null Beeld

radiotip'MNM Blokhut'

Kawtar Ehlalouch praat, draait, danst en metselt de blok aan elkaar op MNM: ‘Niet zakken!’

MNM’s ‘Marathonradio’, al tien jaar de steun en toeverlaat van studenten in de blok, heeft zonder aanwijsbare reden plaats moeten ruimen voor ‘De MNM blokhut’, waarin Kawtar Ehlalouch en de permanent enthousiaste Sander Gillis gratis porties troost en motivatie zullen uitdelen. Ter verhoging van de luisterbetrokkenheid, of hoe heet het, zullen de twee ook zélf een aantal examens afleggen.

Noud Jansen

KAWTAR EHLALOUCH «Sander en ik zullen twee weken lang op kot gaan op het Gentse Woodrow Wilsonplein: daar wordt een blokhut neergepoot met twee slaapkamers en een studio, waar we iedere dag van vijf uur ’s morgens tot één uur ’s nachts radio zullen maken. Al zullen we tussen de bedrijven door ook af en toe moeten studeren voor een examen. Niet vanzelfsprekend!»

HUMO Hoeveel examens moeten jullie afleggen?

EHLALOUCH «Sander vier, ik vijf. En ik doe niet zomaar voor de vorm mee, ik wil écht wel slagen voor mijn examens economie, filosofie, wiskunde en maatschappelijke vorming. Enfin, voor het vak metselen wil ik ook niet zakken, alleen lijkt me dat een bijna onmogelijke opdracht.»

HUMO Metselen?

EHLALOUCH «Ja! (lacht) Studeren betekent niet voor iedereen urenlang aan een bureau zitten, hè. Volgens meester Ben, die me de basisbeginselen van het metselen heeft bijgebracht, heb ik er op zich wel aanleg voor. Alleen ben ik nogal traag, wat mijn slaagkansen gevoelig verkleint.»

HUMO Jij bent 25. Heb je zelf nog gestudeerd met ‘Marathonradio’ op de achtergrond?

EHLALOUCH «Ja, ik luisterde ieder jaar. Wanneer ik nog tot laat in de nacht zat te studeren, vond ik het geruststellend dat er toch nog iemand wakker was. Ik herinner me ook nog het Nationaal Pauzemoment, iedere avond van half acht tot acht uur: dan kwam een dj draaien, en was het de bedoeling dat iedereen even stopte met studeren. Mijn vriendinnen en ik keken altijd uit naar dat moment, waarop we gezamenlijk even helemaal los gingen. Of we nu samen op kot zaten of ieder apart thuis: we dansten en sprongen like nobody was watching. Zeker als ze Justin Bieber speelden: hij was in die tijd mijn nummer één (lacht).»

HUMO Wat studeerde je?

EHLALOUCH « Journalistiek. En geloof het of niet, maar het was in die tijd een stille droom om ooit MNM’s ‘Marathonradio’ te mogen presenteren. De max dat ik nu de kans krijg om voor studenten te betekenen wat ‘Marathonradio’ destijds voor mij betekende.»

‘De MNM blokhut’, vanaf vrijdag 10 juni op MNM.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234