Gert Verhulst en James Cooke Beeld SBS
Gert Verhulst en James CookeBeeld SBS

tv-tip'Gert Late Night'

‘Ik heb voor het eerst in mijn leven iets wat je met een beetje goede wil een echte baard kan noemen'

Blijven slapen op de Evanna is er voorlopig niet bij. En de gezellige sofa is tot nader order ingeruild voor een ontsmette stoel. Maar dat belet Gert Verhulst niet om vanavond het nieuwe seizoen van de naar hem genoemde talkshow op gang te schieten.

Pieter Dumon

- Is het in deze omstandigheden wel een goed idee om een talkshow te presenteren? Moet u bij Studio 100 niet van de ene vergadering naar de andere hollen in een poging de crisis te bezweren?

GERT VERHULST «Een groot deel van ons personeel is technisch werkloos. Als er geen shows zijn en de pretparken dicht, is er gewoon geen werk. Dat is heel hard maar wel de realiteit. Maar ons bedrijf wordt zeer goed geleid, door mensen die daar 24 uur per dag mee bezig zijn. Mensen in wie ik het volste vertrouwen heb.

»Het grootste probleem is de onzekerheid. Mocht er een concrete datum voor de heropstart zijn - of die nu in mei, juni of september valt, maakt niet uit - dan kunnen we ons daarop instellen. Maar we begrijpen uiteraard dat het nu onmogelijk is om zo'n einddatum naar voren te schuiven. En dus proberen we ons zo goed mogelijk te wapenen tegen wat komt. We gaan ervan uit dat deze situatie niet langer dan een half jaar zal aanslepen. We zijn een gezond bedrijf dat tegen een stootje kan.»

- In afwachting bent u de komende acht weken gastheer van dienst bij Gert Late Night. Is het haalbaar om nu zo'n dagelijks programma te maken?

VERHULST «Er was wel wat twijfel. Het is niet evident om ons format, met gasten die een week lang op de Evanna kamperen, aan te passen aan de huidige regels. Maar uiteindelijk hebben we toch beslist om het te proberen. Omdat we het gevoel hebben dat een programma als ‘Gert Late Night’ mensen verbindt, mensen amuseert en dat het ons de kans zal geven om misschien eens een ander licht op de zaken te werpen.»

- Jullie zullen het dus niet constant over corona hebben?

VERHULST «Dat virus is bepaalt het leven van ons allemaal op dit moment heel erg. Het zal dus altijd op één of andere manier aanwezig zijn. Maar we hebben in de eerste aflevering bijvoorbeeld Marc Van Ranst te gast. We willen hem ook weleens andere dingen horen vertellen dat wat hij tot nu toe overal elders heeft verkondigd. Misschien leren we hem op een andere manier kennen? Ik wil hem bijvoorbeeld eens zien lachen. Niet dat we de toestand niet ernstig nemen, maar ook in deze tijden is humor belangrijk.

- Wat verandert er aan het opzet van het programma?

VERHULST «Blijven slapen op de boot kan niet. Er zijn dus geen vaste weekgasten. Verder werkt de redactie van thuis uit, gebeurt de regie vanuit Vilvoorde en wordt er uitsluitend met onbemande camera's gewerkt. Er is uiteraard geen publiek en de gasten zullen ver genoeg uit elkaar zitten, op een op voorhand ontsmette stoel. We passen daarmee het protocol toe zoals dat nu al voor programma's als ‘De afspraak’ of ‘Vandaag’ geldt.»

- Net als bij die programma's moeten jullie het schminken dus voortaan zelf doen?

VERHULST «Ook daar zijn we op voorbereid. Ik heb voor het eerst in mijn leven iets wat je met een beetje goede wil een echte baard kan noemen. En ook James heeft zijn best gedaan wat gezichtsbeharing betreft. Dat betekent dat alvast de helft van ons gezicht geen schmink nodig heeft. Al zijn we er nog niet helemaal uit of het een goed idee is om ook effectief met die poging tot baard op tv te komen.»

(DM)

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234