null Beeld

TV-tipDe finale van 'Thuis'

Kadèr Gürbüz valt zonder 'Thuis': 'Het wordt alleen maar erger'

Alsof het nog niet afschuwelijk genoeg is dat we de lente zonder tuinfeestjes, voorjaarsklassiekers en zonovergoten terrasjes moeten zien door te komen, zullen meer dan twee miljoen Vlamingen vanaf vrijdag ook nog eens hun dagelijkse soap door de neus geboord weten: om voor de hand liggende redenen hebben 'Thuis' en 'Familie' de opnames moeten staken, en hun respectieve seizoensfinales met enkele maanden dienen te vervroegen. Kadèr Gürbüz, die al sinds 2000 gestalte geeft aan 'Thuis'-advocate Karin Baert, zit net als de meeste van haar collega's werkloos thuis.

Noud Jansen

KADÈR GÜRBÜZ «Het was uitgerekend op een vrijdag de 13de dat alle 'Thuis'-medewerkers een mail kregen met de mededeling dat er voorlopig geen opnames meer zouden plaatsvinden: van een ongeluksdag gesproken! Nu, we voelden het op dat moment natuurlijk allemaal wel enigszins aankomen. We hadden die dag op locatie gedraaid, in een restaurant, en het had al heel wat voeten in de aarde gehad om daar überhaupt de toestemming voor te krijgen. En diezelfde avond is lockdown light ingegaan.»

HUMO Hoe kom je sindsdien de dag door?

GÜRBÜZ «Aanvankelijk was ik in paniek. In de bijna dertig jaar dat ik nu actief ben als actrice, ben ik nog nooit één dag ziek thuisgebleven - the show must go on: dat idee heeft er bij mij altijd ingezeten. Maar ik heb mezelf verrast door de snelheid waarmee ik een mentale omslag heb kunnen maken. Met dank aan het mooie weer, want ik ben enthousiast beginnen te wandelen en te joggen, en ik lees ook veel in de tuin. Al moet ik toegeven dat het me best stoort dat ik me zo weinig nuttig voel.»

HUMO Nog een geluk dat de langverbeide 'W817'-film doorgaat: nog net vóór de lockdown werd het noodzakelijke 50.000ste bioscoopticket verkocht.

GÜRBÜZ «Ja, geweldig hè? En 't gaat goed vooruit. Alleen weten we uiteraard nog niet wanneer we met de opnames van start kunnen gaan, wat trouwens ook voor 'Thuis' geldt. Ik vermoed dat elke televisie- en filmproductie op dit moment een plan A, B, C, D, E en F heeft uitgewerkt: erg benieuwd wanneer de makers van 'Thuis' voor welk plan zullen kiezen.»

HUMO Vrijdag is er hoe dan ook die vervroegde seizoensfinale: een dubbelaflevering die is samengesteld uit twee reguliere afleveringen plus wat extra scènes die al voor volgende afleveringen waren opgenomen. Jij zou er een prominente rol in hebben.

GÜRBÜZ «Ja, en om maar meteen op al die mensen te antwoorden die me op straat vragen waar ik toch weer allemaal mee bezig ben - ze doelen dan op de streken van mijn personage: het wordt alleen maar erger (grijnst). Máár: na regen komt zonneschijn. En dat mag zowel voor Karin uit 'Thuis' als voor de toestand in de wereld gelden.»

Thuis Eén, vrijdag 24 april, 20.00

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234