null Beeld

tv-tip'And just like that...'

Meer ‘Sex and the City’: ‘Ik heb er meer van genoten dan van een ijscoupe’

Redactie

Trek uw mooiste roze tutu aan want de baanbrekende HBO-reeks ‘Sex and the City’ is terug. De serie heet nu ‘And Just Like That…’. en Kim Cattrall doet niet meer mee als Samantha Jones, maar verder blijft de succesformule intact: Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Charlotte York (Kristin Davis) en Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) praten vrijuit over hun bewogen seksleven in New York.

- Welkom terug! Hoe was de eerste draaidag?

Sarah Jessica Parker «Ik had heerlijk veel zenuwen. Het was van de film uit 2010 geleden dat we nog eens samen op de set stonden. Ik heb er meer van genoten dan van een ijscoupe, en dat wil iets zeggen.»

- Heb je ‘Sex and the City’ ooit achter je gelaten?

Parker «Echt niet. Ik heb alle prullerij van de oorspronkelijke show, zoals meubels en kleren, al die jaren in mijn eigen berging bewaard voor het geval ik ze nog eens nodig zou hebben. Best handig voor deze revival. ‘Sex and the City’ was baanbrekend in 1998, maar heeft de tand des tijds ook met verve doorstaan. Ik ben blij dat de jongste generatie vrouwen onze reeks heeft gevonden, zo roepen tienermeisjes me geregeld complimenten toe. De serie draait dan ook rond het najagen van waardevolle vriendschappen, een bevredigende job en de ware liefde. Wie kan zich daar nu níét in herkennen?»

- Reageerde iedereen enthousiast op deze revival?

Parker «We kregen heel wat seksistische verwijten naar ons hoofd geslingerd, omdat we te oud zouden zijn. De reacties op sociale media waren het ergst: ‘Ze heeft te veel rimpels! Ze heeft te weinig rimpels vanwege de botox!’ Alsof bepaalde mensen niet willen dat we ons goed in ons vel voelen. Ik kan me alleszins niet voorstellen dat een oudere man met zulke onzin moet omgaan. Ik weet hoe ik er uitzie. Ik kan moeilijk stoppen met verouderen, ik heb daarin geen keuze. Maar ik ben niet van plan om te verdwijnen.»

- Is Kim Cattrall niet van de partij vanwege jullie ruzies?

Parker (ontwijkend) «Sommige acteurs zijn nieuw, andere komen niet terug. Zo werkt dat nu eenmaal.»

- Dus je hebt géén hekel aan Cattrall?

Parker «Nee. Ik heb dat ook nooit gezegd. Samantha maakt geen deel van dit hoofdstuk uit, maar ze behoort voor altijd tot onze familie. Ik heb haar alleszins gemist tijdens de opnames.»

- Volgens de geruchten legt Mr. Big, Carries man, het loodje.

Parker «Ik kan bevestigen dat Chris Noth inderdaad terugkeert als Mr. Big, verder hou ik mijn mond. Je vertelt je partner toch ook niet wat je hebt gekocht voor kerstmis? Je toont een prachtige verpakt cadeau en houdt de verrassing in ere.»

- Wat vind je een perfect kerstgeschenk voor een ‘Sex and the City’-fan?

Parker «Airbnb heeft het appartement van Carrie in New York nagemaakt. Ik heb het zelf al bezocht, het voelde bijzonder vertrouwd aan. Het is momenteel wel hopeloos volgeboekt. Een toegankelijker alternatief: maak een verse Cosmopolitan, Carries favoriete cocktail.»

And just like that

Vanaf 10 december op Streamz

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234