Russell Brand 'Messiah Complex' Beeld Russell Brand
Russell Brand 'Messiah Complex'Beeld Russell Brand

45 jaarrussell brand

‘Ik heb zelf een paar keer gevochten met paparazzi’

Vandaag wordt de flamboyante, bipolaire mediagod Russell Brand 45 jaar oud. In zijn shows interviewde hij sterren als Tom Cruise vanop de toiletpot en voerde hij een ‘diepte-interview’ met een gekeeld varken. In 2010 trouwde Brand met zangeres Katy Perry (‘We leerden elkaar kennen toen ze op een feest een fles drank naar m’n kop gooide’), om amper een jaar later al van haar te scheiden – per sms. De titels van zijn onemanshows vatten Brands levensverhaal mooi samen: ‘Eroticised’, ‘Scandalous’, ‘Shame’, ‘Doin’ life’, ‘Better Now’ en ‘Messiah Complex’.

Serge Simonart

Liefhebbers van het understatement noemen Russell Brand weleens controversieel. Op prijsuitreikingen beledigde hij de halve wereld (‘Hugo Boss, de sponsors van deze GQ Awards, maakten ooit uniformen voor de nazi’s!’). In het BBC-programma ‘Question Time’ sneerde hij: ‘Als de conservatieven de helft van de fondsen in hun partijkas hebben gekregen van bankiers, is de kans klein dat ze diezelfde bankiers gaan sanctioneren,’ terwijl de conservatieve burgemeester van Londen naast hem zat.

HUMO ‘Noem tien beroemde Belgen’ is een traditioneel Brits grapje – de implicatie is: een achterlijk land als België heeft helemaal geen beroemheden.

RUSSELL BRAND «Eens kijken hoe ver ik raak... Hergé! Wat een uniek universum heeft die man geschapen! Adolphe Sax, die de saxofoon uitvond. Voetballer Nico Claesen. De detective: Poirot! Vincent Kompany! Eh... Die vrouw die al die Belgische chocola maakt (lacht)... Sorry, ik geraak niet aan tien.»

HUMO Was jij betrokken bij het recente afluisterschandaal, toen aan het licht kwam dat News of the World en andere kranten celebs zoals Hugh Grant afluisterden?

BRAND «Ik vermoed dat ook mijn telefoon werd afgeluisterd. Meestal werken ze met betaalde informanten, en die roddel wordt dan weergegeven als ‘een intieme vriend beweert’ of ‘bronnen in de directe omgeving van...’ Wat ik haat, is als ze onaangekondigd bij mijn arme moeder opdagen en haar leugens over mij op de mouw spelden, in de hoop haar zo een reactie te ontlokken.

»Onlangs belden ze de moeder van een beroemde vriendin van me op: ‘Dag mevrouw, dit is dokter X van hospitaal Y. Uw dochter heeft een ongeluk gehad. Wij opereren zo dadelijk, maar uit veiligheidsoverwegingen moeten we zeker zijn dat ze niet zwanger is. Kan u dat bevestigen?’ Ze was wél zwanger. Heel sluw, want strikt gezien hebben ze geen wet overtreden. Dat de moeder doodsangsten uitstond omwille van dat vermeende ongeluk van haar dochter, zal hen worst wezen.

»Zelf heb ik een paar keer gevochten met paparazzi. Zeker toen ik nog met Katy was, achtervolgden ze ons als een meute bronstige hyena’s. Twee bekende mensen die trouwen – in hun ogen is dat een provocatie.»

Bekijk: 'The Revolution Needs You'

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234