null Beeld

'Vive la vie'Astrid Stockman

‘Karls voorstel kwam erg gelegen’

'Gezelligheid zaaien': ziedaar de (helaas wel érg klef klinkende) ambitie van 'Vive la vie!', de door Karl Vannieuwkerke voorgezeten talkshow die de komende drie weken 'Vive le vélo!' vervangt. Om dat doel te verwezenlijken, wordt ook Astrid Stockman, 's lands eerstaanwezende Bianca Castafiore en wereldberoemd in Vlaanderen sinds haar geslaagde doortocht in 'De slimste mens', in de strijd geworpen.

Noud Jansen

ASTRID STOCKMAN «Karl en ik kennen elkaar sinds ik twee zomers geleden met mijn ensemble Stokman & Vos gezongen heb in 'Vive le vélo!' - hij was met zijn tv-ploeg in Zuid-Frankrijk neergestreken, in de buurt van waar wij op een festival stonden, en had contact met ons opgenomen. Een paar weken geleden belde hij me op met een voorstel: of ik drie weken lang 'Vive la vie!' zou willen openen met een zomers lied dat het leven viert. Blijkbaar volgde hij de miniconcerten op mijn Instagramaccount, en vond hij ze goed.»

HUMO Welke miniconcerten op je Instagramaccount?

STOCKMAN «Toen de cultuurcentra sloten en ik van de ene dag op de andere zonder werk kwam te zitten, ben ik op het idee gekomen om iedere week een huiskamerconcertje van ongeveer een kwartier te geven, dat ik streamde op Instagram. Ik liet mijn volgers beslissen welk nummer ik op mijn piano moest spelen. Dat ging heel breed: ik waagde me aan Disney-klassiekers, bekende jaren 80-nummers, klassieke aria's, de Backstreet Boys en ook eens een Gorki-medley.»

HUMO En dus kwam Karl met an offer you couldn't refuse?

STOCKMAN «Dat was het inderdaad, vooral ook omdat het in deze coronatijden zeer gelegen komt. Al moet ik toegeven dat ik het een behoorlijk grote uitdaging vind om de essentie van ieder nummer in één minuut te vatten. Want da's het idee: vlak na de intro - een montage op de tonen van 'Zomerdagen' van Bart Peeters - krijg ik exact een minuut om mijn ding te doen, waarna de talkshow begint.»

HUMO Heb je al een lijstje met nummers paraat?

STOCKMAN «Ik heb een longlist opgesteld, die we nog tot een shortlist moeten terugbrengen. 't Gaat echt alle kanten uit: van schlager tot heavy metal, en alles wat daartussen zit.»

HUMO Kun je e...

STOCKMAN «Nee, ik ga nog geen nummers prijsgeven, ik wil dat het een verrassing blijft.»

HUMO Een verzoekje dan?

STOCKMAN «Laat maar komen.»

HUMO 'Good Vibrations' van The Beach Boys. Een beetje een cliché misschien, maar het blijft een heerlijk zomerdeuntje.

STOCKMAN (lacht) «Grappig dat je net dat nummer kiest: het staat op mijn longlist. Weet je wat? Ik beloof je bij dezen dat ik het op de shortlist probeer te krijgen. Ik meen het!»

‘Vive la vie!’, Eén, maandag 29 juni, 21.30

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234