null Beeld

TV-tip'The Masked Singer'

‘Onder de maskers kunnen zich ook acteurs, politici of sportlui bevinden’

Noud Jansen

Uit Zuid-Korea, het land dat ons eerder al met enkele lekkere receptjes op basis van hondenvlees verblijdde, bereikt ons heden 'The Masked Singer', een wereldwijd succesvolle televisieshow waarvan de precieze spelregels onmogelijk in een kort bestek uit te leggen zijn. Laten we volstaan met u te melden dat het een zangwedstrijd betreft met gemaskerde deelnemers, en dat een vierkoppige jury moet zien te raden welke bekende hoofden er onder die maskers verborgen zitten - 'geen whodunit, maar een who sung it', zoals de presentator van de Amerikaanse versie het niet onaardig verwoordde.

NIELS DESTADSBADER (presentator) «Het was bevrijdend om na de lockdown eindelijk nog eens een programma te kunnen presenteren, maar tegelijk was het ook bevreemdend, door de coronamaatregelen. Ik stond daar in een reusachtige studio (NEP in Londerzeel, red.) mijn ding te doen voor hooguit vijftig man: waagde ik eens een grapje, dan moest ik al serieus mijn best doen om in de verte een paar mensen te horen lachen. Ik heb ondertussen al wat ervaring, maar zeker in het begin was het alsof ik op het scherm debuteerde. Niet goed voor het zelfvertrouwen! Nog een geluk dat 'The Masked Singer' zo'n cool programma is.»

HUMO In Nederland, waar het programma al een seizoen heeft gelopen op RTL4, moesten alle betrokkenen een contract tekenen waarin stond dat ze een boete van 250.000 euro mochten verwachten als ze hun eigen deelname of die van een ander zouden verklappen.

DESTADSBADER «De bedragen ken ik niet, maar ook bij ons hebben de betrokkenen zo'n contract moeten tekenen, net als het publiek. Er zat zelfs een extra slot op de deur: op het einde van iedere aflevering, toen de kandidaat werd ontmaskerd die door het publiek als de minst goede act werd beoordeeld, stopten we de opname net vóór de ontmaskering en moesten de toeschouwers de studio verlaten. De onthulling werd dus telkens opgenomen voor een lege tribune.

»Mijn ouders zijn naar meerdere opnames gekomen: 's avonds werd ik steevast gebeld door mijn moeder, die nieuwsgierig was wie er onder het masker zat van de afvaller van de dag. Lastig om het haar niet te zeggen, hoor! Gelukkig heb ik telkens net op tijd aan dat contract gedacht (lacht).»

HUMO 'The Masked Singer' lijkt me het soort programma waarin je zelf ook wel had willen meestrijden als je het niet zou presenteren.

DESTADSBADER «Klopt, alleen zou zowat iedereen mijn stem meteen herkennen, waardoor de lol eraf is. Dat maakt dit programma juist zo boeiend: onder de maskers kunnen zich ook acteurs, politici of sportlui bevinden. VTM had me vooraf gezegd dat ik zelf mocht kiezen of ik wilde weten wie zich onder de maskers bevond: ik heb ervoor gekozen om het niet te willen weten. Maar nu de opnames achter de rug zijn, kan ik je vertellen dat er echt wel opvallende figuren tussen zitten.»

HUMO Wilde gok: Jan Jambon?

DESTADSBADER «Als ik dat met een flauw mopje mag beantwoorden: dat is de hamvraag. En nu even luisteren of ik in de verte iemand hoor lachen.»

‘The Masked Singer’, VTM, vrijdag 18 september, 20.40

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234