null Beeld

FILM★★½☆☆

In ‘Délicieux’ branden de vuren onder de pannen jammer genoeg op een laag pitje

Half doorbakken eetfilm.

Erik Stockman

‘La grande bouffe’, ‘Julie & Julia’, ‘Babettes gæstebud’, ‘Tampopo’: tegen films waarin naar hartenlust wordt gekookt, geflambeerd, geblancheerd, geknabbeld, gepeuzeld en geschranst, zeggen onze smaakpapillen nooit neen. In ‘Délicieux’ branden de vuren onder de pannen jammer genoeg op een laag pitje. Het is beslist boeiend en leerrijk om te zien hoe de hoofdfiguur, een chef-kok die graag met truffels en aardappels experimenteert, tegen de achtergrond van de naderende Franse Revolutie op het idee komt om zijn poststation om te vormen tot het allereerste restaurant ter wereld, maar het ietwat saaie script en de makke vertolkingen staan niet op de hoogte van de lekkere gerechten die we zien passeren. En er is nog iets dat ons op de maag ligt: als we ‘Délicieux’ mogen geloven, zijn het de Fransen die de friet hebben uitgevonden. Benieuwd wat de voorzitter van de Belgische frietfederatie daarvan vindt.

Nu in de bioscoop.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234