null Beeld Photo courtesy of Marvel Studios
Beeld Photo courtesy of Marvel Studios

tv-tipsKijktip

Oscarwinnaars in de ruimte en een gamelegende in uw woonkamer: dit mag u komende week niet missen op Netflix en co

Erik StockmanJoshua Migneau en Stefaan Werbrouck

Moon Knight
Vanaf 30 maart op Disney+

ACTIE ‘WandaVision’, ‘The Falcon and the Winter Soldier’, ‘Loki’, ‘Hawkeye’: tot hiertoe draaiden alle Marvel-series op Disney+ rond oude bekenden uit het Marvel Cinematic Universe. In het spiksplinternieuwe ‘Moon Knight’ ontmoeten we een superheld die we op het scherm nog niet eerder zijn tegengekomen: Marc Spector, alias Moon Knight, een met een identiteitsstoornis worstelende marinier die van de Egyptische maangod Khonshu de taak krijgt om de onschuldigen op aarde te beschermen. Wat ‘Moon Knight’ extra interessant maakt, is dat de hoofdpersonages worden vertolkt door absolute klasbakken: F. Murray Abraham is Khonshu, Ethan Hawke speelt de boosaardige sekteleider Arthur Harrow, de betreurde Gaspard Ulliel vertolkt Moon Knights Franse maatje Anton Mogart, en Oscar Isaac, die onlangs nog hoge toppen scheerde in ‘The Card Counter’ en ‘Scenes From a Marriage’, draagt de mummieachtige outfit van Moon Knight. Kijk en laat u omzwachtelen!

Pachinko
Vanaf 25 maart op AppleTV+

DRAMA ‘Een prachtig gemaakt familiedrama’, ‘een meesterwerk’, een onvergetelijk epos over oorlog en vrede’: als de eerste recensies over een nieuwe serie zo lovend zijn, gaan wij toch even overeind zitten. En ‘Pachinko’ is in de Verenigde Staten enkele dagen vóór de start op AppleTV+ unaniem lovend ontvangen. De reeks, naar het boek uit 2017 van Min Jin Lee, speelt zich af in het Verre Oosten en volgt de lotgevallen van enkele Koreanen die honderd jaar geleden naar Japan zijn verhuisd. ‘Pachinko’, waarin Koreaans de voertaal is, volgt hoe de migranten te maken krijgen met racisme en discriminatie, maar ook hoe de woelige gebeurtenissen uit de 20ste eeuw – het verhaal wordt afgerond in 1989 – vaak ingrijpen op hun leven. Geen evidente serie en al zeker géén tweede ‘Squid Game’, maar voor liefhebbers van breedvoerige historische drama’s lijkt dit een absolute must.

null Beeld AppleTv
Beeld AppleTv

The Auschwitz Report
Vanaf 24 maart op Netflix

FILM De twee Slovaakse Joden Rudolf Vrba en Alfréd Wetzler konden in april 1944, op het hoogtepunt van de Holocaust, ontsnappen uit het concentratiekamp van Auschwitz en uit de handen van de nazi’s blijven. Op basis van wat ze hadden meegemaakt tijdens hun jaren in het kamp en met als bewijs een mee naar buiten gesmokkelde bus Zyklon B, de pesticide die gebruikt werd in de gaskamers, schreven ze het Vrba-Wetzler-rapport, een gedetailleerd verslag van de massamoorden in Auschwitz. Het historische ‘The Auschwitz Report’, de Slovaakse inzending voor de Oscars van dit jaar, reconstrueert de vlucht van de twee, maar ook hun strijd om de waarheid wereldkundig te maken en ervoor te zorgen dat de vijanden van de nazi’s reageerden.

null Beeld Netflix
Beeld Netflix

800 Metros
Vanaf 25 maart op Netflix

DOCU Op 17 augustus 2017 reed een bestelwagen in op de menigte voetgangers die door de befaamde Rambla in Barcelona liep, een paar uur later gebeurde hetzelfde in een straat in het nabijgelegen kuststadje Cambrils: bij de twee aanslagen vielen zestien slachtoffers, zes terroristen werden doodgeschoten door de politie. Hoe zwaar de dodentol ook was, wellicht is er veel erger vermeden, want de avond voordien hadden agenten een raid uitgevoerd op een huis in de streek waar alle benodigdheden klaarlagen om bommen te maken. De nieuwe docureeks ‘800 metros’, naar de afstand die de bestelwagen heeft afgelegd op de Rambla voor hij tot stilstand kwam, onderzoekt hoe de aanslagen zijn beraamd en uitgevoerd, en gaat dieper in op het profiel van de daders: jonge mannen van wie iedereen dacht dat ze uitstekend geïntegreerd waren in de Spaanse samenleving.

null Beeld Netflix
Beeld Netflix

Parallèles
Vanaf 23 maart op Disney+

SF Disney+ pakt uit met een eerste eigen serie in het Frans: ‘Parallèles’, voor de Amerikanen uit voorzorg vertaald als ‘Parallels’. De zesdelige sf-reeks volgt vier Franse tieners die prutsen met ’s werelds grootste deeltjesversneller en per abuis elk in een ander parallel universum terechtkomen. De kids leren tijdens hun tijdreisavonturen een nieuwe kant van hun ouders kennen, beginnen onverstandige romances, ontmoeten volwassen versies van henzelf en pikken onderwijl verborgen superkrachten op. ‘Parallèles’ lijkt wel de officieuze sequel van ‘Dark’: de tijdreisbunkers in het bos komen recht uit de populaire Duitstalige Netflix-reeks.

null Beeld Disney+
Beeld Disney+

Halo
Vanaf 25 maart op Streamz

ACTIE Terwijl ‘Uncharted’ miljoenen mensen naar de cinema lokt, staat een andere adaptatie van een videogamefranchise in de lanceerbasis: ‘Halo’. Een klein mirakel, want Peter Jackson, Guillermo Del Toro en de bedenker van ‘Game of Thrones’ hebben zich de voorbije vijftien jaar al aan een verfilming gewaagd, zonder succes. Het Xbox-spel is een futuristische first-person shooter, de televisiereeks vertelt een losstaand oorlogsverhaal met aliens en ruimteschepen. Master Chief, de held van het epos, is een gepantserde supersoldaat die zijn helm nooit afzet, als een soort verwant van de Mandalorian. Niet alle gamers waren tevreden over de soundtrack, de casting en de computereffecten in de trailer, maar dat Steven Spielberg achter de schermen rondloopt, stemt hoopvol.

null Beeld Paramount+
Beeld Paramount+

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234