null Beeld

tv-tip'The American Dream XL'

‘Iedereen beroemd’ in Amerika? ‘Ik neem corona niet persoonlijk’

Joshua Migneau

‘Iedereen beroemd’ volgde afgelopen maanden een handvol jonge Vlamingen – een app-ontwikkelaar, een singer-songwriter, een kunstenares – die hun wildste dromen gingen najagen in the land of opportunity: Amerika. In de zomereditie van ‘The American Dream’ vertellen ze of en hoe ze erin geslaagd zijn. Bo Mersie (26) verkaste naar Hollywood om als actrice aan de bak te komen, maar dat was buiten covid-19 gerekend.

BO MERSIE «Ik had me mijn deelname aan ‘Iedereen beroemd’ anders voorgesteld. Ik stemde toe toen ik nog in een coronavrij New York woonde, waar ik non-stop in de weer was als model en actrice. Ik wilde de hustle tonen aan de jeugd: wat je ervoor moet overhebben om je droom waar te maken. Maar toen de opnames begonnen, zat ik gewoon werkloos thuis, zoals de meesten in de filmindustrie. Echt leuke getuigenissen kon ik niet leveren.»

HUMO Heb je getwijfeld aan je Amerikaanse avontuur?

MERSIE «Nee. Ik neem het niet persoonlijk, de héle wereld stond stil. Ik vond het wel allesbehalve een inspirerende tijd. Ik kon moeilijk naar België, terwijl ik mijn vrienden en familie miste. Ik heb veel getekend en films gekeken, maar vooral: ik heb mijn uiterste best gedaan om niet helemáál door te draaien (lacht).»

HUMO ‘Ik gebruik de term American dream niet graag, er is geen vangnet en dat zie je,’ liet je vorig jaar in Humo optekenen. Was dat ook voelbaar tijdens de pandemie?

MERSIE «Nee. Het is algemeen geweten dat de sociale zekerheid in Amerika schijte is, maar niet tijdens de pandemie: de meesten mensen die ik ken, hebben financieel weinig afgezien.»

HUMO Nadert het rijk der vrijheid in Hollywood?

MERSIE «Ja, alles lijkt weer op gang te komen. Ik mag over een week naar North Carolina, voor een hoofdrol in een film: het eerste grote project sinds mijn verhuizing. Ik speel in bijna elke scène, dus ik werk nu dag en nacht om het script te blokken. Meer kan ik je niet vertellen, het is nog allemaal erg geheim.»

HUMO Welke reacties kreeg je zoal op je getuigenis in ‘Iedereen beroemd’?

MERSIE «Veel positieve en enkele negatieve. ‘Die gaat nooit slagen.’ Of: ‘Wie denkt zij wel dat ze is?’ Het is makkelijk natuurlijk, commentaar leveren vanuit je luie zetel. Maar de verwijten raken me wel.»

HUMO Je woont nu een jaar in Hollywood: wat blijft er van je Amerikaanse droom over?

MERSIE «Ik geloof nog steeds dat ik het hier kan redden. Maar ik koester geen wilde dromen. Ik blijf gewoon hard werken. Hollywood is ook aan het diversifiëren, waardoor er steeds meer rollen voor immigranten komen. Ik zie wel waar ik terechtkom.»

The American Dream XL
Eén, woendag 14 juli, 19.50

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234