null Beeld

tv-tip‘K2 zoekt K3’

Natalia over ‘K2 zoekt K3’: ‘Een man bij een meidengroep? Godverdikke, dat kan werken’

Noud Jansen

Rouwkoren van Afrika tot in Amerika toen begin dit jaar Klaasje Meijer het K3-nest besloot te verlaten, al zullen ze bij Studio 100 ook in hun vuistje hebben gelachen: eindelijk nog eens een gelegenheid om een over ettelijke maanden uitgesmeerde, in Vlaanderen én Nederland uitgezonden zoektocht naar een vervanger op poten te zetten. Nieuw dit keer is dat de jury is opgedeeld in twee fracties: fractie één (Gordon en – jawel – Ingeborg) kan de kandidaten enkel zien; fractie twee (Natalia en de enige echte Samantha Steenwijk) kan de kandidaten enkel horen.

NATALIA «Ik heb gemerkt dat het best moeilijk is om enkel en alleen op de stem af te gaan wanneer je iemand beoordeelt. In ‘The Voice’ heb ik dat ook altijd gedaan, akkoord, maar in dit geval moest ik altijd in het achterhoofd houden: past deze stem in het format van K3? En is er een blend met Marthe en Hanne (de twee overgebleven K3-leden, red.)? Nu, ik moet toegeven dat de nieuwsgierigheid het weleens won. Het gebeurde dat ik iets hoorde en dacht: geen idee of dit past bij K3, maar dit moet ik zien!»

HUMO Wat vond je van het niveau?

NATALIA «Het was geen ‘The Voice’-niveau, eerlijk is eerlijk, al zaten er zeker heel wat goeie stemmen bij. Wat me wel opviel, en wat ik dus ook een paar keer heb aangekaart, is dat sommige kandidaten er te luchtig overheen leken te gaan. K3-lid zijn, dat is keihard fakken, hè? Je werkt soms drie shows per dag af, en je reist constant van hier naar ginder. Niet te onderschatten.»

HUMO Wat heb jij überhaupt met K3?

NATALIA «Ik ben nooit naar hun shows gaan kijken, maar toen de oorspronkelijke K3 ophield te bestaan, deed dat me toch verbazend veel. Hoe moet ik dit nu zeggen zonder dat het al te zwaar klinkt? Het was alsof er een stuk geschiedenis wegviel. K3 is zó’n belangrijk gegeven in onze maatschappij: kinderen zijn er nu al bijna een kwarteeuw zot van. Serieus, ik was vereerd dat ik deel mocht uitmaken van de zoektocht. Nog meer omdat de nieuwe K3 degene zal zijn waarmee mijn kinderen zullen opgroeien.»

HUMO Op de sociale media – en uiteráárd ook op hln.be – komt er behoorlijk veel commentaar op het feit dat Studio 100 op zoek is gegaan naar mannelijke kandidaten. Kan het voor jou, een mannelijk K3-lid?

NATALIA «In het begin vond ik het toch ook maar een raar idee. Ik dacht: K3 is een meidengroep, en daarmee uit. Maar goed, ik ben iemand die in principe openstaat voor alles, dus ik heb dat ook nu gedaan. En ja, ’t is toch een keer of twee gebeurd dat ik dacht: godverdikke, dit zou wel kunnen werken.»

HUMO Een K3-classic als ‘Tele-Romeo’ lijkt me toch raar met een jongen in de rangen.

NATALIA «Ja, hè? Ik weet niet hoe ze dat gaan oplossen. Maar lustert, dat is mijn job niet.»

K2 zoekt K3
VTM, zaterdag 11 september, 20.30

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234