'El Reino', 'The White Lotus', 'The Chair' Beeld Humo
'El Reino', 'The White Lotus', 'The Chair'Beeld Humo

humo gidststreaming

Op een rijtje: de 25 allerbeste series die de afgelopen weken verschenen zijn

Wekelijks bijgewerkt: deze nieuwe series op Netflix, Streamz, Disney+ en co zijn uw tijd zeker waard.

Brooklyn Nine-Nine - seizoen 7 (Netflix) ★★★½☆

Brooklyn Nine-Nine Beeld iMDb
Brooklyn Nine-NineBeeld iMDb

COMEDY In de Verenigde Staten is ‘Brooklyn Nine-Nine’ ondertussen aan het achtste en laatste seizoen bezig, op Netflix is sinds kort reeks zeven te bekijken. Misschien net iets minder sterk dan seizoen zes (lees hier de recensie) maar de avonturen van Jake Peralta en co. blijven toch van het grappigste dat er vandaag op tv te vinden valt.

F**k You Very Very Much (Streamz) ★★★★☆ (lees hier de recensie)

F**c you very very much Beeld rv
F**c you very very muchBeeld rv

COMEDY Wonderlijke, enorm geestige en alle kanten uitschietende komische dramareeks over drie vriendinnen (Frances Lefebure, Evelien Bosmans en Daphne Wellens) die een leven als dertigers proberen uit te bouwen. Kom voor de goeie grappen (Bosmans als Kim Clijsters!), de slimme filmreferenties en de absurde zijsprongetjes, blijf voor de rake, geduldige schetsen van enkele personages die op een immer herkenbare manier klooien, sukkelen en aanmodderen.

Hit & Run (Netflix) ★★★☆☆ (lees hier de recensie)

Hit & Run Beeld rv
Hit & RunBeeld rv

ACTIE Thrillerserie van de makers van ‘Fauda’ over een ex-soldaat die betrokken raakt in een ingewikkeld, internationaal complot. ‘Hit & Run’ is boeiend en meeslepend, maar brengt met negen afleveringen net iets te veel van het goede en eindigt in een ontknoping die je als kijker wel erg onbevredigd achterlaat.

How to Sell Drugs Online (Fast) – seizoen 3 (Netflix) ★★★★☆ (lees hier de recensie)

How to sell drugs online (fast) Beeld rv
How to sell drugs online (fast)Beeld rv

DRAMEDY Derde en wellicht laatste seizoen van de Duitse ‘Breaking Bad’ in pocketformaat, over de tiener Moritz Zimmermann die samen met zijn vrienden via het internet een bijzonder winstgevend handeltje in pillen opzet. Iets minder grappig en anarchistisch dan het superieure tweede seizoen - al valt er, zeker voor een Duitse serie, nog steeds meer dan genoeg te lachen - maar wel des te ontroerender aangezien de nadruk minder op de drugshandel ligt en meer op de vriendschap tussen Moritz en de terminaal zieke Lenny.

I Think You Should Leave – seizoen 2 (Netflix) ★★★★½ (lees hier de recensie)

I think you should leave Beeld rv
I think you should leaveBeeld rv

COMEDY De langverwachte terugkeer van het grappigste programma van 2019, de sketchshow die onvergetelijke personages - en populaire memes - als ‘Focus Group Man’ en de kerel in het hotdogpak opleverde. Tim Robinson en co. zorgen opnieuw voor een hoop sketches die je enkel - en dan nog met een understatement - kunt omschrijven als ‘waanzinnig absurd’, over mannen en - soms - vrouwen die van kinderachtigheid en koppigheid hun belangrijkste troeven hebben gemaakt.

Kevin can f**k himself (Amazon Prime Video) ★★★★☆

Kevin can f*ck himself Beeld RV
Kevin can f*ck himselfBeeld RV

COMEDY Gewaagde, genres en grenzen doorbrekend komisch drama over een vrouw (Annie Murphy, bekend van ‘Schitt’s Creek’) die gevangen zit in een liefdeloos huwelijk. ‘Kevin can f**k himself' is eigenlijk twee series in één: Allison speelt samen met haar man en familie mee in een klassieke sitcom - inclusief lachband - en is daarin de punchline van alle seksistische grappen die typisch zijn voor dat soort reeksen. Maar zodra ze de deur van het decor - een felverlichte woonkamer - achter zich dicht trekt, belandt ze in het echte leven. Daarin probeert ze zelfstandig te worden en los te komen van haar echtgenoot, die niet weet wat voor onheil hem boven het hoofd hangt.

Loki (Disney+) ★★★★½ (lees hier de recensie)

Tom Hiddleston als/in 'Loki'. Beeld Disney
Tom Hiddleston als/in 'Loki'.Beeld Disney

ACTIE Nog even en er zijn meer Marvel-spin-offs dan coronavarianten - ondertussen zitten we in 2021 al aan nummer drie - maar na de matige voorgangers ‘WandaVision’ en ‘The Falcon and the Winter Soldier’ heeft Disney+ met ‘Loki’ wel voor het eerst een topper te pakken. De aartsvijand van de Avengers heeft zich afgesplitst van de centrale tijdlijn van het MCU en duikt op in de Gobiwoestijn, waar hij door de agenten van de Time Variance Authority, in de boeien wordt geslagen. Tijdreizen, actie en een heerlijke wisselwerking tussen Loki (Tom Hiddleston) en TVA-agent Moebius (Owen Wilson): dit behoort tot het beste wat Marvel tout court ooit heeft gemaakt.

Mare of Easttown (Streamz) ★★★★☆ (lees hier de recensie)

streaming Beeld RV
streamingBeeld RV

MISDAAD Misdaaddrama van HBO over een klein dorpje nabij Philadelphia dat opgeschrikt wordt door enkele verdwijningen en een moord. Kate Winslet steelt - uiteraard - de show als rechercheur Mare Sheehan, die tussen het speuren naar de daders door ook haar eigen, erg woelige privéleven op orde moet proberen te krijgen. Met thema’s als zelfmoord, drugsverslaving, armoede en prostitutie is donker nog een understatement voor deze miniserie , die wel beter uit de voeten komt als psychologisch drama dan als misdaadreeks.

McCartney 3,2,1 (Disney+) ★★★★☆ (lees hier de recensie)

McCartney 3, 2, 1 - Series (USA-2021) - Caption: Paul McCartney en Rick Rubin Beeld TMDb
McCartney 3, 2, 1 - Series (USA-2021) - Caption: Paul McCartney en Rick RubinBeeld TMDb

DOCU Heerlijke podcast-met-beelden waarin überproducer Rick Rubin ex-Beatle Paul McCartney interviewt over leven en werk. Over de man zelf of zijn ex-collega’s bij de Fab Four kom je niet heel veel nieuws te weten, maar wanneer de twee oude knarren samen de songs van de Beatles ontleden, springen de vonken van het scherm. Gesneden brood voor elke rechtgeaarde muziekfan.

Mr. Corman (Apple TV+) ★★★½☆

Mr Corman Beeld rv
Mr CormanBeeld rv

COMEDY Joseph Gordon-Levitt keert twintig jaar na zijn doorbraak met de sitcom ‘Third Rock from the Sun’ terug naar de televisie met ‘Mr. Corman’, een reeks die hij zelf bedacht, schreef en regisseerde en waarin hij ook de hoofdrol speelt – op de aftiteling zijn de eerste namen allemaal die van hem. Het resultaat van zijn vlijt is een bitterzoete komedie over een leraar die wat verloren loopt in het leven en zijn vroegere passie voor muziek weer vuur probeert in te blazen. Niet wereldschokkend, wel sterk geobserveerd, geschreven en – uiteraard – geacteerd, met naast Gordon-Levitt ook nog Debra Winger in een glansrol als Cormans moeder.

Never Have I Ever – seizoen 2 (Netflix) ★★★★½ (lees hier de recensie)

Never Have I Ever Beeld rv
Never Have I EverBeeld rv

COMEDY In het eerste seizoen van tienercomedyserie ‘Never Have I Ever’ wou Devi van haar status als ‘Unfuckable Nerd’ afraken, en daar is ze met vlag en wimpel in geslaagd. Bij de start van de nieuwe reeks zit ze namelijk met een luxeprobleem: zowel Ben als Paxton beschouwen zich nu als haar vriendje en aangezien ze binnen afzienbare tijd samen met haar moeder terug naar India moet, krijgt Devi het niet over haar hart om een van de twee af te wijzen. Het warm water vindt ‘Never Have I Ever’ ook in seizoen twee niet opnieuw uit, maar de reeks blijft zo goed geschreven en zo grappig dat dat geen bezwaar vormt. Plus: John McEnroe!

Obama: In Pursuit of a More Perfect Union (Streamz) ★★★½☆ (lees hier de recensie)

Barack Obama Beeld rv
Barack ObamaBeeld rv

DOCU Barack Obama werd onlangs 60 en kreeg van HBO een mooi verjaardagscadeau in de vorm van deze driedelige, vijf uur durende documentairereeks over hoe hij het tot Amerikaans president schopte. ‘In Pursuit of a More Perfect Union’ laat mooi zien wat voor een welbespraakte, intelligente man Obama van bij het begin van zijn politieke carrière was én hoeveel vijandige gevoelens hij meteen opriep bij het meer extreme rechtse deel van Amerika, dat hem trakteerde op een barrage van ‘fake news’, nauwelijks verholen racisme en scheldpartijen.

Only Murders in the Building (Disney+) ★★★½☆ (lees hier de recensie)

Only Murders in The Building

 Beeld Reporters / Splash
Only Murders in The BuildingBeeld Reporters / Splash

COMEDY Wanneer er in hun chique appartementsgebouw een man zelfmoord pleegt, trekken zelfverklaarde true crime-liefhebbers Charles-Haden, Oliver en Mabel – Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez – samen op onderzoek uit. Er komt zelfs een podcast van, die vooral dient om de ouder wordende Charles-Haden en Oliver weer een doel in hun leven te geven. Intelligente misdaadreeks die tegelijk spannend en grappig is en op een heerlijke manier de zo populaire true crime-podcasts in hun hemd zet.

Rick & Morty – seizoen 5 (Netflix) ★★★★☆

Rick and Morty Beeld rv
Rick and MortyBeeld rv

De animatieserie ‘Rick & Morty’ komt a rato van één aflevering per week op Netflix, maar alleen al op basis van de opener verdient het nieuwe vijfde seizoen een plek in deze lijst. ‘Mort Dinner Rick Andre’ is namelijk een waanzinnig grappige episode, waarin we kennis maken met Ricks aartsvijand, de zeegod Mr. Nimbus, en Morty tijdens een eerste date met zijn vriendinnetje het tijd-ruimte-continuüm verstoort op zoek naar een fles wijn. En dat allemaal in twintig minuten. Ook de volgende afleveringen houden het tempo strak en het niveau van absurditeit hoog.

Search Party – seizoen 1-3 (Streamz) ★★★★☆

Search Party Beeld Streamz
Search PartyBeeld Streamz

COMEDY Een al wat oudere reeks - het eerste seizoen dateert van 2016 - dat pas nu voor het eerst de oversteek vanuit de Verenigde Staten kan maken. Geen dag te laat ook, want ‘Search Party’ is een heerlijke, niet voor één gat te vangen mix van donkere komedie, thriller en satire, over enkele New Yorkse hipsters die op zoek moeten gaan naar een verdwenen kennis. In de VS ondertussen al vier bejubelde seizoenen ver, op Streamz zijn de eerste drie te zien.

Somos ★★★★☆ (Netflix) (lees hier de recensie)

Somos Beeld Netflix
SomosBeeld Netflix

DRAMA Indrukwekkend eerbetoon aan de inwoners van Allende, een klein Mexicaans dorpje aan de grens met de Verenigde Staten dat begin 2011 door een lokaal drugskartel van de kaart werd geveegd tijdens een wraakactie tegen enkele overlopers. Niet zo meeslepend als ‘Narcos’ maar wel een welgekomen aanvulling bij die reeks, die laat zien wie de onschuldige slachtoffers van de ‘war on drugs’ zijn.

Storm Lara (Streamz) ★★★½☆ (lees hier de recensie)

Storm Lara Beeld Streamz
Storm LaraBeeld Streamz

DRAMA De arrogante en onuitstaanbare radiopresentatrice Lara (Ella Leyers) wordt na een misstap verbannen naar de nacht en krijgt tijdens de uitzending van ene Liv (stem van Anemone Valcke), die zegt dat ze een einde aan haar leven wil maken. Terwijl buiten storm Lily woedt, wordt het ook in de studio steeds onrustiger en rumoeriger, naarmate duidelijk wordt wie Liv echt is en wat haar plannen zijn, in een vierdelige miniserie die met weinig budget en middelen een maximum aan spanning bereikt.

Ted Lasso – seizoen 2 (AppleTV+) ★★★★½ (lees hier de recensie)

Ted Lasso Beeld rv
Ted LassoBeeld rv

COMEDY De verrassing van het afgelopen jaar en met niet minder dan twintig nominaties ook de grote favoriet bij de Emmy Awards in september: ‘Ted Lasso’, de komische reeks waarin een coach uit het American football een voetbalclub in Engeland mag gaan leiden. Wie vreesde dat de magie uit het eerste seizoen weg zou zijn, mag ook gerust zijn: reeks twee (waarvan we 8 van de 12 afleveringen op voorhand konden bekijken) is warmer en grappiger én snijdt ook dieper dan het eerste seizoen, een combinatie die beter is dan eender wat de Rode Duivels tegen Italië op de mat hebben gelegd.

The Americans (Disney+) ★★★★½

The Americans Beeld rv
The AmericansBeeld rv

DRAMA Geen nieuwe reeks maar wel een van de grote meesterwerken uit de afgelopen tien jaar - tevens het nummer 26 in onze top 100 van beste series ooit. Twee agenten van de Russische geheime dienst KGB leiden in de jaren 80 een dubbelleven als een gelukkig getrouwd koppel in de Verenigde Staten, wat tegelijk een spannende thriller over het jarenlange kat-en-muisspel tussen de VS en de Sovjet-Unie oplevert, als een historische reeks waarin de jaren 80 tot in de details worden gereconstrueerd en een psychologisch drama over hoe de stress van het leven als spion een huwelijk onder druk zet. Zes seizoenen lang, alle zes geweldig.

The Chair (Netflix) ★★★★☆ (lees hier de recensie)

Sandra Oh, Holland Taylor and Jay Duplass star in the comedy/drama series
Sandra Oh, Holland Taylor and Jay Duplass star in the comedy/drama series "The Chair”Beeld Reporters / Splash

DRAMEDY De eerste serie van ‘Game of Thrones’-producers David Benioff en D.B. Weiss voor Netflix is geen spectaculaire fantasyreeks maar een bescheiden, bijzonder aangenaam komisch drama dat zich afspeelt op het departement Engels aan een fictieve Amerikaanse universiteit, waar met Ji-Yoon (een sterke Sandra Oh) voor het eerst een vrouw de scepter zwaait. Van de druk op literatuurstudies om mee te gaan met de tijd over seksisme aan de top van de universiteit tot de invloed van ‘woke studenten, ‘The Chair’ fileert even scherp als grappig het academische leven in de VS.

The Flight Attendant (Streamz) ★★★★☆ (lees hier de recensie)

The Flight Attendant Beeld RV
The Flight AttendantBeeld RV

DRAMA Komische thrillerreeks over een airhostess (een erg sterke Kaley Cuoco, bekend van ‘The Big Bang Theory’) met een drankprobleem die na een wilde nacht wakker wordt in een hotelkamer in Bangkok. Naast haar: het lijk van een man die op haar laatste vlucht zat, met zijn keel doorgesneden. Omdat ze geen idee heeft wat er is gebeurd, ruimt ze in paniek alles op en vliegt ze zoals gepland richting New York, maar wanneer het FBI de hele zaak op het spoor komt, moet ze zelf op zoek naar de moordenaar.

The Underground Railroad (Amazon Prime Video) ★★★★★ (lees hier de recensie)

The Underground Railroad Beeld Amazon Prime
The Underground RailroadBeeld Amazon Prime

DRAMA Barry Jenkins’ verfilming van Colson Whiteheads bekroonde roman is het absolute meesterwerk dat je mocht verwachten: de odyssee van slavin Cora door het Zuiden van Amerika op zoek naar een beter leven, of op zijn minst een vorm van menswaardig bestaan, biedt het raamwerk voor een magisch-realistische serie waarin Jenkins de horror van de slavernij vat in beelden die op je netvlies gebrand worden maar waarin ook altijd een glimpje hoop doorschijnt. Indrukwekkend en overrompelend: beter zult u dit jaar wellicht niet meer zien.

The White Lotus – seizoen 1 (Streamz) ★★★★★ (lees hier de recensie)

THE WHITE LOTUS Beeld RV
THE WHITE LOTUSBeeld RV

COMEDY Mike White is de bedenker en schrijver van ‘Enlightened’, een klein meesterwerk van HBO met Laura Dern in de hoofdrol en een van de meest crimineel ondergewaardeerde series van de afgelopen jaren. Zijn nieuwste reeks ‘The White Lotus’ speelt zich af op een luxehotel op Hawaï waar enkele rijke Amerikaanse toeristen komen verpozen en elkaar en het personeel op de zenuwen werken. Voor de sympathieke personages hoef je niet te kijken, wel voor de scherpe satire op de wereldvreemdheid van de elite en de ongelijkheid in de samenleving.

Turning Point: 9/11 and the War on Terror (Netflix) ★★★★☆

TURNING POINT: 9/11 Beeld Netflix
TURNING POINT: 9/11Beeld Netflix

DOCU Documentairereeks die gemaakt werd naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de aanslagen op 11 september 2001, maar die wel veel breder gaat dan die ene noodlottige dag. In vijf afleveringen belicht ‘Turning Point’ de aanloop naar 9/11 en de lange strijd tegen terrorisme die erop volgde en die nu nog steeds gaande is. Wie trouwens meer geïnteresseerd is in de gebeurtenissen op 9/11 zelf, kan op Apple TV+ de uitstekende documentaire ‘Inside The President’s War Room’ (★★★★½) meepikken, waarin George W. Bush en zijn naaste medewerkers vertellen hoe zij alles toen hebben beleefd.

Undercover - seizoen 2 (Netflix) ★★★★☆ (lees hier de recensie)

Undercover - seizoen 2 Beeld rv
Undercover - seizoen 2Beeld rv

MISDAAD Drugsbaron Ferry Bouman was zo’n grote troef in het eerste seizoen van ‘Undercover’ dat hij ondertussen zijn eigen film heeft gekregen, maar de makers van de misdaadreeks slaagden er wel in om de focus in het tweede seizoen te verleggen naar wapenhandelaars Laurent en JP Berger zonder aan kwaliteit in te boeten. Met dank aan Wim Willaert en Sebastien Dewaele, die schitteren als twee broers met de meest verknipte relatie sinds Kaïn en Abel.

Why Women Kill – seizoen 2 (Streamz) ★★★1/2☆

WHY WOMEN KILL –
SEIZOEN 2 Beeld Streamz
WHY WOMEN KILL –SEIZOEN 2Beeld Streamz

DRAMEDY In het eerste seizoen sprong ‘Why Women Kill’ nog heen en weer tussen drie verschillende vrouwen en periodes, het tweede seizoen focust het verhaal op één, geheel nieuw personage: Alma, een onopvallende huisvrouw die er in het Amerika van 1949 van droomt om lid te kunnen worden van een exclusieve damesclub. Tot haar leven in elkaar stuikt als ze ontdekt dat haar man een erg duister en bizar geheim heeft. Reeks twee van ‘Why Women Kill’ is weliswaar minder knap dan het eerste seizoen, maar Marc Cherry’s typische mix van lichtvoetige satire, excentrieke personages en kleurrijke decors blijft wel fijne tv opleveren.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234