‘We vragen van onze partner wat we vroeger vonden in het goddelijke.’ Beeld Koen Bauters
‘We vragen van onze partner wat we vroeger vonden in het goddelijke.’Beeld Koen Bauters

'Kat zonder grenzen'

Kat Kerkhofs: ‘Ik wil niet de seksgoeroe van Vlaanderen worden’

Van Katrin Kerkhofs (32) willen we al eens vergeten dat ze niet alleen de vrouw van Dries Mertens én een flamboyante verschijning is. Ze studeerde communicatiewetenschappen, werkte bij verschillende productiehuizen en bedacht en maakte nu voor SBS haar eerste eigen programma. In ‘Kat zonder grenzen’ praat ze met bekend en onbekend Vlaanderen over wat ze al dan niet verlangen van een relatie – geen seks, vrije seks, wel of geen bedrog, iemand ouder of juist jonger. ‘Ik vraag eigenlijk mijn hele leven al mensen uit over liefde en seks,’ zegt Kerkhofs. Want: ‘Daar waar de mens het meest kwetsbaar is, is hij het meest waarachtig.’

Stefanie De Jonge

KAT KERKHOFS «Iemand kan een hoge pief zijn in een megabedrijf, maar toch heel speciale seksuele of relationele voorkeuren hebben. Op het gebied van relaties en seks zijn we het meest echt en menselijk. Ik vind het spannend om op die manier naar het wezen van mensen te peilen. Misschien blijf ik ook maar geïnteresseerd in het onderwerp omdat ik zelf al zestien jaar samen ben met mijn jeugdliefde – soms struggel ik met de ups en downs van een relatie en wil ik weten hoe anderen dat aanpakken. Waarom blijven ze bij iemand terwijl ze soms toch twijfelen?

»Ik heb ook de klassiekste relatie der relaties en ben benieuwd naar welke relatievormen er nog allemaal zijn en hoe mensen daarin te werk gaan. Niet dat ik sta te springen om eens wat anders uit te proberen, hè (lacht). Helemaal niet. Maar hoe mensen zijn in de liefde vertelt zoveel. Liefde is toch waarvoor iedereen leeft? Ik in elk geval.»

HUMO Voetballers ook?

KERKHOFS «In the end wel.»

HUMO Ze leven toch voor hun sport? Halen ze niet meer voldoening uit hun prestaties dan uit de liefde?

KERKHOFS «Tot op zekere hoogte heb je gelijk. Een topvoetballer of een muzikant die veel appreciatie krijgt van een publiek, vindt bevestiging in zijn job. Maar mijn ervaring tijdens al die jaren dat ik al onder voetballers leef, is dat ze van steeds in het publieke oog te staan ook heel onzeker kunnen worden. Zij weten heel goed dat ze maar zo goed zijn als hun laatste wedstrijd.

»Ik heb het meegemaakt dat Dries de ene match drie goals scoorde en de stad hem op handen droeg, maar een week later een fout maakte en amper kon buitenkomen omdat iedereen hem dan uitschold. Als je dat vaak meemaakt, word je enorm onzeker en heb je echt wel iemand nodig die niet oordeelt en ook van je houdt als je níét scoort. Dat hoeft de partner niet te zijn – het kan ook de moeder zijn. Het is niet voor niets dat veel voetballers echte familiemensen zijn die veel tijd met hun ouders, broers en zussen, of hun partner doorbrengen. Ze zullen alles op alles zetten om te presteren en hun fans ter wille te zijn, maar daarna keren ook zij altijd terug naar de basis.»

HUMO Toen ik naar ‘Kat zonder grenzen’ keek, herinnerde ik me opeens dat je ooit zei dat je graag ‘een Goedele Liekens’ wilde worden.

KERKHOFS «Heb ik dat gezegd? Zo grappig. Nu, ik wil niet de seksgoeroe van Vlaanderen worden, maar ik zou wel tekenen voor het carrièrepad dat zij heeft bewandeld. Hoeveel vrouwen in Vlaanderen zijn er zoals zij in geslaagd decennialang humaninterestprogramma’s te maken, én ook nog boeken en tijdschriften? Niemand.

»Het is jammer, maar in mijn business is het heel moeilijk om als vrouw relevant te blijven. Institutioneel seksisme bestaat nog steeds. Ik heb veel vriendinnen die actrice zijn, en zij zeggen ook: ‘We spelen nog steeds óf een bimbo, óf een moeder.’ Dingen veranderen wel, en in Nederland staan ze al veel verder. Daar heb je een Eva Jinek en een Chantal Janzen die heel serieus genomen worden. Dat is nog steeds moeilijk, hè, voor een vrouw – die nog blond is ook – om zo ver te komen dat iedereen, inclusief mannen, naar je luistert en denkt: amai, dat is slim wat ze zegt. Als ik een nadrukkelijke mening heb, word ik vaak weggezet als arrogant. Of ze zeggen – mannelijke journalisten doen dat vaak: ‘Jij bent wel heel zelfzeker, hoe komt dat?’ Alsof dat een afwijking is. Aan Tom Waes zullen ze die vraag niet stellen.»

HUMO In ‘Kat zonder grenzen’ ben je wel meer ingetogen dan de titel suggereert. Ook je gasten lijken soms meer op de rem te staan dan in de tijd dat Goedele taboes doorbrak.

KERKHOFS «Ik heb ook dat gevoel. Alles ligt zo gevoelig vanwege de cancelcultuur. Je kunt tegenwoordig zoveel ‘fouts’ zeggen, en dan word je in de sociale media gecanceld en afgeslacht. In de reacties vind je geen nuances meer. Iedereen is ook als de dood voor de sensationele pushberichten van bepaalde nieuwssites, die van elke context zijn ontdaan. Ik denk nu ook bij elk interview: Kat, hou je op de vlakte.»

HUMO Geen ideaal moment dus om een programma te maken over een intiem onderwerp als seks.

KERKHOFS «Of juist wel, om te tonen: je kunt een verhaal ook genuanceerd vertellen. Daarom zitten er bij mij ook steeds vier mensen aan tafel die elkaars ideeën in perspectief zetten.»

'Biologisch gezien is het raar wat we aan het doen zijn: we zijn niet gemaakt voor monogamie.' Beeld Koen Bauters
'Biologisch gezien is het raar wat we aan het doen zijn: we zijn niet gemaakt voor monogamie.'Beeld Koen Bauters

GOEDKOPE GIGOLO’S

HUMO Een mooie interactie vond ik die tussen Barbara Sarafian en Axel Daeseleire. Hij gaf eerlijk toe dat hij soms weleens drie weken geen zin heeft in seks. Toen Barbara daarna een vurig pleidooi hield voor goedkopere gigolo’s, zei hij: ‘Dat is wat er nu aan het gebeuren is, hè: mannen worden vrouwen en vrouwen worden mannen.’ Het raakte me dat hij die evolutie duidelijk nog niet helemaal geplaatst had.

KERKHOFS «Het is dé evolutie van dit moment, hè. Daarom zou ik ook graag twee dochters op de wereld zetten. Het is zo’n boeiende tijd voor vrouwen.»

HUMO Barbara kon zich een leven zonder seks moeilijk voorstellen. Ze geloofde ook helemaal niet dat de priester in het programma zich in alle opzichten onthield. Ik ook niet, maar jij wel.

KERKHOFS «Ja! Wij kunnen ons dat moeilijk voorstellen, omdat wij niet meer in God geloven. Esther Perel (wereldvermaarde Belgische psychotherapeute, bekend van haar boek ‘Erotische intelligentie’, red.) kan dat mooi uitleggen. Vroeger stond in onze gemeenschap de Kerk centraal en haalden we zingeving uit ons geloof. Nu de Kerk is weggevallen, zoeken we dat in de liefde.

»Een man moet tegenwoordig, behalve mee geld in het laatje brengen, je ook tegen de muur plakken als hij thuiskomt, én je beste vriend zijn, én een goeie papa. Hij moet álles zijn omdat we willen dat onze relatie voor zin en betekenis in ons leven zorgt. Wat we vragen van onze partner, is hetgeen we vroeger vonden in het goddelijke – ik denk dat ik dat doe. Wat ik in de liefde vind, vindt die priester nog wel bij God. Dus kan ik me goed voorstellen dat hij in het kader van die relatie zegt: ‘Ik hou me aan alle afspraken en masturbeer niet. Ik heb dat daarvoor over.’ Bovendien: hoe minder je iets doet, hoe minder je het mist (lacht)

‘Omdat Dries voetballer is, werd ik snel ‘vrouw van’, en toen hij wereldberoemd werd, begonnen mensen me steeds vaker te negeren. Dat is heftig, hoor. Ik begon daartegen te rebelleren.’ Beeld Koen Bauters
‘Omdat Dries voetballer is, werd ik snel ‘vrouw van’, en toen hij wereldberoemd werd, begonnen mensen me steeds vaker te negeren. Dat is heftig, hoor. Ik begon daartegen te rebelleren.’Beeld Koen Bauters

HUMO Jij haalt zingeving uit de liefde?

KERKHOFS «Oh ja. Toen ik die passage in Perels boek las, dacht ik: dit klopt helemaal. Ik wil echt dat Dries al die rollen vervult, en besef ook wel dat dat onmogelijk is. Heb je op Netflix de aflevering ‘Monogamy’ gezien van de serie ‘Explained’? Daarin leggen ze uit dat het huwelijk vroeger een afspraak was, een voornamelijk economische overeenkomst. Het is nog maar zo’n honderd jaar dat we trouwen uit liefde. ‘En we zullen nog moeten zien of dat wel werkt,’ is de uitspraak waarmee die aflevering eindigt. Biologisch gezien is het raar wat we aan het doen zijn: we zijn niet gemaakt voor monogamie.»

HUMO Zou jij je een leven als dat van Barbara Sarafian kunnen voorstellen: geen man meer op de bank? Een vriend en plezier zonder gezaag over agenda’s en sokken, of af en toe een goedkope gigolo?

KERKHOFS «Ik denk dat als je teleurgesteld bent in de liefde en relaties vooral pijn hebben gedaan, je kunt besluiten: dit wil ik niet meer.»

HUMO Je denkt niet dat je dat ook uit overtuiging kunt beslissen?

KERKHOFS «Jawel. Het leven van Barbara lijkt me ook wel superspannend, maar ik zou het niet kunnen leiden. Ik wil nu een gezin opbouwen met iemand en thuiskomen bij iemand. Dat is nu wezenlijk voor mij. Vergeleken met Barbara voelde ik me wel een beetje een seut. Voor het leven dat zij leidt, moet je ook wel sterk zijn. Je moet de zingeving dan uit jezelf kunnen halen. Dat lijkt me een hele oefening. Maar als ik er ooit toe word gedwongen, omdat ik alleen kom te staan en naar mezelf op zoek moet, zou ik zo’n leven wel willen proberen, denk ik.»

HUMO Esther Perel zegt dat dat de reden is waarom mensen vreemdgaan: dat ze weer willen voelen wat ze zonder hun partner eigenlijk zijn.

KERKHOFS «Ja, ze zegt dat het vaak niets te maken heeft met de partner, maar dat het een zoektocht is van de persoon die bedriegt.»

HUMO Omdat je jezelf in een relatie vaak toch een beetje verliest. Zij heeft, zegt ze, al drie relaties achter de rug, steeds met haar eigen man, elke keer nadat ze zichzelf weer had heruitgevonden.

KERKHOFS «Het is grappig dat je dat zegt. Eigenlijk is dát wat me tijdens het maken van ‘Kat zonder grenzen’ is overkomen. Ik heb mezelf en wat ik wil een beetje duidelijker hertekend. Ik heb lang gestruggeld met mijn drang naar onafhankelijkheid. Omdat Dries voetballer is, werd ik snel ‘vrouw van’, en toen hij wereldberoemd werd, begonnen mensen me steeds vaker te negeren. Dat is heftig, hoor, als je dat meemaakt als jong meisje. Ik begon daartegen te rebelleren, wilde ook mijn ‘ik’ ontwikkelen en zelf iemand zijn.

»Ik heb daarover met Dries ook een strijd gevoerd. Dat is soms moeilijk geweest voor onze relatie. Maar voor mijn programma heb ik nu mensen gesproken die, ondanks het feit dat één van hen geen seks wil, in een rolstoel is beland of veel ouder is, toch overtuigd voor elkaar kiezen en zeggen: ‘Hij is gewoon de liefde van mijn leven en ik wil bij hem blijven.’ Vroeger zou ik misschien gedacht hebben: bwah, volgens mij is dat bullshit, zoek toch iemand anders. Maar nu besef ik: eigenlijk is het supercool om je zo over te geven aan iemand, je leven werkelijk met dat van de ander te vermengen, daar eerlijk voor uit te komen en ervan te genieten.

»Het lijkt alsof ik het oude cliché verdedig, maar volgens mij is het tegendeel daarvan het cliché aan het worden, het ‘ik ben mezelf aan het ontplooien en kan heel goed grenzen trekken en alleen zijn’. Een cliché dat ons misschien wel in de weg zit om liefde te ontvangen en te geven, terwijl je daar zo gelukkig van wordt. Het is ook mooi om een beetje één te worden. Als ik een mooie foto van Dries en mij heb gemaakt, post ik die nu gewoon. Ik denk niet meer: ik moet tonen wie ik ben.

»Ik vind het echt sterk van Barbara dat ze haar zingeving uit zichzelf haalt, maar ik vind het ook sterk om jezelf te durven geven aan iemand. Daar moet je ook wel the fucking balls voor hebben.»

HUMO Veel mensen durven dat niet.

KERKHOFS «Je hoeft jezelf niet te verliezen door heel veel lief te hebben. Het is juist heel bevrijdend, merk ik nu.»

HUMO Maar is dat niet omdat je jezelf ondertussen stevig op de rails hebt gezet?

KERKHOFS «Misschien, ja. Maar wat bedoel je met ‘stevig op je rails staan’? Voor mij is het belangrijk dat ik een carrière heb en eigen programma’s kan maken. Iemand anders hecht misschien meer waarde aan kinderen krijgen en voltijds moeder zijn. Van zo iemand vinden veel mensen niet dat ze ‘haar eigen pad bewandelt’. Ik vind dat een moeilijke discussie.»

HUMO Het gaat er natuurlijk gewoon om dat je weet wat je wilt.

KERKHOFS «Dat is het! En dat weet ik nu. Ik wil mijn relatie en ik wil een gezin starten.»

HUMO Sterk, die overtuiging.

KERKHOFS «Ja. Ik heb daar dus wel een klein gevechtje voor moeten leveren. En straks, als ik moeder ben en mezelf weer moet heruitvinden, zal ik dat waarschijnlijk opnieuw moeten doen.»

DIRTY MIND

HUMO Je gevoel voor humor zal je hoe dan ook rechthouden, denk ik. Ik moest zo lachen om je verbazing dat de priester niet naakt was onder zijn habijt. ‘A dirty mind is a joy forever,’ zei Oscar Wilde al.

KERKHOFS «Haha. Dat is zo waar! Toen die priester zich begon om te kleden, dacht ik echt: Yeah!»

HUMO Wat ik ook boeiend vond, was dat in discussies over relaties zonder seks iedereen zei dat ze dat zouden ervaren als een persoonlijke afwijzing.

KERKHOFS «Ja, zo werkt dat. Bij mij ook. Als ik voel dat Dries niet echt staat te springen, denk ik ook meteen: huh, is er iets mis? In een wereld waarin lust en passie heersen, is het belangrijk om te weten dat je partner zich nog tot je aangetrokken voelt, als bewijs dat hij geen seks wilt met iemand anders. Anders word je onzeker en daar wordt je seksleven ook niet beter van.

»Mannen kunnen in bed ook superonzeker zijn. En zij kunnen het niet verbergen hè, als ze zich even niet het mannetje voelen. Wat dat betreft ben ik liever vrouw. Wij kunnen dat goed verstoppen.»

HUMO Is het waar dat je vriendinnen vinden dat je nog te veel vasthoudt aan het plaatje van de Disney-liefde?

KERKHOFS «Ja. Ik vind mezelf redelijk cool, maar als het niet goed ging tussen Dries en mij en we weer even uiteen waren, zeiden mijn vriendinnen altijd: ‘Ach, jij gaat toch weer terug. Dries blijft jou triggeren.’»

HUMO Is dat zo?

KERKHOFS «Ja. Wij zijn al samen van ons 16de. Wij hebben elkaar grootgebracht, hebben samen onze humor en levensvisie ontwikkeld. Wij zijn helemaal op elkaar afgestemd.»

HUMO Je zei al vaak dat het feit dat je je vader jong hebt verloren, je vatbaar heeft gemaakt voor verlatingsangst.

KERKHOFS «Dat klopt. Soms zeg ik tegen Dries: ‘Ik weet niet of, als mijn vader niet zo vroeg gestorven was, ik nog met jou zou zijn.’ (Lacht) Hij vindt het heel extreem als ik dat zeg, en daarin heeft hij gelijk. Natuurlijk blijf ik ook bij Dries omdat hij zo speciaal is.

»Het staat ook in alle boeken: je verliest je vader, dús heb je verlatingsangst. Maar ik zie ook bij mijn zus: wij stáán er wel en komen op voor onszelf, maar in relaties willen we nooit opgeven. Als je weet hoe het is om iemand te verliezen, wat je voelt als iemand echt uit je leven verdwijnt… Ik vond het verschrikkelijk.

»Je hoort vaak dat mensen op hun 50ste nog gaan scheiden. Dat kan ik zo moeilijk begrijpen. Hoe doe je dat dan: leven zonder die mens die er anders altijd was? Ik zal ook niet snel denken: het gras is groener aan de overkant. Ik denk juist: wat ik heb, moet ik koesteren en bevruchten, mentaal en fysiek (lacht)

HUMO Lijkt Dries op je vader?

KERKHOFS «Velen zeggen van wel. Als kind was ik geobsedeerd door mijn vader. Hij was drummer (bij Big Bill en The Popgun, red.) en was dus veel weg. Ik ging als kind vaak naar het ziekenhuis, omdat ik als ik ziek was niet meer at en dan een infuus moest krijgen. Mijn mama was de beste moeder die je je kunt indenken. Ze was er altijd – ze is gestopt met werken toen ze mij kreeg en deed alles voor ons – maar haar negeerde ik. ‘Als ik naast je bed zat in het ziekenhuis,’ vertelt ze altijd, ‘was het alsof je door me heen keek.’ Maar als papa binnenkwam, die ik de hele week niet had gezien, dan riep ik in extase: ‘Papa!’ En genas ik bijna ter plekke.

»Die adoratie heb ik misschien op een rare manier wel overgeheveld naar Dries. Hij is ook speciaal, heeft ook een bijzondere job, is ook vaak weg. Het is misschien iets te rechtlijnig geredeneerd, maar er zijn toch overeenkomsten. Dries houdt er ook wel van dat ik hem soms adoreer – alle mannen vinden dat leuk. Ik kan soms zo’n fase hebben waarin ik hem helemaal in de watten leg: ‘Ben je oké? Zal ik iets voor je halen?’ Soms doe ik dat ook even helemaal niet, en dan vindt-ie me altijd een stuk minder leuk (lacht). Hij vindt het ook best moeilijk dat ik voor mijn werk veel in België ben. Hij snapt het wel, maar heeft toch ook zorg en aandacht nodig, en ziet natuurlijk hoe zijn collega’s vaak wél altijd thuis worden opgewacht. In dat opzicht heeft hij moeten leren schakelen.»

HUMO Hij is nu wel mooi de boodschappen aan het doen.

KERKHOFS «Ja, maar dat is echt uitzonderlijk. In Antwerpen kan dat – daar maak ik nu volop gebruik van. In Napels gaat hij nooit naar de winkel. Hij wordt dan van alle kanten aangeklampt. Dat gebruikt-ie ook als excuus, natuurlijk (lacht)

HUMO Toch wel sterk, dat hij zich heeft aangepast terwijl zijn omgeving dat allesbehalve zal hebben aangemoedigd.

KERKHOFS «Dries zit heel goed in zijn vel. Dat heeft hij mij geleerd: sterk zijn en vertrouwen hebben.»

HUMO Huh? Jij zegt toch altijd dat jij thuis bent ondergedompeld in een bad van zelfvertrouwen, met een vader die altijd tegen je zei dat je alles kon worden wat je wou?

KERKHOFS «Dat is waar. Het is het mooiste cadeau dat ik van mijn ouders heb gekregen. Maar Dries heeft me geleerd om te gaan met tegenslag en kritiek, met alle bagger die ik soms over me heen krijg. ‘Je hebt voor je job in de media gekozen, dus nu moet je niet wenen als ze over je schrijven. Het is het één of het ander.’»

HUMO Zo is hij opgevoed: hard werken, eigen verantwoordelijkheid nemen, en niet zagen.

KERKHOFS «Ja. Hij is heel goed in denken: eyes on the prize en de rest is ruis. Dat heeft hij me geleerd: als je een doel hebt, ga er dan voor, punt.»

HUMO Kan hij jou ook bewonderen?

KERKHOFS «Jááá. Hij kwam nu toch ook weer langs om te kijken hoe ik het doe?! Superschattig, vind ik dat. Hij is heel gevoelig. ‘Jij moet vader worden van dochters,’ zeg ik altijd.

»Dries doet ook graag meisjesdingen, omdat we al zolang alles samen doen. Ik heb vriendinnen die met hun lief op vakantie gaan en dan om acht uur moeten opstaan om de Mont Ventoux te beklimmen. Dat zou ik verschrikkelijk vinden. Dries ligt net als ik graag boekjes te lezen in de zon, en hij gaat ook altijd mee shoppen. Zalig vind ik dat.»

HUMO Dat jij geregeld naar België moet, heeft ook een voordeel: je kunt het verlangen laten groeien.

KERKHOFS «Jááá. Mijn vriendinnen zijn daar ook jaloers op. Zo blijft het spannend tussen ons. Het helpt natuurlijk dat hij een topsporter is en ik dus, als ik thuis ben, naast een sixpack wakker word. Daarmee dwingt hij mij ook om ervoor te zorgen dat ik aan mijn lijf werk en me niet laat gaan, en me zeker goed genoeg voel om als puntje bij paaltje komt alles in de strijd te gooien.»

‘Eigenlijk is het supercool om je over te geven aan iemand, je leven werkelijk met dat van de ander te vermengen, daar eerlijk voor uit te komen en ervan te genieten.’ Beeld Koen Bauters
‘Eigenlijk is het supercool om je over te geven aan iemand, je leven werkelijk met dat van de ander te vermengen, daar eerlijk voor uit te komen en ervan te genieten.’Beeld Koen Bauters

DE HELE KAMASUTRA

HUMO Je kent elkaar door en door. Dat kan saai worden, al vond de vrouw die vanwege endometriose vaak pijn had bij het vrijen dat vooral een voordeel. Ze zei tijdens jouw interview heel ontwapenend: ‘Ik weet precies waar zijn knoppen zitten. Dus alles is snel voorbij.’

KERKHOFS «Ik snap dat. Zelfs als je geen endometriose hebt, kun je het soms vooral doen voor de ander. Ken je dat niet, dat je denkt: hm, morgen moet ik echt vroeg opstaan, eigenlijk had ik hier nu niet op gerekend? Dan denk je: oké, hup, maar heb je geen zin om er de hele ‘Kamasutra’ bij te halen.»

HUMO In ‘Dancing with the Stars’ heb je gevraagd om een homoseksuele danspartner. Was dat echt een must?

KERKHOFS «Natuurlijk niet, maar Dries had het wel liever, om geen eventuele jaloezie te voelen. Ik vind dat goed, dat we allebei nog altijd jaloers zijn.

»Ik heb ook een aflevering gemaakt over polyamorie, en daarin zeg ik: ‘Ik zou het niet kunnen. Ik ben daarvoor té jaloers.’ Waarop de vrouw die in een open relatie zat, zei: ‘Dat wil zeggen dat jij je onzeker voelt en snel denkt dat iemand je zal verlaten. Dat is iets dat je in jezelf zou moeten overwinnen.’ Het zou wel cool zijn moest ik dat kunnen, dacht ik toen, cool en heel vrij. Dat we niet gemaakt zijn voor monogamie blijft natuurlijk een vraagstuk. Zo’n vrije relatie lijkt daarvoor een oplossing. Het is dát, of monogame relaties blijven proberen totdat het ertegen zit. Het is een boeiende kwestie.»

HUMO En zo komen we geruisloos uit bij de aflevering ‘Liefde in moeilijke tijden’.

KERKHOFS «Die aflevering wilde ik vooral maken omdat ik het verhaal wilde vertellen van een koppel dat ik ken. Eén van hen is na een ongeval in een rolstoel beland.»

HUMO Ik denk dat, als ik degene in de rolstoel was, ik tegen mijn partner zou zeggen: ‘Ga maar.’

KERKHOFS «Dat is bij dat koppel ook gebeurd, maar die partner wou niet weg. Ik snap dat. Ik denk weleens: stel dat Dries een ongeluk krijgt op het veld, wat dan? Ik zou ook blijven. Ik kan eigenlijk geen enkele reden bedenken waarom ik zou weggaan bij Dries. Zie je, hoe vrij ik dat nu durf te zeggen? Aaah, heerlijk voelt dat.»

‘KAT ZONDER GRENZEN’, Play4, woensdag 10 maart, 21.30

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234