null Beeld Johan Jacobs
Beeld Johan Jacobs

kijktip'LOL'

‘LOL’ met Jeroom en Philippe Geubels: ‘Een poging tot killing joke met perfect getimede tevoorschijn komende tepels’

Tien Nederlandse komieken die elkaar zes uur lang aan het lachen moeten proberen te brengen: wij zouden onze portie met plezier aan Fikkie hebben gegeven, ware het niet dat het nieuwe Prime Video-baksel ‘Last One Laughing’ aan elkaar wordt gepraat door een duo dat wél al ooit van komische timing (als in: je snavel zo nu en dan eens een halve tel dichthouden) heeft gehoord: Philippe Geubels en Jeroom Snelders.

Noud Jansen

JEROOM «Het uitgangspunt van ‘Last One Laughing’ is dat tien comedians worden opgesloten in een rijkelijk van komische rekwisieten voorzien huis, waar ze a) hun conculega’s aan het lachen moeten brengen en b) zelf niet in de lach mogen schieten. Degene die erin slaagt om de negen overige deelnemers naar huis te spelen – wie twee keer lacht, moet het huis verlaten – krijgt 50.000 euro, te besteden aan een goed doel naar keuze.»

HUMO Wie bepaalt of iemand al dan niet gelachen heeft?

JEROOM «Philippe en ik. Wij zitten in een soortement regiekamer alles te bekijken op tientallen schermen: spot één van ons een opgetrokken mondhoek, dan duwt-ie op een grote rode knop en gaat het lach-alarm af.»

HUMO Hoe komt het eigenlijk dat een van boven tot onder met Nederlanders gestoffeerde productie door twee Belgen wordt gepresenteerd?

JEROOM «Misschien omdat er geen Nederlandse hosts meer over zijn die nog niet gecanceld zijn? (grinnikt) Nee, ik vermoed dat ze buitenstaanders wilden, zodat er enige afstand zou zijn tussen scheidsrechters en spelers. Een makkelijke rol wel, die van scheidsrechter: Geub en ik mochten lachen zoveel we wilden, terwijl de deelnemers alle moeite van de wereld moesten doen om hun smoel in de plooi te houden. Dat leverde trouwens een rare vibe op: er werden aan de lopende band moppen getapt, maar niemand lachte. Een onverschillig publiek, voor een komiek is dat dodelijk. Laat staan zes uur aan een stuk.»

HUMO Waren de makers niet bang dat een komiek het voltallige deelnemersveld in één keer naar huis zou spelen met een welgemikte killing joke?

JEROOM «Ik mag natuurlijk niks kwijt over het spelverloop, maar er zijn wel pogingen in die richting ondernomen. De genaamde Alex Ploeg droeg een jasje met twee flapjes die omhoog konden, waardoor z’n tepels tevoorschijn kwamen. Toen hij – perfect getimed – die flapjes omhoogtrok, zag ik iedereen op z’n tanden bijten. À propos: in de Australische versie zat een komiek die op een gegeven moment statig naar voren trad in een vest met vijftig slappe dildo’s erop genaaid. Toen ik dat zag, dacht ik: doorwrochte grappen, alles goed en wel, maar soms heeft een mens gewoon niet meer nodig dan vijftig slappe dildo’s op een jas.»

LOL: Last One Laughing
Vanaf 20 januari op Prime Video

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234