null Beeld

tv-tips

Komende week nieuw op de streamingdiensten

Redactie

1NEVENKA VANAF 5 MAART OP NETFLIX

TRUE CRIME Niemand riep 'time's up' en er werd geen hashtag gelanceerd: toen de Spaanse Nevenka Fernández naar buiten kwam met verhalen over seksuele intimidatie door haar overste, de populaire politicus Ismael Álvarez, stond ze alleen. Op 26 maart 2001 hield de toen 26-jarige vrouw een persconferentie waarop ze vertelde over haar ervaringen met Álvarez, de burgemeester van Ponferrada. Eerst hadden ze kort een relatie gehad, maar nadat zij het had uitgemaakt, was hij haar beginnen te stalken en bedreigen, en probeerde hij haar werk voor het stadsbestuur te dwarsbomen: haar leven was 'een hel', vertelde ze. Desondanks koos zowat iedereen de kant van Álvarez. Zelfs toen een rechtbank de man veroordeelde wegens seksuele intimidatie, kwamen er 4.000 mensen op straat om hem te steunen. Omdat niemand haar nog een job wilde geven, verhuisde ze naar het Verenigd Koninkrijk, maar twintig jaar later doorbreekt ze haar stilzwijgen. (sw)

2SENTINELLE VANAF 5 MAART OP NETFLIX

FILM Voormalige Bondgirl Olga Kurylenko, laatst gezien toen ze Kevin Janssens deed flippen in de horrorfilm 'The Room', vertolkt in de actieprent 'Sentinelle' een getraumatiseerde Franse paracommando die in het zonover-goten Nice samen met haar moeder en haar zus haar leven opnieuw tracht op te bouwen. Het verhaal neemt een 'Death Wish'-achtige wending wanneer de zus door een stel Russische ploerten op het strand voor dood wordt achtergelaten en de paracommando zich onder het laden van haar karabijn en onder het grommen van 'Hiervoor zullen ze boeten!' ontpopt tot de wraakengel van de Rivièra: yeeha! Behalve ijskoud smaakt haar vergelding ook een beetje Belgisch: een deel van de film werd opgenomen in Brussel en in Willebroek (de Carré!) en de beelden zijn van Brecht Goyvaerts, de director of photography van 'Cleo', 'Bastaard' en 'De dag'. (es)

3BOMBAY ROSE VANAF 8 MAART OP NETFLIX

FILM Meteen nadat de rotgetalenteerde Indische regisseuse Gitanjali Rao in 2006 op het filmfestival van Cannes haar magistrale korte animatiefilm 'Printed Rainbow' had voorgesteld, lagen de contracten bij Pixar en Disney voor haar klaar. Maar Rao verkoos haar zelfstandigheid boven een rijkelijk betaald emplooi in één van de conventionele tekenfilmfabrieken in Hollywood, en bleef in India samen met haar eigen team zes jaar lang noest voortwerken aan haar langspeelfilmdebuut. Dat debuut, het volledig met de hand getekende 'Bombay Rose', staat vanaf 8 maart eindelijk op Netflix, en als we de reviews mogen geloven is het een wondermooie film waarin de metropool Bombay het bruisende decor vormt voor de liefde tussen een moslimjongen en een hindoemeisje. Zal de hartstocht de religieuze verschillen overwinnen? Het antwoord ligt in de knop van een roos. (es)

4SOULMATES NU OP AMAZON

SERIE Wat als de computer je kon zeggen wie je zielsverwant is? Het klinkt als het begin van een nooit gemaakte aflevering van 'Black Mirror' maar het is het concept van 'Soulmates'. Alles speelt zich af vijftien jaar in de toekomst, wanneer dankzij de ontdekking van het menselijke 'soul particle' een eenvoudige test kan bepalen wie de ware voor jou is. In zes op zichzelf staande afleveringen zien we evenveel mensen of koppels voor wie zo'n test verregaande gevolgen heeft, van een echtpaar dat moet beslissen of ze willen weten of ze elkaars 'soulmate' zijn tot een heteroseksuele vrouw die ontdekt dat haar zielsverwant een vrouw is. (sw)

5MARRIAGE OR MORTGAGE VANAF 10 MAART OP NETFLIX

REALITY In deze periode ongeveer een jaar geleden bewees Netflix met 'The Circle' en vooral 'Love is Blind' dat het niet alleen goede series en films in de aanbieding had, maar ook op het vlak van reality zijn streng kon trekken. Deze lente komt de streamingdienst in dat genre op de proppen met 'Mar-riage or Mortgage', een programma waarin koppels het dilemma uit de titel voorgeschoteld krijgen: willen ze een groot spectaculair huwelijksfeest voor al hun familie en vrienden of stoppen ze hun geld liever in een eigen huis? Een wedding planner en een vastgoedmakelaar mogen de duo's proberen te overtuigen van hun plannen en uiteindelijk hakken zij, ongetwijfeld ondertussen mopperend over hoe de vorige generaties dat soort keuzes helemaal níét hoefden te maken, de knoop door. (sw)

6MURDER AMONG THE MORMONS VANAF 3 MAART OP NETFLIX

TRUE CRIME In de documentaire 'Wild Wild Country' was eerder al te zien hoe waanzinnig het eraan kan toegaan in een sekte in de Verenigde Staten, maar voor wie nog niet overtuigd was dat de combinatie 'religieuze fanaten' en 'vrij wapenbezit' geen goede combinatie is, brengt Netflix nu de true crime-reeks 'Murder Among the Mormons'. Regisseur Jared Hess groeide zelf op bij de mormonen en keert in de driedelige docu terug naar een gebeurtenis in 1985 die zijn familie en geloofsgemeenschap op stelten zette: een reeks bomaanslagen in Salt Lake City, het hart van de mormoonse kerk, waarbij twee doden vielen en vele anderen gewond raakten. In de auto van een slachtoffer vond men de resten van mormoonse teksten uit 1820, waarvan de inhoud haaks stond op de leer zoals die in de jaren 1980 werd verkondigd. Wist de man te veel en werd hij daarom het zwijgen opgelegd? Of zat er nog iets anders achter de aanslagen? Het lijkt een verhaal waar Dan Brown een thriller over had kunnen schrijven, hopelijk levert het ook goeie true crime op. (sw)

null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234