null Beeld VTM
Beeld VTM

‘Waarheid, durven of doen’

Jade Mintjens: ‘Bekende mensen begroeten mij ineens met angstaanjagend enthousiasme’

VTM meldt de geboorte van een tweede seizoen van ‘Waarheid, durven of doen’, het dagelijkse zomerprogramma waarin telkens vier bekende medemensen zich aan een variant van het klassieke puberspel overgeven. Wie er tussen het deelnemersveld van de tweede aflevering staat te pronken, wilt u weten?

Jeroen Maris

HUMO Jade Mintjens, verdorie, finaliste in de recentste editie van Humo’s Comedy Cup!

JADE MINTJENS «Ik vond het best stresserend. Je moet weten: mijn fysiek trekt op geen hól. Ik heb geen conditie, geen evenwicht, geen balgevoel, geen niks. En ik zag mezelf al, als onbekende stand-upper tussen die echte BV’s, in een kano stuntelen. Maar zonder al te veel weg te geven: op het einde van de avond was ik heel blij. Ik had gehoopt dat het iets met dieren zou zijn, en dat is, euh, wel gelukt.»

HUMO Heb je ‘Waarheid, durven of doen’ vroeger gespeeld?

MINTJENS «Als prepuber, ja. Zoals iedereen, zeker? Ik was wel de seut die altijd ‘waarheid’ koos. Af en toe ging ik voor ‘durven’, maar ‘doen’, dat was me veel te link.»

HUMO VTM beschrijft het deelnemersveld als ‘96 Bekende Vlamingen’, wat betekent dat je nu officieel een BV bent. Gecondoleerd, Jade.

MINTJENS «Nu ik een héél klein beetje deel uitmaak van die wereld, verbaas ik me wel over de omgangsvormen. Ik word telkens met zo’n angstaanjagend enthousiasme begroet: ‘Hééé, Jade! Hoe gaat het nog?’ En dan denk ik: maar gij zijt toch den dieje van de tv? Wij kénnen elkaar toch niet? Blijkbaar heb ik nu een lidkaart van de club, en staat die garant voor zeer familiaire begroetingen door mensen die ik nooit eerder heb ontmoet. En ik ben van nature al niet zo sociaal. In de comedywereld is dat heel anders. Als je elkaar drie keer hebt gezien, kun je heel misschien wel een kus geven ter begroeting.»

HUMO Vergeet ook niet om hartjes en vlammetjes te posten onder elke Instagram-update van je collega-BV’s.

MINTJENS «Juist! Ook dat heb ik nog niet zo goed onder de knie.»

HUMO Maar het gaat goed met je, sinds je in de finale van Humo’s Comedy Cup de wereld bestormde?

MINTJENS «Zeker: ik heb veel prachtige reacties gekregen. Dat is heel tof, want Vincent (Voeten, die de finale heeft gewonnen, red.) krijgt soms ook stomme berichten van zuurpruimen. ‘Gij zijt totaal niet grappig! Stop ermee!’ Zijn humor is harder, hè.»

HUMO Je werkt intussen aan een eindejaarsconference.

MINTJENS «Ik heb net de tweede tussentijdse try-out achter de rug. Dat loopt goed, maar de stress begint wel op te spelen. Het liefst zou ik de hele show al klaar willen hebben. Maar dat kan natuurlijk niet, want er moet nog een half jaar komen! Soms zit ik stiekem te hopen op een ramp die materiaal kan opleveren – een aardbeving, of een bekende mens die uit het raam springt. Maar dat maakt van mij dan het soort mens dat ik niet wil zijn. Dus corrigeer maar: ik verlang naar een aardbevinkje zonder doden, of een bekende mens die uit het raam springt, maar op een zacht kussen landt.»

‘Waarheid, durven of doen’
VTM, maandag 25 juli, 21.30

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234