null Beeld

tv-tip'Anouk Matton privé'

‘Ik probeer mijn mama-zijn te combineren met mezelf-zijn’

Noud Jansen

In het gat dat geslagen is met het heengaan van ‘The Sky Is the Limit’ springt heden ‘Anouk Matton privé’, een gloednieuw realitymaaksel dat ons een inkijk gunt in het rijkelijk met luxueuze handtassen gestoffeerde leventje van mevrouw Dimitri Vegas, bij clubgangers ook bekend als dj MATTN. Dé grote verhaallijn behelst Mattons zwangerschap en aansluitend de geboorte van zoontje London in juli van dit jaar. Een mens vraagt zich onwillekeurig af of ze de makers carte blanche heeft gegeven.

ANOUK MATTON (live from Ibiza) «De bevalling is niet gefilmd, als je dat bedoelt. Dat mocht trouwens sowieso niet, door de coronamaatregelen. Maar Dimi en ik hebben wel zelf footage gemaakt in de verloskamer, die ook in het programma zal worden getoond.»

HUMO Waar mogen we ons nog meer op verheugen?

MATTON «’t Is een heel family minded programma, waarin je zult zien hoe ik de eerste weken en maanden als kersverse mama heb beleefd. Vooral net na de bevalling was het lastig om alles tegelijk te bolwerken: mama zijn, zingen, een eigen cosmeticalijn runnen, tijd maken voor Dimi en voor mijn familie. Maar inmiddels loopt alles gelukkig al veel gestroomlijnder.»

HUMO Wil je blijven deejayen nu je moeder geworden bent?

MATTON «Dat is de bedoeling, ja. Ik probeer mijn mama-zijn zoveel mogelijk te combineren met mijn mezelf-zijn, want ik ben nu eenmaal niet het type dat zegt: ‘Ik ben nu mama, en al de rest moet wijken.’ Moet ik werken, of zingen, of deejayen, dan zoek ik gewoon een babysit voor London.»

HUMO Waarom heb je überhaupt aan dit programma meegedaan?

MATTON «Omdat ik merk dat er bij veel mensen een verkeerd beeld van mij bestaat, als gevolg van wat ik op de sociale media post. Met al die zorgvuldig uitgekozen poses en plaatjes op Instagram creëer ik bewust een bepaald imago: dat werkt goed voor mijn brand, maar is geen reflectie van wie ik werkelijk ben. Daarom heb ik toegehapt: dit programma geeft me de kans om eens een andere, échtere kant van mezelf te tonen. Zo zullen de mensen zien dat ook ik eigenlijk heel gewoon ben, en met dezelfde problemen als iedereen worstel.»

HUMO Welke problemen, bijvoorbeeld?

MATTON «Drie jaar geleden heb ik een angststoornis ontwikkeld, toen ik uit het niets een extreme paniekaanval kreeg op het vliegtuig. Vermoedelijk had het iets te maken met claustrofobie, want ik ben zo iemand die nooit de lift durft te nemen, en op een openbaar toilet nooit de deur op slot doet. Sindsdien overvalt de schrik me weleens om die angst nog eens te voelen. Dan gebeurt het dat ik, in de rij bij de Delhaize, plots rechtsomkeer maak, mijn boodschappen terugleg en de winkel verlaat. Het gaat nu wel beter, onder meer omdat ik geregeld puzzels leg.»

HUMO Puzzels?

MATTON (lacht) «Het liefst van duizend stuks. Mijn mind is dan geheel en al gefocust op het vinden van het juiste stukje: dat lucht op.»

HUMO ‘Anouk Matton privé’ is het eerste tv-programma waarin jij centraal staat. Hoop je dat er meer uit voortvloeit?

MATTON «Ik sta er alleszins voor open: stiekem heb ik er altijd van gedroomd om ooit iets in de tv-wereld te doen. Ik zou bijvoorbeeld graag programma’s aan elkaar babbelen.»

HUMO Wat voor programma’s?

MATTON «Warme programma’s, zoals ‘Boer zkt. vrouw’ of ‘Blind getrouwd’. Al zou ik er ook niks op tegen hebben om in de jury te zitten van iets als ‘The Voice van Vlaanderen’ of ‘Belgium’s Got Talent’. Maar dat is hardop dromen, hè? Voor nu ben ik al lang tevreden als dit programma aanslaat, en mensen er een tof gevoel aan overhouden.»

Anouk Matton Privé
VTM 2, maandag 27 september, 21.40

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234