null Beeld © VRT
Beeld © VRT

Tv-tip'Iedereen Beroemd'

Lidewij Nuitten en ‘Iedereen beroemd’ zijn terug: ‘Liever een meisje met een camera dan een louche vent’

Driewerf hoera! ‘Iedereen beroemd’ zet voor het tíénde seizoen op rij de gewone mens in de kijker, en dat wordt gevierd met een heuse verjaardagsweek. De Coach trekt opnieuw zijn pak aan, de Winkelkarquiz keert terug, Philippe Geubels gaat als vanouds te rade bij ‘De adviescommissie’ en Lidewij Nuitten (29) brengt vijf jaar na de laatste aflevering van ‘Mijn straat’ haar buren nog eens in beeld.

LIDEWIJ NUITTEN «Destijds heb ik een jaar uitgetrokken om al mijn buren in Schaarbeek te ontmoeten, mensen die ik voordien niet bij naam kende. Maar het is moeilijk om met 150 mensen contact te houden als dat niet langer je voltijdse job is (lacht). Met een tiental buren heb ik nog steeds een hechte band, en die haal ik nu opnieuw voor de camera. En na die jubileumweek begin ik met een nieuwe rubriek.»

HUMO Aha?

NUITTEN «Een spin-off van ‘Mijn straat’, genaamd ‘Mijn stad’. Ik hang anonieme affiches op in Brussel: ‘Ik wil je ontmoeten, die dag, dat uur, die plek.’ Ik ben blij dat er al elke keer mensen op de uitnodiging zijn ingegaan, want laten we eerlijk zijn: je moet er, net als ik, een beetje wacko voor zijn.»

HUMO Zijn er al mensen gevlucht toen ze jou zagen staan?

NUITTEN «Natuurlijk, ik zet niet op de affiche dat het voor de televisie is. Maar ik denk dat de meeste mensen opgelucht zijn dat er een klein meisje met een camera op hen staat te wachten in plaats van een louche vent (lacht).»

HUMO Hoe ben jij destijds bij ‘Iedereen beroemd’ beland?

NUITTEN «Tijdens het eerste seizoen heb ik er mijn stage gedaan. Ik was sinds mijn 16de grote fan van ‘Man bijt hond’, dus het was echt mijn droomjob. Ik ben niet gemaakt voor diepgravende journalistiek. Ik vind de koning ook niet interessanter dan de mensen die ik tegenkom op straat of in de trein, integendeel.»

HUMO ‘Iedereen beroemd’ moest destijds de fakkel van ‘Man bijt hond’ overnemen. Is het daarin geslaagd?

NUITTEN «In het begin was het moeilijk. Als we nu zouden terugkijken naar die eerste afleveringen, dan denk ik dat we het allemaal te braaf en gepolijst zouden vinden. Maar ‘Iedereen beroemd’ is door de jaren dwarser geworden, met originelere ideeën, meer gedurfde thema’s en gekkere spelletjes. ‘Homo Universalis’ had bijvoorbeeld niet echt in dat eerste seizoen gepast.»

HUMO Welke impact heeft ‘Iedereen beroemd’ op je leven gehad?

NUITTEN «Ik ben een extreem geval in onze ploeg omdat ik met mijn rubrieken in mijn privéleven duik. Zonder ‘Iedereen beroemd’ had ik nooit mijn buren gekend, of mijn jeugdlief Mark gevonden. Natuurlijk staat er weleens een wildvreemde in mijn straat, alsof het een toeristische attractie is, maar ik beschouw dat als een compliment.»

HUMO Kan het programma nog lang mee?

NUITTEN «Ik geloof van wel. Het is iets evidents geworden, net als ‘Het journaal’ en ‘Blokken’. Het is bovendien een lichtpunt in crisistijden. Ik word depressief als ik de krant opensla, maar in ‘Iedereen beroemd’ is ook het mooie en alledaagse meldenswaardig.»

Iedereen beroemd – seizoen 10
Eén, maandag 30 augustus, 19.45

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234