null Beeld rv
Beeld rv

film- en tv-nieuws van zapman

Ondanks mindere kijkcijfers kondigt ‘Arcadia’ tweede seizoen aan

Zapman brengt je de laatste film- en tv-nieuwtjes uit het medialandschap.

Redactie

Het eerste seizoen van ‘Arcadia’ is nog maar net van start gegaan, of actrice Lynn Van Royen kondigt al een tweede seizoen van de nieuwe fictiereeks aan. Hoewel de kijkcijfers en de recensie van Onze Man (★★☆☆☆) niet denderend waren, deed de hoofdrolspeelster vanochtend in ‘Goeiemorgen Morgen!’ op Radio2 het nieuws uit de doeken.

Actrice Lynn Van Royen speelt Luz, die ergens op het autismespectrum zit. Om zich helemaal in het personage te verplaatsen, zocht ze contact met ouders die een kind hebben met een vorm van autisme. ‘De kenmerken zijn voor elk individu zo specifiek, dat ik echt stukjes kon kiezen die passend waren voor Luz. De scène met de oorringen die je in de eerste aflevering ziet, is uit het leven gegrepen’, vertelde ze in datzelfde radioprogramma.

***

Ingeborg trekt naar een onbewoond eiland en neemt mee: 50 Belgen, 50 Hollanders en 1 miljoen euro

null Beeld VTM2
Beeld VTM2

Binnenkort zendt VTM 2 het gloednieuwe survivalprogramma ‘Million Dollar Island’ uit. Het sociaal experiment kent zowel een Vlaamse als een Nederlandse presentator: onze eigen Ingeborg Sergaent (56) en noorderbuur Dennis van der Geest (47).

In ‘Million Dollar Island’, bedacht door John De Mol, worden 100 deelnemers op een onbewoond eiland gedropt met elk een armbandje dat 10.000 euro waard is. Totale prijzenpot: 1.000.000 euro. Aan de hand van opdrachten kunnen de deelnemers ambandjes winnen, of verliezen. Wie opgeeft, mag z’n polsbandje doorgeven aan een andere kandidaat naar keuze. Het smeden en breken van vriendschapsbanden lijkt dus essentieel.

‘Met mijn achtergrond als psychotherapeut móést ik wel volmondig ‘ja’ zeggen tegen dit programma. Het is ook voor mij een onvergetelijk avontuur geworden. Al moet ik toegeven dat dat avontuur een pak intenser werd dan ik had verwacht. Als mensen in een competitieve omgeving moe zijn, honger hebben en hun plekje in de groep niet vinden, worden heel wat boeiende dynamieken zichtbaar. Die zullen de kijker zeker en vast verrassen en voor heel wat discussie in de huiskamers zorgen’ vertelt Ingeborg in HLN.

‘Million dollar island’, is later dit voorjaar te zien bij VTM 2

***

Netflix schrapt kinderreeks ‘na kritiek op non-binair personage’

Ridley Jones Beeld Netflix
Ridley JonesBeeld Netflix

Netflix heeft de stekker getrokken uit de animatiereeks ‘Ridley Jones’. Volgens bedenker Chris Nee heeft dat te maken met een van de personages, die bekendmaakte non-binair te zijn. ‘Het verbaast me niet dat Netflix heel stilletjes de eerste kindershow waarin een non-binair personage te zien is, gedumpt heeft’, klonk het.

‘O, en ja: dit is het einde van de reeks. Ze hebben ons gecanceld na wat ze net uitgebracht hebben. Ze hebben gewoon alle specials - waaronder de kerstspecial, de filmspecial en de Cindy Lauper-aflevering - stilletjes online gezet. Dit is het dus.’

In de animatiereeks is te zien hoe Fred, de bizon, aan hun grootmoeder vertelt dat die non-binair is. Daar kwam best wel wat kritiek op, van kijkers die vonden dat de reeks te woke was. Desondanks was ‘Ridley Jones’ erg populair bij critici. Zo was de reeks genomineerd voor een Emmy Award, een GLAAD Media Award en een Kidscreen Award.

Netflix heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

***

Spanning, drama, stomende seks en nog meer drama in de eerste teaser van ‘Déjà Vu’ seizoen 2

21 februari 2023

Wie heeft niet ooit terug willen keren in de tijd en de loop der gebeurtenissen willen veranderen? En wat als je een tweede kans zou krijgen? Wij horen Adriaan Van den Hoof tot op onze kantoren met zachte snik instemmend knikken, maar we moeten hem teleurstellen: het gaat enkel om de premisse van het tweede seizoen van Streamz-reeks ‘Déjà Vu’. Net als in het eerste seizoen staat terug in de tijd reizen om je fouten te herstellen ook nu opnieuw centraal, al is het spijtige levenslot in kwestie hier niet de zelfmoord van een dochter maar wel een stukgelopen relatie.

Yassine Ouaich (vooral bekend van ‘Grond’) speelt Halim, een advocaat die de breuk met Eva (Lauren Versnick) ongedaan probeert te maken, en als hij dan toch het verleden kan manipuleren wil hij in één klap zijn carrière en dysfunctionele familie redden. Loopt dat goed af? U raadt al van niet, en op basis van de eerste beelden wordt u vast nog minder hoopvol. De teaser van ‘Déjà Vu: Alles is Voorbestemd’ belooft drama, niet mis te verstane uithalen (‘Ik hoop dat ge crepeert') en naaktscènes in een serie die hopelijk even goed blijkt als het eerste seizoen.

‘Déjà Vu - Alles is Voorbestemd’ verschijnt vanaf 7 april in twee afleveringen per week op Streamz.

VRT heeft opvolger van Frank Deboosere al klaarstaan: Jacotte Brokken vervoegt vanaf 3 april het weerteam

17 maart 2023

Vlaanderen heeft nog maar amper de tranen kunnen drogen na de aankondiging dat Frank Deboosere op pensioen gaat, of VRT komt al met een vervanger aanzetten.

Jacotte Brokken zal vanaf maandag 3 april het weerteam van Sabine Hagedoren en Bram Verbruggen versterken. De dertiger, afkomstig uit het Waasland, haalde een master Chemie aan de UAntwerpen en volgde daarna het postgraduaat Digital Content Creation aan de Arteveldehogeschool. Wetenschapsjournalistiek naar het brede publiek brengen doet ze op alle mogelijke manieren, zoals TikTok en podcasts. Volgens de aankondigingsvideo die VRT deelde, heeft ze naar eigen zeggen drie passies: katten, reizen en TikTok-filmpjes maken. Dat belooft!

Jacotte maakt op maandag 3 april haar televisiedebuut op Eén om 20.10 uur.

***

‘How I’m Feeling now’: Nieuwe Netflixreeks covert het leven van Lewis Capaldi

Vorige maand stond Lewis Capaldi nog in het Antwerpse Sportpaleis, en binnenkort krijgt de schotse zanger na Taylor Swift, BLACKPINK, Jennifer Lopez, Beyoncé, Lady Gaga en Angèle ook zijn eigen netflixreeks. In ‘Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now’ geeft het genie - volgens sommigen - achter ‘Someone You Loved’ en ‘Before You Go’ een inkijk in zijn leven.

Fans kennen Lewis Capaldi als iemand die ieders hart steelt bij elke noot die hij zingt en elke grap die hij maakt, maar in de documentaire krijgen we ook een volledig andere kant van de zanger te zien. Vorig jaar maakte huh bekend dat hij aan het syndroom van Gilles de la Tourette lijdt, nadat er vele video’s verschenen op sociale media waarin zijn tics te zien waren. Met deze eigen reeks brengt Lewis daar duidelijkheid rond en krijgen we een heel persoonlijke en emotionele inkijk in zijn mentale gezondheid.

De tics die zich voordoen zijn niet het enige waarmee de 26-jarige Schot te maken heeft. In de trailer van ‘How I'm Feleing Now’ vertelt hij eveneens over zijn onzekerheden en angststoornis, die steeds groter worden omdat fans meer van hem blijven verwachten. ‘Het voelt als een race tegen de klok om mijn mentale gezondheid op orde te brengen. Andere mensen rekenen op mij om beter te worden en ik weet dat ik het kan.’

‘Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now’ is vanaf 5 april te zien op Netflix.

***

Na de exit van Béa heeft ‘Blind gekocht’ nieuwe experte, die al twee keer ‘Huizenjagers’ won

Kinga Kantorska - blind gekocht Beeld Play4
Kinga Kantorska - blind gekochtBeeld Play4

Goed nieuws voor de kijkers van ‘Blind gekocht’, want Play4 heeft de eerste veelbelovende beelden van het gloednieuwe vijfde seizoen vrijgegeven. Nieuw in het programma is experte Kinga Kantorska, opvolgster van Béa Vandendael die na vorig seizoen door VTM weggekaapt werd. Dat Kinga van grote waarde zal zijn in het programma is een zekerheid. Haar expertise zorgde er namelijk al voor dat ze tot tweemaal toe ‘Huizenjagers’ won.

In ‘Blind gekocht’ gaan kandidaten op zoek naar een nieuwe woonst, met als twist dat ze hun lot volledig in handen leggen van enkele experts. In het vijfde seizoen voegt Kinga Kantorska zich bij Kelly Claessens en Bart Appeltans die ook in vorige seizoenen al te zien waren.

Het vijfde seizoen van ‘Blind gekocht’ is binnenkort te zien op Play4.

***

Het grote geheim van Ben Crabbé ontrafeld: ‘Het gebeurt al eens dat Ben een plasje moet doen’

Dat het boegbeeld van ‘Blokken’ en drummer van ‘De Kreuners’ genaamd Ben Crabbé al jarenlang enkele geheimen voor ons achterhield: wie had dat ooit durven denken? Voor u denkt te weten dewelke: neen, de 1m72 grote presentator staat achter zijn Blokken-desk niet op een krukje.

Neen, het grootste geheim moet u ergens anders zoeken, in het kleinste kamertje om precies te zijn. In de allereerste aflevering van ‘Achter de schermen’, een podcast met Supercontent-mannen Pieterjan Marchand en Jeff Bronder, deed Elisabeth Lucie Baeten het uit de doeken: ‘Toen Ben groter begon te worden, qua naam dan, wilde hij niet meer door de publieksruimte heen om naar de wc te gaan. Want die oude mensen die daar altijd zaten, klampten zich op den duur elke keer vast aan hem als hij langsliep. Ben wilde zijn eigen wc in het gebouw van ‘Blokken’, en daarvoor was maar één oplossing: ‘Breek dat hier open en maak mij mijn eigen trap.’ Nu heeft Ben in het gebouw van Videohouse dus zijn eigen privé-trap van zijn loge naar de studio en de wc.’

Of hoe Crabbé de term ‘het gemak’ een geheel eigen invulling heeft gegeven.

***

Jeroom reist in ‘Boris’ naar laatste rustplaats van z’n broer, samen met Jonas Geirnaert en Bockie de repper

Jeroom, Jonas Geirnaert en Bockie De Repper in 'Boris' Beeld GoPlay/Streamz
Jeroom, Jonas Geirnaert en Bockie De Repper in 'Boris'Beeld GoPlay/Streamz

Jeroom Snelders kennen we ongetwijfeld allemaal als Humo’s huiscartoonist en jury-lid in ‘De Slimste mens ter wereld’ maar in ‘Boris’ bewandelt hij een totaal ander pad. Jonas Geirnaert en Bockie de repper vergezellen hem op zijn reis naar Canada. Na toestemming van zijn moeder zal hij daar ‘de roadtrip van zijn dromen’ samen met zijn broer Boris.

Boris Snelders, de oudere broer van Jeroom, kreeg op jonge leeftijd te horen dat hij kanker had. Hij droomde ervan om een roadtrip door Canada te maken, maar kreeg daar nooit de kans toe. Jeroom neemt zijn oudere broer niet enkel mee in zijn gedachten, maar ook fysiek. Het hele plan van de reis is om op het einde de assen van Boris te verstrooien in Canada.

Binnenkort is ‘Boris’ te zien op Streamz, Play4 en GoPlay.

***

Strijd om de streamer: Netflix verliest jonge kijkers in Vlaanderen, Disney+ loopt uit op Streamz

'Wednesday' Beeld Photo News
'Wednesday'Beeld Photo News

In de nieuwste imec.digimeter, het jaarlijkse onderzoek naar het multimediagebruik in Vlaanderen, lezen we vandaag, niet echt onverwacht, dat jongeren in 2022 dagelijks weer net wat minder live naar televisie keken en dat streaming aan populariteit blijft winnen. Wél interessant: ondertussen heeft 25% van de Vlamingen toegang tot meerdere streamingdiensten (+2%), bij de 44-minners is dat al 30% tot 35%.

Welke streamingdiensten dan, vraagt u? Ook dat werd bevraagd in het onderzoek. Netflix blijft de populairste dienst, ondertussen heeft precies de helft van de Vlamingen een abonnement. Disney+ volgt op afstand, met 19%, maar groeide wel harder (+3%) dan Netflix (+1%). Streamz moet het stellen met 12% (+1%), Amazon Prime groeit naar 8% (+2%) en Apple TV+ blijft steken op 3%. Opmerkelijk: Netflix groeide enkel bij de kijkers ouder dan 45 jaar, bij de jongeren ging het aantal abonnementen zelfs lichtjes achteruit. Bij Disney+ zien we eerder het omgekeerde: bij de jongste kijkers (18-24 jaar) groeide de dienst van 28 naar 38 procent. In die kijkersgroep staat Netflix overigens nog altijd op 74%.

Nog eens op een rijtje:

1. Netflix - 50% (+1%)
2. Disney+ - 19% (+3%)
3. Streamz - 12% (+1%)
4. Amazon Prime - 8% (+2%)
5. Apple TV+ - 3% (-1%)

Owen Wilson wordt Bob Ross in eerst ‘Paint’-trailer, maar dat mogen we niet zeggen

null Beeld RV
Beeld RV

Een pittoresk geschilderd landschapje, een eigenaardig permanent en een outfit die uit de grabbelbakken van de sixtieswinkel op de hoek komt. Dat kan niemand anders dan onze favoriete televisieschilder Bob Ross zijn! Of misschien toch wel: Owen Wilson in de huid van Bob Ross voor zijn nieuwste film ‘Paint’.

Maar dat mogen we eigenlijk niet zeggen, want hoewel het levensverhaal van Ross ook een film verdient (er bestaat nu enkel een erbarmelijke Netflix-reeks over), is ‘Paint’ de kroniek van de fictieve kunstschilder Carl Nargle – zeg dat maar eens vijf keer na elkaar. Nargle is een gevierd tv-schilder uit Vermont die plots uit zijn spotlight wordt verdreven door een een jongere, hippere kunstenares, waarna hij terugslaat met zijn penseel én totebags. Daar merk je het grote verschil, want zelfs dertig jaar na zijn dood is dat Ross nog niet overkomen, kijk er de miljoenen Youtube-streams maar op na.

Dus laten we die opzichtige gelijkenissen met Ross gewoon happy little accidents noemen. Dat zullen de filmbonzen vast ook proberen in de rechtszaal.

‘Paint’ zal op 7 april in première gaan in de Verenigde Staten. In België moeten we het momenteel stellen met enkel de trailer.

***
7 maart 2023

Donatello, Michelangelo, Leonardo en Raphael komen terug in ‘Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem’ (en Post Malone speelt de slechterik)

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem Beeld Paramount Pictures
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant MayhemBeeld Paramount Pictures

Paramount Pictures en Seth Rogan brengen in augustus een nieuwe film met Donatello, Michelangelo, Leonardo en Raphael naar de cinemazalen. Op de Nickelodeon Kids’ Choice Awards werd het nieuws onthuld dat ‘Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem’ vanaf 4 augustus 2023 in de bioscoop zal verschijnen. Paramount Pictures gaf in de tussentijd de trailer al vrij.

Zeer opmerkelijk aan deze nieuwe ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’-film: een voice cast vol wereldberoemde namen. Paul Rudd (Mondo Gecko), Giancarlo Esposito (Baxter Stockman), Rose Byrne (Leatherhead), Jackie Chan (Master Splinter), Seth Rogen en John Cena (Bebop en Rocksteady), Natasia Demetriou (Wingnut), Ayo Edibiri (April O’Neil), Ice Cube (Superfly), Post Malone (Ray Fillet) en Hannibal Buress (Genghis Frog).

Wie alvast een beschrijving wil van de inhoud: ‘In Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem gaan de Turtles erop uit om de harten van New Yorkers voor zich te winnen en geaccepteerd te worden als normale tieners door hun heldhaftige daden. Hun nieuwe vriendin April O’Neil helpt hen om een mysterieuze groep van criminelen te bestrijden, maar ze komen al snel in de problemen wanneer een leger van mutanten op hen wordt losgelaten.’

***

Cowboylaarzen, cactussen en koetsroven: dit weten we tot dusver over ‘De Mol’ 2023 na nieuwe teaser

De Mol - Gilles De Coster Beeld SBS BE
De Mol - Gilles De CosterBeeld SBS BE

Dag vrienden, oftewel dear friends: vanaf 19 maart zendt Play4 opnieuw elke zondag een nieuwe aflevering van ‘De Mol’ uit. Hier en daar werd er al een tipje van de sluier opgelicht, maar wat we kunnen verwachten van het elfde seizoen blijft - toepasselijk - giswerk. Wij lijsten hieronder nog even op wat we nu al weten.

Eerst: de bestemming. De kandidaten trekken in het nieuwe seizoen op roadtrip door de Verenigde Staten. Het woestijnlandschap van Arizona wordt de startplaats, zo kregen we vorige week te zien in een langverwachte eerste teaser. Daarin zegt presentator Gilles De Coster mysterieus: ‘Dit hebben we nog nooit gedaan’ en vraagt hij aan de mol: ‘Zie je het zitten?’.

Op zondag 12 maart, dat is over één week dus, kennen we de kandidaten. Zij worden voorgesteld in ‘Café de Mol’, dat net als vorig jaar opnieuw gepresenteerd wordt door Dennis Xhaët. In een nieuwe teaser zien we enkele kandidaten uitgedost in cowboyoutfit, en geven de makers al een korte preview van wat een eerste proef lijkt te zijn.

De grote finale van ‘De Mol’ staat ten slotte ingepland op 7 mei. U kunt afzakken naar Kinepolis Antwerpen om in aanwezigheid van de kandidaten de mol ontmaskerd te zien worden, of u volgt gewoon mee in uw luie speurderszetel. Aan u de keuze!

***

‘Succession’: Streamz lanceert nieuwe trailer van vierde en laatste seizoen

Vanaf 27 maart kan je wekelijks terecht op Streamz om het vierde en laatste seizoen van de razend populaire HBO-reeks ‘Succession’ te bekijken. Om het publiek warm te krijgen, lanceert Streamz alvast de trailer. De reeks won niet alleen een hoop internationale prijzen, maar kreeg van Onze Man als kers op de taart een topscore van ★★★★★. Zeker de moeite als je het ons vraagt.

De Emmy-winnende HBO-serie, geschreven door Jesse Armstrong, debuteerde in 2018 met een eerste seizoen van 10 afleveringen. De reeks verkent thema’s zoals macht en familiedynamiek door de ogen van Logan Roy, gespeeld door Brian Cox. Samen met zijn vier kinderen, Kendall (Jeremy Strong), Siobhan (Sarah Snook), Roman (Kieran Culkin) en Connor (Alan Ruck), raakt hij in een machtsstrijd verzeild wanneer de verkoop van mediaconglomeraat Waystar Royco aan tech-visionair Lukas Matsson steeds dichterbij komt.

Dit vierde seizoen zal ook plaatsmaken voor enkele nieuwe gezichten. Zo krijgen Annabeth Gish (‘Gone Mom’), Adam Godley (‘The Great’), Eili Harboe (‘Thelma’) en Jóhannes Haukur Jóhannesson (‘Vikings: Valhalla’) nu ook een rol in de reeks.

***

‘The Last of Us’: HBO werkt stiekem foutjes weg én lijkt haast te zetten achter seizoen 2

Pedro Pascal is de man van het moment: de release van ‘The Mandalorian’ was groot nieuws, maar misschien nog groter, was de absurde Starbucksbestelling waarmee Pascal op TikTok viraal ging. Ook vandaag staat onze ‘internet Daddy’ weer in de belangstelling.

In een interview met de nieuwssite Collider werd Pascal gevraagd naar de eventuele plannen voor het tweede seizoen van ‘The Last of Us’. Na wat ingehouden gemompel om zijn mond niet voorbij te praten, gaf hij uiteindelijk toe dat er een kans bestaat dat dat tweede seizoen nog in 2023 gefilmd wordt. Wat er in het vervolgseizoen te zien zal zijn is nog niet bekend, maar fans gaan er alvast vanuit dat de verhaallijn gebaseerd wordt op de tweede game uit de ‘The Last of Us’-reeks. Wij zijn alvast groot fan van het eerste seizoen en gaven de reeks ★★★★½.

Diezelfde fans merkten na het bekijken van aflevering 6 (‘Kin’) een zeer opzichtige fout op. Tijdens een overhead-shot zagen enkele aandachtige kijkers een aantal crewleden staan aan de rand van hun beeldscherm. Al snel corrigeerde HBO de scène door ze uit het beeld te verwijderen. Daarbij werd ook gelijk een tweede fout hersteld. Zo was de hand van een crewlid te zien die het hoofd van het paard Shimmer ondersteunde.

Lees ook: De derde aflevering van ‘The Last of Us’ op Streamz is fantastisch: de beste televisie die we in lange tijd zagen

‘Geef ons koffie, Internet Daddy!’ Zelfs Pedro Pascals Starbucksbestelling gaat viraal

***

‘Star Wars’ spin-off ‘The Mandalorian’ krijgt derde seizoen, en kondigt zelfs vierde aan

27 februari 2023

Op Youtube is sinds vandaag een nieuw promofilmpje te zien voor het nieuwe seizoen van ‘The Mandalorian’. Daarin zullen onder andere acteur Pedro Pascal (The Mandalorian) en baby Yoda weer zij aan zij staan. Voor fans van de ‘Star Wars’ spin-off is het aftellen tot 1 maart, want vanaf dan kan je wekelijks terecht op Disney+ voor een nieuwe aflevering. De seizoensfinale staat ingepland voor 19 april.

Het derde seizoen zal naast de gekende cast plaatsmaken voor enkele nieuwe castleden. Zo zullen ook Christopher Lloyd (‘Back to the Future’) en Tim Meadows (‘The Goldbergs’) een rol krijgen in de tv-serie van filmmaker Jon Favreau. Bij het bekendmaken van het derde seizoen gaf diezelfde meneer Favreau direct mee dat hij ook het script van het vierde seizoen al neergeschreven heeft.

***

20 jaar na de eerste ‘The Lord Of The Rings’-trilogie kondigt Warner Bros een vervolg aan

24 februari 2023

Goed nieuws voor ‘The Lord of the Rings’-fans: Warner Bros en New Line hebben aangekondigd dat de filmreeks wordt aangevuld met enkele nieuwe titels. De eerstvolgende film zal de naam ‘The War of the Rohirrim’ krijgen. Dit heuglijke nieuws bracht David Zaslav, CEO van Warner Bros Discovery inc., tijdens een bedrijfsgesprek over de inkomsten van het vierde kwartaal van vorig jaar. De eerste trilogie van filmregisseur Peter Jackson won 17 Oscars, waaronder 11 stuks voor de grote finale van de trilogie, ‘The Return of the King’.

In de nieuwe films word je opnieuw ondergedompeld in de mysterieuze wereld van schrijver J.R.R. Tolkien waar elven, hobbits en mensen samenleven.

Voor de originele trilogie moeten we de tijd meer dan 20 jaar terugdraaien. De eerste kwam uit in 2001 onder de naam ‘The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring’. Een jaar later volgde ‘The Two Towers’ en in 2003 kwam ‘The Return of the King’ uit.

Het is nog wel even wachten tot de eerste nieuwe film te zien is. ‘The War of the Rohirrim’ komt namelijk pas uit op 12 april 2024. Laten we hopen dat die ons de spectaculaire miskleun genaamd ‘The Rings of Power’ op z'n minst kan doen vergeten.

***

“Tulpen uit Antwerpen’ te slecht om uit te zenden in Nederland’

23 februari 2023

'Tulpen uit Antwerpen' Beeld Play
'Tulpen uit Antwerpen'Beeld Play

‘Tulpen uit Antwerpen’, een muziekprogramma waarin Nederlandse artiesten Belgische hits coveren en vice versa, zou eigenlijk niet alleen wekelijks op Play4 worden uitgezonden, maar ook op het Nederlandse RTL4. Alleen: in de programmering van die Nederlandse commerciële zender ontbreekt momenteel elk spoor van de show.

Bij onze noorderburen leidt dat tot de nodige speculaties, zo schrijft de website Mediacourant. Oud-zenderbaas Tina Nijkamp laat weten dat de show voorlopig is verplaatst naar de kijkcijferluwe zomermaanden. ‘Heel raar, want het is een competitieprogramma en dus zijn de winnende songs weldra al bekend voordat het hier uitgezonden is.’

Volgens mediajournalist Marcus den Blanken van het dagblad AD zou de Nederlandse zender het programma van presentatoren Kat Kerkhofs en Buddy Vedder echter beter meteen in de prullenbak gooien. ‘Ik heb naar misschien wel de meest afgrijselijke show van de afgelopen vijf jaar zitten kijken. Het was echt niet om aan te gluren. Het was verschrikkelijk.’

Ook het RTL 4-programma ‘RTL Boulevard’ deelt die mening. Rob Goossens: ‘In Hilversum is het minst gebruikte apparaat de shredder. Terwijl er echt wel wat vaker een beroep op gedaan mag worden. Dit lijkt me een goed geval.’

Onder de deelnemers van ‘Tulpen uit Antwerpen’ vinden we onder meer Bart Peeters, Clouseau, René Froger, Willy Sommers en Helmut Lotti. Lees ook onze ★★½☆☆-recensie: ‘twerken op ‘Domino’ en uiteráárd een mop over Dries Mertens’.

‘Tulpen uit Antwerpen’, elke donderdag om 21 uur op Play4

***

Graham Norton vervolledigt drietal aan presentatoren in finale van Eurosongfestival 2023

Nu iedereen ongetwijfeld de data voor de halve finales en de finale van het Songfestival 2023 in zijn agenda met stip heeft aangeduid, is nu ook de naam van de vierde presentator bekend.

De drie liveshows worden aan elkaar gepraat door vier presentatoren. Hiervoor rekent de organisatie op de Britse zangeres Alesha Dixon, de Britse actrice Hannah Waddingham en de Oekraïense zangeres Julia Sanina. Voor de finale worden ze bijgestaan door de bekende tv-presentator Graham Norton.

Het Eurosongfestival van 2023 gaat dit jaar door in Liverpool. Opvallend, want logischerwijs strijkt de internationale zangshow neer in het land van de laatste winnaar. Maar vermits dat Oekraïne is, valt het maar te begrijpen dat er naar veiligere oorden werd gezocht.

De eerste halve finale vindt plaats op 9 mei met onder meer Nederland, Zweden, Noorwegen en Finland. De tweede halve finale is twee dagen later, op 11 mei. Hierin zullen België, Polen, Israël en Kroatië hun plek in de grote finale proberen te bemachtigen.

Spanje, Italië, Frankrijk en het Verenigd-Koninkrijk zijn als organisatoren automatisch geplaatst voor de grote finale op 13 mei, alsook Oekraïne die door de winst van vorig jaar niet aan voorrondes hoeft mee te doen.

***

‘Stop looking at us, we want our privacy!’: Meghan Markle en Britse prins Harry zijn dé nieuwe sterren van ‘South Park’

22 februari 2023

In een nieuwe aflevering van ‘South Park’ genaamd ‘The Worldwide Privacy Tour’ passeren twee wel heel bekende gezichten de revue, namelijk Meghan Markle en de Britse prins Harry. Ze zijn naar het rustige ‘South Park’ verhuisd om er een welbepaalde boodschap te verspreiden. De personages die sprekend op het koppel lijken, houden borden met ‘Stop looking at us, we want our privacy!’ in de lucht.

De acties die ze vervolgens ondernemen staan in groot contrast met wat er op hun protestborden te lezen staat. Zo komt er vuurwerk aan te pas om de aandacht te trekken en roepen ze ‘s nachts iedereen wakker met de boodschap ‘laat ons met rust’.

Naast de absurde acties om ieders aandacht promoot prins Harry zijn boek ‘WAAAGH’, uitgesproken als een krijsende baby. Hiermee lachen de makers met Harry’s boek ‘Spare’. Met deze ‘South Park’-behandeling stuurt de VS een duidelijke boodschap naar het koppel dat ook de Amerikanen het met hen gehad hebben.

Een insider meldt bij DailyMail dat Megan Markle niet is opgezet met hoe zij en prins Harry worden afgebeeld in de recente aflevering van ‘South Park’ en dat ze enkele fragmenten heeft gezien maar weigert de volledige aflevering te kijken.

***

Opnames western ‘Rust’ na schietincident hervat, mét Alec Baldwin

Alec Baldwin (64) blijft een van de hoofdrollen behouden in de Hollywoodfilm ‘Rust’. Hoewel er nog rechtszaken lopen tegen Baldwin, wordt hij komende lente verwacht op de set om de opnames te hervatten. Die werden in januari 2021 stopgezet nadat hij beschuldigd werd van het onvrijwillig doodschieten van beeldregisseur Halyna Hutchins.

‘Ook al is het bitterzoet, ik ben dankbaar dat een briljant en toegewijd nieuw productieteam dat zich bij de voormalige cast en crew voegt, zich inzet om te voltooien wat Halyna en ik zijn begonnen’, aldus regisseur Joel Souza in een verklaring. ‘Alles wat ik doe voor deze film zal gewijd zijn aan het eren van Halyna’s nalatenschap en haar trots maken. Het is een voorrecht om dit namens haar mogelijk te maken.’

Het productiehuis achter ‘Rust’ is naast de film ook bezig aan een documentaire rond het leven van Halyna Hutchins. Hierin zal te zien zijn welke impact haar overlijden heeft op familie, vrienden, collega’s en de gehele filmindustrie.

***

‘Julie’s Dance Academy’ op VTM GO leert BV’s Tiktok-dansjes

16 februari 2023

Wie op 18 februari na het kijken van ‘De Vermeires’ maar niet genoeg krijgt van het idyllische gezin - dat overigens al in aflevering één een verjaardagsfeestje voor de labradoodle des huizes organiseert -, kan diezelfde dag bij VTM GO terecht voor danstips van Julie Vermeire. In enkele korte afleveringen leert ze negen BV’s een Tiktok-dansje aan dat echt bij hen past.

Met de winst in ‘Dancing with the Stars’ in 2019 en zo’n 450.000 Tiktok-volgers op zak is de goedlachse blonde nepo baby dé ideale persoon voor een nieuwe reeks op VTM GO, zo becijferden de tv-bonzen aan de Medialaan enthousiast. De komende weken leert ze negen BV’s enkele dansjes aan die hen op het lijf geschreven zijn. Nadat vader Jacques Vermeire al vaak op haar profiel te zien was, zal ze nu haar expertise doorgeven aan enkele andere bekende gezichten in Vlaanderen. Kortom: exact waar u op zit te wachten.

Julie zal zelf de dansjes in elkaar knutselen en maakt elke choreografie op maat van de bekende Vlaming in kwestie. Weinig verrassend duikt Andy Peelman in de serie op: de ex-politieagent is tegenwoordig fulltime tv-figuur en staat onderhand in de pixels van uw beeldscherm gebrand. Andere deelnemers zijn ‘Familie’-actrice Jools Jutta Janssens en Jamie-Lie Six.

Tussendoor nodigt Julie ook enkele echte ‘Tiktok-kenners’ uit die haar dansjes mogen uitproberen, zoals het koppel Steffi Mercie en Gerben Tuerlinckx - dikke Gen Z-punten als u weet wie dié mensen in godsnaam zijn. In de eerste aflevering komt Julie samen met influencers Céline Dept en Stien Edlund te weten of Karen Damen acht jaar na K3 het dansen nog onder de knie heeft. Wij wachten alvast nagelbijtend af.

‘Julie’s Dance Academy’ is vanaf zaterdag 18 februari wekelijks te zien op VTM GO.

***

VTM-versie van ‘Kamp Waes’ stoomt George-Louis Bouchez klaar voor het front

13 februari 2023

null Beeld Thomas Geuens
Beeld Thomas Geuens

Ook Vlaanderen krijgt een gloednieuw tv-programma waarin BV’s zich wagen aan de zwaarste opleiding ter wereld: die van de Special Forces. In ‘Special Forces: Wie Durft Wint’, dat sterk lijkt op Kamp Waes, trekken 11 bekende gezichten naar Marokko waar ze op zoek gaan naar hun fysieke fitheid en hun mentale weerbaarheid. Het concept komt overgewaaid uit Groot-Brittannië (SAS: Who Dares Wins) en bleek eerder al een succes in Amerika, Australië, Finland en Nederland. Wie op VRT Tom Waes bezig zag in ‘Kamp Waes’, verwacht bij VTM natuurlijk Koen Wauters. Dat is dan ook de eerste van drie kandidaten die we in legeruniform kunnen verwachten. Daarnaast neemt MR-politicus George-Louis Bouchez deel, die hierbij ongetwijfeld aan populariteit zal winnen in Vlaanderen. De derde en laatste kandidaat die al werd bekendgemaakt is ex-basketbalster Ann Wauters. Het programma is binnenkort te bekijken op VTM, een exacte datum is nog niet bekend. De overige 8 kandidaten worden later bekendgemaakt.

***

VTM kaapt ‘Blind gekocht’-gezichten Bart en Béa weg, Play4 haalt snoeihard uit: ‘Bloedarmoede bij VTM’

U zag de vredesduif al vrolijk voorbijvliegen toen VTM, Play4 en Eén de krachten bundelden bij de uitzending van ‘De Kastaars!’? Het karkas van dat beest ligt intussen te rotten op het trottoir van de Medialaan, want van de illusie van pax media is geen sprake meer na het nieuwste offensief van VTM. De zender heeft Bart en Béa, olijk duo en publiekstrekkers van Play4-programma ‘Blind gekocht’, weggekaapt voor eigen verbouwingsprogramma ‘Huis gemaakt’.

Makelaar Béa Vandendael kondigde enkele maanden geleden nog aan dat ze na vier seizoenen afscheid nam van ‘Blind gekocht’, bungelend op de rand van een burn-out na de onmogelijke eisen - studio’s! badkamers! - van sommige kandidaten. Interieurarchitect Bart Appeltans bleef aan boord en startte recent nog de opnames van het vijfde seizoen, tot hij plots een telefoontje kreeg van VTM. Of hij ‘Blind gekocht’ niet bij het bouwafval wilde gooien om als jurylid te fungeren in ‘Huis gemaakt’? Uiterst toevallig had zijn vaste compagnon Béa enkele dagen voordien al hetzelfde aanbod gekregen, en dat aanvaard. ‘Slechts een paar opnamedagen per maand. En buiten de opnames geen overvolle agenda aan werk voor het programma’, verklaart Béa haar snelle wederoptreden op televisie na haar exit uit ‘Blind gekocht’ aan Het Laatste Nieuws. ‘Het kriebelde te hard om nee te zeggen. En het is een haalbaar alternatief voor mij.’

Lees ook:

Vastgoedexperts Béa Vandendael en Hadisa Suleyman: ‘In kleinere steden krijg je meer waar voor je geld. Kopers discussiëren er vaak niet eens over de prijs’

De miljonairstranen in ‘Blind gekocht’ vs. de slavernij van ‘Huis gemaakt’: welk vastgoedprogramma is uw tijd waard?

Zo is het trio dat de fundamenten legde voor het succes van ‘Blind gekocht’, presentatrice Dina Tersago en Bart en Béa, nu plots weer herenigd bij de concurrentie. ‘Huis gemaakt’-juryleden interieurarchitect Gert Voorjans en makelaar Hadisa Suleyman moeten baan ruimen. ‘Ik ben een beetje bang dat mensen ons misschien overlopers gaan vinden’, uit Béa een terechte vrees. ‘Terwijl ik niet bezig ben met dat tv-gegeven op zich. Ik had ook geen contract, hé. Het is gewoon zo verlopen.’

In de kantoren van Play4 weerklinkt intussen luid gevloek en het gerinkel van gebroken glas nadat enkele veiligheidshelmen en de stock rode haarverf van Béa vakkundig uit het raam werden gekieperd. ‘We beschouwen het als een compliment dat de marktleider opnieuw bij de uitdager talent komt weghalen’, klinkt het eerst nog lichtjes passief agresssief in een reactie van Play Media-woordvoerder Kristof Demasure. Om vervolgens betonhard uit te halen: ‘Al wijst het op bloedarmoede bij VTM. Het betekent dat we de ultieme kweekvijver zijn, maar van een commerciële marktleider zou je wel mogen verwachten dat ze de creativiteit in huis hebben om eigen talenten te ontwikkelen.’

‘We weten niet welk voorstel Bart en Béa hebben gekregen. Onze wegen scheiden in alle liefde, net zoals dat destijds gebeurde toen Dina Tersago als eerste weggehaald werd bij ‘Blind gekocht’. Intussen blijven we op zoek naar nieuw talent. Dat zal onder meer te zien zijn in het nieuwe seizoen van ‘Blind gekocht’, maar ook in ons nieuwe dagelijkse verbouwprogramma dat deze zomer start.’ Tip voor Play4: Gert Voorjans en Hadisa Suleyman zijn dringend op zoek naar een nieuwe tv-job.

***

‘Winnie the Pooh’-horrorfilm vanaf volgende week in ons land te zien: Knorretje is uit op bloed

8 februari 2023

‘Winnie the Pooh: Blood and Honey’, het is alvast de beste titel in lange tijd. De slasher-film van regisseur Rhys Waterfield waarin Pooh samen met Knorretje - we hebben die roze flurk nooit vertrouwd - zijn bloeddorst stilt op onschuldige mensjes is al een hit sinds de aankondiging. Nu is het eindelijk zo ver! Vanaf volgende week is hij te aanschouwen in ons land! Onze kaartjes voor de achterste rij zijn al besteld, daar ziet niemand ons snikken.

De officiële beschrijving luidt: ‘Aan de dagen van avonturen en vrolijkheid is een einde gekomen, want Janneman Robinson, nu een jonge man, heeft Winnie The Pooh en Knorretje aan hun lot overgelaten. Naarmate de tijd verstrijkt, voelen ze zich boos en verlaten. Nadat ze de smaak van bloed te pakken hebben gekregen, gaan Winnie-The-Pooh en Knorretje op zoek naar een nieuwe voedselbron. Het duurt niet lang voor hun bloedige rooftocht begint...’ Dat kan toch enkel een topfilm worden?!

De film zal op donderdag 16 februari te zien zijn op de Horror Night van Kinepolis en vanaf dan ook in selecte Kinepolis-filialen. Maar voor u toezegt, test eerst of u de lunch kan binnenhouden bij de trailer.

Trouwens, heeft iemand Tijgertje en Iejoor gezien?

***

‘Fawlty Towers’ krijgt vervolg: John Cleese en zijn dochter spelen de hoofdrollen

Fawlty Towers, de fenomenale Britse comedyserie uit de jaren zeventig, krijgt een vervolg. Hoofdrolspeler en schrijver John Cleese, ondertussen 83 lentes jong, keert terug, en ook zijn eigen dochter speelt een rol. Dat meldt Variety.

Van Fawlty Towers werden tussen 1975 en 1979 twaalf afleveringen uitgezonden. In de komische reeks probeerde hoteleigenaar Basil Fawlty met wisselend succes zijn zaak, huwelijk en mentale gezondheid onder controle te houden.

John Cleese bedacht en schreef de reeks en vertolkte zelf de hoofdrol. Nu wil hij de reeks nieuw leven inblazen, samen met productiemaatschappij Castle Rock Entertainment. Nieuwe afleveringen zullen draaien om hoe Basil Fawlty in de moderne wereld navigeert.

Cleese zal opnieuw zowel schrijven als acteren. Ook zijn dochter, Camilla Cleese, krijgt een rol, als dochter van Basil Fawlty die recent achter haar bestaan is gekomen en terwijl ze samen hun onderlinge relatie proberen uit te dokteren, openen ze een nieuw hotel.

Het is nog niet bekend waar en wanneer de nieuwe serie te zien zal zijn.

Verrassend: In 2009 had John Cleese in een interview op de BBC nog uitgesloten dat er ooit nieuwe afleveringen zouden komen van de reeks. ‘Iets opnieuw doen dat als enorm goed wordt beschouwd, zorgt voor een verschrikkelijk probleem: hoe kun je het overtreffen? De verwachtingen zullen zó hoog liggen.’

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234