met een uitstekende cast en een origineel uitgangspunt. (jmi)

null Beeld Disney+
Beeld Disney+

3. SPARKING JOY WITH MARIE KONDO

VANAF 31 AUGUSTUS OP NETFLIX

SERIE ‘The home was just the beginning’, zo luidt de slagzin van ‘Sparking Joy with Marie Kondo’, en dat klinkt alsof het hier gaat om een sequel van één of andere horrorfilm. Wie een hekel heeft aan de immer glimlachende Japanse opruimcoach en haar eenvoudige tips om je kleerkast netjes te houden, blijft wellicht ook beter ver weg van deze nieuwe reeks, waarin Kondo haar filosofie over hoe je alles wat geen joy geeft uit je woning moet bannen, toepast op meer dan schoonmaken. Ze gaat na hoe de ‘magie van opruimen’ levens kan veranderen, de zakenwereld op z’n kop kan zetten en hele gemeenschappen verse zuurstof kan geven. Tussendoor zet ze de deuren van haar eigen woning voor het eerst open voor een filmploeg, zodat we kunnen zien in welke mate ze haar filosofie zelf toepast. (sw)

null Beeld Netflix
Beeld Netflix

4. Q-FORCE

VANAF 2 SEPTEMBER OP NETFLIX

SERIE Is er naast ‘Archer’, dat al elf seizoenen lang James Bond en andere spionnen in hun hemd zet, plaats op Netflix voor nóg een grappige animatiereeks over geheim agenten? De makers van ‘Q-Force’ denken alvast van wel. De serie draait rond Steve Maryweather, een spion wiens gouden toekomst bij de American Intelligence Agency in rook opging toen hij voor al zijn collega’s uit de kast kwam. Samen met enkele andere lgbtq+-agenten vormt hij Q-Force en probeert hij zich weer in de gratie van zijn oversten te vechten. Na lang aandringen beslist de AIA om het groepje opnieuw te laten deelnemen aan geheime operaties, op één voorwaarde: dat de zeer heteroseksuele agent Buck bij de Q-Force mag komen. Het concept lijkt wel erg fout, en de trailer stelt ons niet meteen gerust dat ‘Q-Force’ meer zal opleveren dan een hoop clichématige grappen, maar aangezien de serie mee werd bedacht door Mike Schur (‘The Office US’, ‘The Good Place’), geven we het toch het voordeel van de twijfel. (sw)

null Beeld NETFLIX
Beeld NETFLIX

5. POST MORTEM: NO ONE DIES IN SKARNES

VANAF 25 AUGUSTUS OP NETFLIX

SERIE Een Scandinavische reeks die opent met de dood van een tienermeisje in een klein dorp: been there, seen that. Maar dan ontwaakt de tienermeid op de autopsietafel. ‘Te onzer verdediging: je zag er echt héél dood uit,’ verontschuldigt de politieagente zich. De jongedame is na haar verrijzenis echter niet meer de oude: ze kan de slaap niet vatten, heeft verkleurde pupillen en raakt niet van haar dorst naar mensenbloed af. Dat laatste komt haar broer goed uit, want die kan wel wat klanten gebruiken voor zijn zieltogende begrafenisonderneming. ‘Post Mortem’ belooft een donkerkomische vampierreeks te worden en is van de hand van Harald Zwart, de Nederlands-Noorse regisseur achter crowdpleasers ‘Agent Cody Banks’ en de ‘Karate Kid’-remake uit 2010. (jmi)

null Beeld Netflix
Beeld Netflix

6. BROOKLYN NINE NINE

SEIZOEN 7 VANAF 31 AUGUSTUS OP NETFLIX

SERIE Toen politiegeweld na de dood van George Floyd vorig jaar in de VS weer hoog op de agenda kwam en er overal betogingen van Black Lives Matter plaatsvonden, sloegen de makers en acteurs van de geweldige komische serie ‘Brooklyn Nine Nine’ een welgemeend mea culpa. Ook zij hadden net als zoveel anderen in Hollywood te vaak een veel te positief beeld van de politie geschetst, en te weinig aandacht besteed aan de negatieve kanten van het korps. Ze beloofden om in het achtste en allerlaatste seizoen racisme en geweld wél een plaats te geven. Wij moeten nog even wachten op dat slotseizoen, dat in de VS net van start is gegaan, en ons voorlopig behelpen met de net iets minder woke zevende jaargang, die vlak vóór de start van de coronapandemie werd opgenomen. (sw)

null Beeld Netflix
Beeld Netflix

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234