null Beeld Vrt
Beeld Vrt

tv-tips'De Campus Cup'

Otto-Jan Ham verhuist naar Eén: ‘Boîten met mijn nieuwe buddy’s Kobe Ilsen, Danira en Jeroen Meus’

Noud Jansen

Na twee seizoenen in de behaaglijke luwte van Canvas te hebben gedijd, mag ‘De Campus Cup’ het wegens verrassend goeie kijkcijfers eens in het volle daglicht van Eén proberen waar te maken. Dat Otto-Jan Ham, ringmeester van ’s lands enige harde televisiequiz, daar níét strontzenuwachtig over is, heeft een perfect logische reden.

OTTO-JAN HAM «We hadden al acht afleveringen opgenomen toen we vernamen dat we naar Eén getransfereerd zouden worden: ik kón er dus niet zenuwachtig over worden. Pas nu, de laatste dagen, zit ik weleens te denken: hopelijk kunnen ook de Eén-kijkers ‘De Campus Cup’ waarderen, want ik zou dit programma nog best wel wat jaartjes willen presenteren. Om hen gerust te stellen: de opstap is hoog – het is best een pittige quiz – maar eens je erin zit en de deelnemende studenten leert kennen, ben je vertrokken. Bovendien mag er bij ons al eens gelachen worden.»

HUMO Ik blijf het toch een vreemde beslissing vinden: nu hééft Canvas eens een echt goed bekeken programma, moet het alweer weg.

HAM (grinnikt) «Daar heb je een punt, ja. Maar da’s nu eenmaal de reden waarom jij doet wat jij doet, en dat ik doe wat ik doe: wij snappen de geniale zendschemakundige tactiek niet die hieraan ten grondslag ligt. Maar ik ga niet liegen: ik vind het best tof en uitdagend om de stap naar Eén te zetten. Ook al omdat ik na corona eindelijk ook op Eén-feestjes zal mogen verschijnen. Boîten met mijn nieuwe buddy’s Kobe Ilsen, Danira en Jeroen Meus: ’t is toch iets anders dan met Phara de Aguirre en Michaël Van Droogenbroeck

HUMO ’t Is je derde seizoen als quizmaster. Waar bevind je je inmiddels op de schaal Herman Van Molle?

HAM «Ik ben nog altijd geen hoogvlieger, maar toch al beter dan in het begin.»

HUMO Wat schort er nog aan?

HAM «Ik blijf een chaoot. En ik zak nog altijd steevast door het ijs wanneer ik Latijnse of Franse woorden moet uitspreken waar Herman Van Molle zijn hand niet voor zou hebben omgedraaid. En ik kan het vaak nog altijd niet laten om een steek te geven waarvan ik meteen erna al denk: ‘Dat had nu niet gehoeven.’ Soms is het beter om zo’n brave student even rustig te laten sterven van de zenuwen, in plaats van er nog een schepje bovenop te doen. Werkpuntjes, zullen we maar zeggen.»

HUMO Net als in de eerste twee seizoenen worden er ook dit keer korte colleges gegeven door heuse professoren. Dat van theoloog Hans Geybels, de voormalige woordvoerder van wijlen kardinaal Danneels, heeft alvast een catchy titel: ‘Heeft Jezus echt bestaan?’ Wat jij, Otto-Jan?

HAM «Jezus heeft wel degelijk echt bestaan, daar zijn historici het over eens. Maar wat ik persoonlijk een interessanter thema vind: de stem van Hans Geybels doet me denken aan een welbepaalde radiocoryfee, alleen weet ik niet wélke. Dus misschien kunnen de Humo-lezers me daarbij helpen? Antwoorden per gele briefkaart naar de Reyerslaan 52B.»

De Campus Cup
Eén, maandag 26 april, 21.50

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234